ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Polymusic (10/2010)

Οι «Κρυφές αλήθειες» είναι ένα καινούργιο συγκρότημα από τη Κω που αποτελείται από πέντε ταλαντούχους μουσικούς που ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν από κοινού να μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες μέσα στα τραγούδια τους.

Μετά από πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες (το καλοκαίρι του ’09 ήταν support band στην συναυλία του Χρήστου Θηβαίου στην Κω)  κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κρυφές αλήθειες» σε στίχους και μουσική των Μανώλη Θαλασσινό, Λεωνίδα Αυγούλη, Δημήτρη Γουρνέλη, Γιώργο Κέλλη.

Δέκα τραγούδια που ταξιδεύουν την ψυχή και το μυαλό όπως το «Απόψε», «Μάγισσα θάλασσα», «Πριν φύγεις», «Εσύ πετάς», «Σε ψάχνω».

Οι «Κρυφές αλήθειες» αποτελούνται από τους:
Δημήτρης Γουρνέλης ~ Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Κέλλης ~ Τύμπανα
Γιάννης Βαρκάς ~ Πλήκτρα
Λεωνίδας Αυγουλής ~ Μπάσο
Άγγελος Σταμάτης ~ Κρουστά
Μανώλης Θαλασσινός ~Ακουστική κιθάρα και φωνή

«Της ψυχής τη δίψα κόψε
Κι έλα να με βρεις απόψε
Μια στιγμή το θαύμα και περνάει»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη – eleni_lampraki@musiccorner.gr

Οι Κρυφές Αλήθειες, είναι ένα συγκρότημα που μετράει ήδη λίγα χρόνια μουσικής συνύπαρξης. Ερχόμενοι από την Κω, και οι πέντε μουσικοί, μας παρουσιάζουν το ομώνυμο ντεμπούτο album τους, που αποτελείται από δέκα δικά τους ολοκαίνουρια τραγούδια. Αφ’ ενός πρόκειται για μια πολύ ώριμη ηχητικά δουλειά, που σε καμία περίπτωση δεν προδίδει το γεγονός ότι είναι ο πρώτος δίσκος των παιδιών. Αφ’ ετέρου είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό! Πρωτότυπες και όμορφες μελωδίες, ποιητικοί στίχοι, με πολλά επίπεδα ανάγνωσης, πολύ καλή και αναγνωρίσιμη η φωνή του Μανώλη Θαλασσινού στο τραγούδι. Ο ήχος τους κινείται στο χώρο της ροκ, χωρίς να γίνεται υπερβολικά σκληρός ή ηλεκτρικός.

Ο δίσκος ξεκινάει με το «Πριν φύγεις», ένα ροκ κομμάτι σε σχετικά γρήγορη μελωδία. Θεωρώ πως είναι από τα κομμάτια που μπορούν εύκολα να ακουστούν στο ραδιόφωνο, δεν είναι όμως πολύ ενδεικτικό για το υπόλοιπο του album. Στη συνέχεια το «Εσύ πετάς», μια πολύ δυνατή μπαλάντα και μια εξίσου δυνατή ερμηνεία. Στο ίδιο ύφος και το επόμενο κομμάτι «Απόψε», slow με δυνατή ενορχήστρωση και μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική εισαγωγή και κλείσιμο. Στη συνέχεια το «Τούνελ», όπου ό ήχος όπως και στο προηγούμενο παραπέμπει σε κάτι μυστηριώδες και λίγο σκοτεινό. Το συγκεκριμένο κομμάτι μου θύμισε, χωρίς όμως να αντιγράφει σε καμία περίπτωση, Διάφανα Κρίνα. Η ερμηνεία είναι σχεδόν θεατρική.

Με ένα πιο αργό ερωτικό κομμάτι, το «Σε ψάχνω», φτάνουμε στη μέση του album. Οι στίχοι για άλλη μια φορά μεταφορικοί, λυρικοί, δημιουργούν όμορφες εικόνες. Στη συνέχεια το «Κρυφές Αλήθειες» που έδωσε τον τίτλο στο group και το album, στο ίδιο στυλ με τα προηγούμενα, δυνατή ροκ μπαλάντα με αισθαντική ερμηνεία. Με μια πολύ όμορφη εισαγωγή στα πιάνο ξεκινάει το επόμενο κομμάτι με τίτλο «Μάγισσα Θάλασσα», το οποίο κινείται σε πιο απαλό ήχο, με το πιάνο να κυριαρχεί. Το όγδοο κομμάτι, «Φωτιά», διαθέτει αρκετά χαρακτηριστική μελωδία και μπορεί εύκολα να γίνει αναγνωρίσιμο. «Κατανάλωση» είναι ο τίτλος του επόμενου προτελευταίου κομματιού, ένα γρήγορο κομμάτι με πολύ ένταση τόσο στον ήχο όσο και στα λόγια. Το album κλείνει με το «Nirvana», κομμάτι με αγγλικό στίχο και γυναικεία φωνητικά από τη Μαρία Πούλιου. Για μένα είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του δίσκου. Καθαρά «έντεχνο» ροκ τραγούδι, με “μπερδεμένα” φωνητικά που σε ταξιδεύουν.

Εν ολίγοις, πιστεύω πως πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη δουλειά, που ανταμείβεται με αυτό το τόσο καλό αποτέλεσμα. Είναι ένας δίσκος που ακούγεται ενιαία, το κάθε κομμάτι διαδέχεται αρμονικά το άλλο δημιουργώντας ένα συμπαγές μουσικό σύνολο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους στίχους, ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συνηθισμένα στερεότυπα. Σημείο αναφοράς επίσης οι πάρα πολύ καλές ερμηνείες από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος. Πρόκειται για κάτι νέο, διαφορετικό, ένα group με προσωπικό στίγμα που φαίνεται στα τραγούδια του. Αξίζει να το ακούσετε…!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πριν φύγεις
02. Εσύ πετάς
03. Απόψε
04. Τούνελ
05. Σε ψάχνω
06. Κρυφές αλήθειες
07. Μάγισσα θάλασσα
08. Φωτιά
09. Κατανάλωση
10. Nirvana

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here