7/3/2012
www.musiccorner.gr

Tην Πέμπτη 8/3/2012 (γιορτή της γυναίκας) στις 10.00 μμ στο small café, η μοναδική και αξεπέραστη ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ θα ερμηνεύσει μελωδίες και μπαλάντες που θα μας κάνουν να ξαναβιώσουμε την ατμόσφαιρα των μπουάτ των 60 – 70s και ο μποέμ τραγουδοποιός ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ σε ελαφρά τραγούδια & βαριά λαϊκά με jazz διάθεση & rock άποψη!

Η Πόπη Αστεριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ο Χαμός» του Πάνου Σαββόπουλου. Αυτός ήταν και ο πρώτος δίσκος της. Από τότε μέχρι σήμερα η Πόπη Αστεριάδη έκανε μία σημαντική καριέρα στο ελληνικό τραγούδι. Θεωρείται μία από τις πρωτοπόρες τραγουδίστριες του «Νέου Κύματος».

Δισκογραφία

100 τραγούδια σε 50 δίσκους 45 στροφών.

Πορτραίτα: «Αστεριάδη Νο 1», «Νο 2», και «Τα πιο ωραία τραγούδια της». Συμμετοχές σε 15 LP, σημαντικά για την ελληνική δισκογραφία, όπως «Άφαντη πόλη», «Άραχθος», «Εξομολόγηση», «Εκδρομή», «Δρόμος», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Νάταν η ζωή τραγούδι» κλπ. Συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, Νίκο Μαμαγκάκη, Λίνο Κόκκοτο, Σταύρο Κουγιουμζή, Γιάννη Αργύρη, Ηλία Καραγιάννη, Νότη Μαυρουδή, Νίκο Χουλιαρά, Γιάννη Γκούμα, Νίκο Γκάτσο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Ιατρόπουλο, Γιώργο Κοντογιώργο, Άκη Δασκαλόπουλο, Γιάννη Νεγρεπόντη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιώργο Παπαστεφάνου, Αλέξη Παπαδημητρίου, Σ.Τσώτο, Μ. Μωραϊτη, Ι. Γιαννόπουλο, Μ. Τερζή, Κ. Βήτα και τους Stereo Nova.

Τραγούδησε στις μπουάτ: «Ο και Η», «Κιβωτός», «Μεταξύ μας», «Ώρες», «Το ΖΟΟΜ», «Επτά», «Μπαρμπαρέλλα», «Πλακεντία», «Νανώ», «Κάστρα», «107», «Δρόμος», «S.O.S», «Λιόγερμα», «Τιπούκειτος» και «Πασπαρτού». Συνεργάστηκε σε συναυλίες και περιοδείες με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές. Από το 1984 με δικό της μουσικό σχήμα δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παντελής ΑΜΠΑΖΗΣ
Ο μποέμ τραγουδοποιός. O πιο καλός ο μαθητής του Γιώργου του Ζαμπέτα. Γεννήθηκε στη μυροβόλο Χίο. Ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα σε ηλικία τεσσάρων ετών. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. 

Από το 1992 που απολύθηκε απο φαντάρος, άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, λαϊκά κέντρα και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Μακεδόνα, Πέτρο Γαϊτάνο, Μιχάλη Δημητριάδη, Βασίλη Λέκκα, Νίκο Δημητράτο, Γιάννη Ζουγανέλη, Χριστιάνα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Φοίβο Δεληβοριά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Κοντογιάννη, Φάνη Μεζίνη, Θεοδοσία Στίγκα, Λένα Αλκαίου, Χρυσούλα Στεφανάκη, Κοσμά Κοκόλη, Αθηνά Μόραλη, Κώστα Μάντζιο, Βαγγέλη Κορακάκη, Ελένη Λεγάκη, Νίκο Κονιτόπουλο, Γιάννη Ντουνιά, Νίκη Ξυλούρη, Σοφία Παπάζογλου, Ρένα Κουμιώτη, Μιχάλη Βιολάρη, Πόπη Αστεριάδη, Kαίτη Χωματά, Αντώνη & Γιάννη Βαρδή, Πάνο Μουζουράκη, Μιχάλη Εμιρλή, Γιάννη Βογιατζή, Σταμάτη Κόκοτα και τον sir του λαϊκού τραγουδιού Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τα τελευταία χρόνια συμπράττει με την συμφωνική φιλαρμονική ορχήστρα της Χαλκίδας και τον μαέστρο Πέτρο Πρόκο, σε συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι τα «Παντελώς Χειροποίητα» το 1996. Εφτά δικά του τραγούδια περιέχονται στον δίσκο του Πέτρου Γαϊτάνου «Ελεύθερες Θάλασσες». Έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού, “ΠΙΟ ΜΟΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ” των τίτλων του καθημερινού σήριαλ του MEGA «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ», που ακούγεται με τη φωνή του συνθέτη Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση, καθώς επίσης και του σήριαλ του ΑΝΤ1 «ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ» σε μουσική Φάνη Μεζίνη.

Μετά την «ΑΝΩΤΑΤΗ ΖΑΜΠΕΤΙΚΗ» το 2001 που έβαλε στίχους πάνω σε ανέκδοτες μελωδίες του Γιώργου Ζαμπέτα, κυκλοφόρησε πρόσφατα τα καινούρια του τραγούδια με τίτλο: «ζήτω τα λαϊκά κορίτσια! » μια ενότητα σοβαρών εύθυμων σκωπτικών ασμάτων, με εκλεκτούς πάντα ομότεχνους δημιουργούς: Γιώργο Ζαμπέτα, Άκο Δασκαλόπουλο, ΛοΓό, Μωυσή Ασέρ, Γιάννη Γιοκαρίνη, κ.α.

Είναι ο ιδρυτής του συγκροτήματος “Ανωτάτη Ζαμπετική” και του θρυλικού θηλυκού θίασου “ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!” που τον συνοδεύουν πάντα στις ζωντανές εμφανίσεις.
Έχει ανεβάσει σε θεατρική σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις “το γελοίον του πράγματος & χαράς ευαγγέλια!”, “γειά σου τσολιά μου!” “ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!” στα θέατρα Χυτήριο, Ήβη, Ντου, Δίπυλον.

Ανέβασε παρέα με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, τη μουσικοθεατρική παράσταση για σινεφίλ μουσικόφιλους “Παντελεήμων & Ειρηναίος” στη μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ στο Βοτανικό και στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίασε στη μουσική σκηνή ΝΤΟΥ την παράσταση «έξω καρδιά» με τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Γιάννη Μποσταντζόγλου και ολοκληρώνει στο studio τα καινούργια του τραγούδια με γενικό τίτλο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΖΗΣ “Ανεξήγητα αρέσω!”
Με άλλα λόγια: Tα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!
Σκοπός της ζωής του είναι να πεθάνει νέος, όσο πιο αργά γίνεται…

Small Café
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 10, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 4297236

Eίσοδος : 15 ευρώ με ποτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here