23/2/2012
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Ήταν ένα ανέμελο, ζεστό καλοκαιρινό βράδυ και με τις φίλες μου είχαμε πιάσει την αναδρομή στα 90’s. Βλέπετε (και απευθύνομαι κυρίως στους νεαρότερους αναγνώστες και συναδέλφους) εμείς που γεννηθήκαμε τη δεκαετία του ’80 και μεγαλώσαμε το ’90 κοιτάμε πλέον αυτά τα χρόνια με πολλή αγάπη και νοσταλγία. Αναρωτιόμασταν λοιπόν ανάμεσα στους άλλους, τι απέγιναν και εκείνα τα «Κακά Κορίτσια», η Ανθή Γιακουμέλου, η Άντζελα Μαυρωτά και η Μαρία Σταρένιου, που τα τραγούδια τους έπαιζαν στο repeat στα πάρτυ μας τότε και τραγουδούσαμε με ύφος εκατό καρδιναλίων «Γεια σου εσύ και τα φιλιά σου»! Συνδυάστε το με την ηλικία μας και γελάστε άφοβα. Όπως καταλαβαίνετε με το που έφτασε στ’ αυτιά μου η είδηση ότι επανενώθηκαν και θα κάνουν και live έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα και σχεδόν …απαίτησα από τον αρχισυντάκτη μου να καλύψω τη συγκεκριμένη εμφάνιση!

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε γινόταν να πάω νωρίτερα στο Gagarin αν και απ’ ότι έμαθα από την εκλεκτή συναδέλφισσα Πέννυ Ζαμπούκα που είναι πάντα παρούσα στα καλύτερα events της πόλης μας, το επετειακό δέκατο Greek Cult Film Festival εμπεριείχε διαμάντια του είδους και ακούστηκαν ατάκες μεγατόνων εν’ όσω ο κόσμος έπαιζε χαριτωμένα με τις σερπαντίνες του. Διότι έχει μπει και το τριώδιο, μην το ξεχνάτε. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η δίωρη συναυλία των κοριτσιών θα ξεκίναγε στις 22.30 αμέσως μετά τη βράβευση του Κώστα Τσάκωνα!

22.31 είμαι στην είσοδο του Gagarin και ακούω το ρεφραίν του «Δολοφόνου». Δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησε χωρίς εμένα! Μπαίνω στην αίθουσα και ο κόσμος τραγουδάει πιο δυνατά από τα κορίτσια! Στη σκηνή η Ανθή, η Άντζελα και το νέο τους μέλος η Ευτυχία Σαρόγλου. Δύο ήταν τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν, συγκίνηση από την πλευρά των κοριτσιών και ενθουσιασμός από το κοινό που άκουγε ξανά τα πιο γνωστά τους τραγούδια…

Η αλήθεια είναι πως περίμενα να ακούσω περισσότερα από τα δικά τους τραγούδια όπως πχ το «Ξαναγεννήθηκα» αλλά όπως είπαν και οι ίδιες δεν είχαν προλάβει να το προετοιμάσουν οπότε δεν πέρασε στην τελική setlist. Ακούσαμε όμως φυσικά το «Γεια σου», το «Μου λείπει», το «Φιλί του Ιούδα», τον πιο πρόσφατο «Απαγορευμένο Καρπό» και τη διασκευή τους πάνω στον «Τρόπο» των Olympians. Κατά τ’ άλλα το πρόγραμμα κινήθηκε κυρίως στο γυναικείο rock («Nobody’s wife», «Call me», «For my lover»), σε κλασσικά ξένα κομμάτια όπως το «Englishman in New York», «Another one bites the dust», «I was made for loving you» αλλά και σε κάποιες ελληνικές επιλογές τις οποίες πραγματικά δεν περίμενα να ακούσω όπως την «Κιβωτό» ή της «Χίλιες Σιωπές». Θα το ήθελα λίγο πιο 90’s tribute αλλά οι επιλογές των κομματιών ήταν πολύ καλές οπότε δε μπορώ να πω κάτι…

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη live μπάντα που βρισκόταν επί σκηνής μιας και ακούσαμε και τους ίδιους τους μουσικούς να ερμηνεύουν μερικά από τα κομμάτια. Όπως είπαν και τα ίδια τα κορίτσια μάλιστα τα εύσημα αξίζουν στον μαέστρο τους Γιάννη Σαρόγλου, αλλά και στους υπόλοιπους μουσικούς τον Παντελή Σαρόγλου, τον Κώστα Αναβιώτη και με μια ιδιαίτερη αδυναμία τον Τάκη Μαρινάκη των πάλαι ποτέ Πελόμα Μποκιού!

Το κοινό ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό. Ζητούσε επίμονα να ακούσει τα Κακά Κορίτσια που ήξερε. Ειδικά από τη μέση του προγράμματος και μετά, σε κάθε αλλαγή κομματιού όλο και κάποιος φώναζε για να ακούσει το «Δολοφόνο» ή το «Ξαναγεννήθηκα». Ο ενθουσιασμός του κόσμου στα δικά τους κομμάτια ήταν εμφανώς μεγαλύτερος. Ειδικά στο encore μέχρι και τα τσιμέντα του Gagarin τραγούδαγαν για τρίτη φορά «Ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο που στον τόπο του εγκλήματος γυρνά»! Όπως γύρισαν και τα Κακά Κορίτσια για να μας βγάλουν για ένα βράδυ από τη μιζέρια και τη θλίψη μας και να μας θυμίσουν εποχές αθώες, χαρούμενες και ξένοιαστες.

