2/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Καλή εβδομάδα σε όλους μας…! Εννοείται πως και σήμερα έχουμε τραγούδια, πολλά ακόμη μέχρι να τα δούμε όλα, αλλά προς το παρόν έρχονται τα 3 επόμενα κατά σειρά εμφάνισης στον 1ο ημιτελικό. Έτοιμοιιιιιιιιιιιιιιιιιιι…????(Που λέει και ο Σάκης!!)

10. Ισραήλ
Ερμηνεία : Izabo
Τίτλος : Time
Μουσική-Στίχοι : Ran Shem-Tov, Shiri Hadar

Μάλιστα… τι να πιάσεις, τι να αφήσεις, τι να σχολιάσεις! Το τραγούδι, τους ερμηνευτές ή το video clip που είναι γυρισμένο σε ένα τσίρκο και δείχνει κλόουν? Σαν να μας λέει από μόνο του: “Παρομοιάστε μας, με ότι βλέπετε!” Αλλά εμείς, επειδή δεν είμαστε τέτοια άτομα, θα αποφύγουμε τις …εμφανείς συγκρίσεις και θα το αφήσουμε στους άλλους που μπορεί να είναι κακεντρεχείς! Άπλα να πούμε ότι πέρυσι η Dana International (η νικήτρια του 1998), αποκλείστηκε από τον τελικό με ένα κομμάτι που φυσικά δε θα το έστελνες στο φεστιβάλ του San Remo, αλλά δε θα σε χαλούσε να το ακούσεις κι όλας. Ένα κομμάτι λοιπόν φέτος, που μιλάει για τον χρόνο και την δύναμη του, και που θυμίζει λίγο τραγούδια του διαγωνισμού το 70’ και το 80’. Ελπίδες για να περάσει; Απειροελάχιστες!!

——————-

11. Σαν Μαρίνο
Ερμηνεία : Valentina Monetta
Τίτλος : The social network song (Oh oh Uh-Oh oh)
Μουσική-Στίχοι : Ralph Siegel, Jose Juan Santana, Timothy Touchstone

Και φτάσαμε στο λιλιπούτειο κράτος, που φέτος κάνει την 3η του εμφάνιση στο διαγωνισμό, υποστηριζόμενο πάντα θερμά από την “Mama Italia”! Ένα τραγούδι που δημιούργησε πρόβλημα με το τίτλο του, αφού ήταν ενάντια στους κανόνες της EBU, λόγω της συχνής αναφοράς της λέξης Facebook, και αναγκάστηκε να αλλάξει ελαφρώς προκείμενου να μετάσχει. Ένα χαρούμενο τραγουδάκι, που αναφέρει πολλές πικρές αλήθειες γύρω από το Facebook και γενικώς το διαδίκτυο. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα το στήσουν στην σκηνή στο Baku και τι θα δείχνουν. Μπας και δείχνουν εικόνες από διαφόρους σαν εμάς στο Facebook? (Γρήγορα, βάλτε όλοι τις καλύτερες profile pictures που έχετε, ποτέ δεν ξέρετε!!!)

——————-

12. Κύπρος
Ερμηνεία : Ήβη Αδάμου
Τίτλος : La la love
Μουσική-Στίχοι :  Alex Papakonstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka, Viktor Svensson

Όχι επειδή είναι η Κύπρος, αλλά φέτος κατεβαίνει δυναμικότατα και με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στο τελικό! Ένα pop κομμάτι, διασκεδαστικό και έξυπνο, που σου μένει όταν το ακούς, με ένα εξαιρετικά καλαίσθητο video clip (εμπνευσμένο από την Χιονάτη!) και με μία γλυκύτατη και πανέμορφη Ήβη που απλά σε μαγνητίζει όταν την κοιτάς. Από τις ελάχιστες συμμετοχές που όντως εκείνη την ώρα θα τη δούμε και δεν θα την προσπεράσουμε τόσο απλά! Ο μοναδικός της εχθρός; Οι λεγόμενες “συμμαχίες”, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν – που υπάρχουν, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα – που ίσως απλά να της στερήσουν, όχι το εισιτήριο για το τελικό, (αυτό πιστεύω το έχει ήδη στο τσεπάκι της) αλλά μία θέση στην 10αδα. “La la love” λοιπόν και ευχόμαστε πραγματικά να το αγαπήσουν όλοι οι ξένοι!

——————-

Η συνέχεια τη Τετάρτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here