3/6/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μερικοί από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών απ’ όλο τον κόσμο, θα συναντηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ κρουστών «Ιερά Τύμπανα Της Γης».

Η  μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και η αθρόα προσέλευση του κοινού στην περσινή πρώτη διοργάνωση, οδήγησαν στην απόφαση για την προσθήκη μιας ακόμα μέρας στο φετινό διήμερο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο υπέροχο θέατρο «Δόρα Στράτου», στον ιερό λόφο του Φιλοπάππου, στις 4 και 5 Ιουνίου.

giorti_kroustwn_2013_06_02

Τα «Ιερά Τύμπανα Της Γης» θα ηχήσουν και πάλι κάτω από τον καλοκαιρινό αττικό ουρανό, μεταδίδοντας ένα οικουμενικό ρυθμικό μήνυμα, μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων μουσικών, που θα έρθουν ειδικά για αυτή τη συναυλία από την Αφρική, την Κούβα, την Ινδία και θα συμπράξουν με Ελληνες μουσικούς σε μια μοναδική μουσική/χορευτική γιορτή, όπου το κάθε σχήμα θα μας μυήσει στις μουσικές παραδόσεις του, μέσα από τη μυσταγωγία του ρυθμού και της μελωδίας.

Αυτή η μοναδική συνύπαρξη τόσων μουσικών σε μια σκηνή, καθιστά το φεστιβάλ ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, από αυτά που σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, που έχει αποδείξει ότι αγαπά και το ρυθμό και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνυπάρξεις.

giorti_kroustwn_2013_06_01

Η γιορτή κρουστών αποδεικνύει ότι η μουσική παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχει μια ουσιαστική υπόσταση όσο επιτρέπει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες να δοκιμάσουν τη συνύπαρξη τους, σεβόμενη η καθεμία την ύπαρξη της άλλης, ερχόμενη σε αληθινό μουσικό διάλογο.

Δευτέρα 3 & Τρίτη 4 Ιουνίου στις 21.00

θέατρο «Δόρα Στράτου»
Σχολείου 8, Περιφερειακός Φιλοπάππου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here