ΥΓ: Φήμες λένε ότι η υποφαινόμενη μαζί με την συναδέλφισσα Πέννυ Ζαμπούκα και την υπέροχη φωτογράφο μας Ιωάννα Γκόγκου η οποία είχε ρεπό εκείνη τη μέρα και απολάμβανε το live …όρμηξαν στα Κακά Κορίτσια για ένα αυτόγραφο, έκαναν φασαρία στο μπαρ επειδή δεν είχε τις αγαπημένες τους πορτοκαλάδες και επιτέθηκαν σε νεαρό θαμώνα επειδή δεν θυμόταν απ’ έξω τους στίχους του «Μου λείπει»! Εκ μέρους και των τριών αρνούμαστε τα πάντα!

Λίγο μετά το live και ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το TRASHATHLON party στο χώρο του Gagarin με φόντο τις μουσικές επιλογές του Ηλία Φραγκούλη, ξεμοναχιάσαμε την Ανθή και την Άντζελα οι οποίες παρά την κούραση απάντησαν στις ερωτήσεις μας με ένα τεράστιο χαμόγελο…

Music Corner: Ε ναι λοιπόν, είμαστε με τα Κακά Κορίτσια εν έτει 2012! Πως έγινε αυτό το reunion;
Άντζελα Μαυρωτά: Εντελώς αυθόρμητα…!
Ανθή Γιακουμέλου: Έπαιξε ρόλο και η τύχη…
Άντζελα Μαυρωτά: Βρεθήκαμε μετά από καιρό, εν τω μεταξύ λαμβάναμε διάφορα μηνυματάκια από fans που ρωτούσαν για καινούριο τραγούδι… έκατσε, έγινε! 

Music Corner: Και σήμερα σας βρίσκουμε να συμμετέχετε στο Greek Cult Film Festival εδώ στο Gagarin.
Ανθή Γιακουμέλου: Ακριβώς, στο 10ο Greek Cult Film Festival, η πρόσκληση έγινε από το Νικόλαο Τριανταφυλλίδη και τη Μαρίνα τη Δανέζη. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και χαρήκαμε πολύ που την αποδεχθήκαμε. Ελπίζω να φάνηκε!

Music Corner: Όλο αυτό το διάστημα που έχουμε να ακούσουμε για εσάς, τι κάνατε;
Ανθή Γιακουμέλου: Με λίγα λόγια, κάναμε πολλά και διάφορα και άσχετα και σχετικά.
Άντζελα Μαυρωτά: Στην ουσία ποτέ δεν αφήσαμε τη μουσική, καμία από τις δυο μας, γιατί είναι η μεγάλη μας αγάπη. Από εκεί και πέρα ζούσαμε προσωπικές καταστάσεις, η καθεμία μόνη της, για να δούμε και λίγο τη ζωή εκτός group.
Ανθή Γιακουμέλου: Αλλά νιώσαμε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή ξανά.

Music Corner: Και επειδή τα Κακά Κορίτσια τα έχουμε συνηθίσει τριάδα, γνωρίσαμε και το νέο μέλος σας απόψε.
Άντζελα Μαυρωτά: Η οποία δεν είναι και τόσο …κακιά αλλά …θα τη χαλάσουμε που θα πάει!
Ανθή Γιακουμέλου: Συμμετοχή σήμερα κοντά μας ήτανε η Ευτυχία η Σαρόγλου.

Music Corner: Καταλαβαίνω πως θα υπάρξει και συνέχεια…
Άντζελα Μαυρωτά: Εννοείται πως θα υπάρξει και συνέχεια, τι μόνο μια φορά; Αυτό έλειπε, τόσες πρόβες κάναμε!
Ανθή Γιακουμέλου: Έχουμε διάφορες προτάσεις από διάφορα μέρη για να εμφανιστούμε. Οπότε μόλις οριστικοποιηθεί θα φροντίσουμε να το μάθετε!

Music Corner: Και μια τελευταία ερώτηση. Σε σύγκριση με το τότε, τη δεκαετία του ’90 και πλέον τη δεκαετία που διανύουμε του 2010, τι έχετε να παρατηρήσετε;
Ανθή Γιακουμέλου: Καμία διαφορά!
Άντζελα Μαυρωτά: Το συζητούσαμε μόλις βγήκαμε, είναι πραγματικά σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε. Η κοινωνική πραγματικότητα σαφώς έχει αλλάξει. Όσον αφορά τους ανθρώπους που μας άκουγαν και μας αγαπούσαν, εξακολουθούν να μας ακούν και να μας αγαπάνε. Εκεί επάνω δεν υπάρχει διαφορά. Στο κοινωνικό γίνγεσθαι ναι, πολύ μεγάλη. Απλά η ψυχαγωγία και η μουσική, ευτυχώς και για καλή μας τύχη δε χτυπάει κατά πρόσωπο. Δεν πέφτει τόσο πολύ και τόσο άμεσα από όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας.
Ανθή Γιακουμέλου: Χαρήκαμε πάρα πολύ απόψε με την ανταπόκριση του κόσμου. Μας απέδειξαν ότι δεν ξεχαστήκαμε τελικά, παρ’ όλο που λείψαμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά κι εμείς, όπως είπε και η Άντζελα νιώσαμε σα να μην είχαμε λείψει ούτε μία μέρα, το διασκεδάσαμε όπως πάντα!

Η Άντζελα Μαυρωτά και η Ανθή Γιακουμέλου, με τη συντάκτρια του Music Corner Ελένη Λαμπράκη...

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ela more kai ti egeine ama dimosieftei kati, pos kanete etsi imarton pia mafta ta gelia pnevmatika dikaiomata !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here