2/3/2012
www.musiccorner.gr

Ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Νέας Σμύρνης, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων για όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας».

Ο χώρος του Γαλαξία έχει προστεθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου στις πολιτιστικές υποδομές του δήμου Νέας Σμύρνης και έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει κάθε μορφή και είδος καλλιτεχνικής και κοινωνικής έκφρασης.

Για τον φετινό Α’ κύκλο των εκδηλώσεων το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές βραδιές  από καταξιωμένους δημιουργούς και τραγουδιστές (όπως οιΧρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Αντώνης Καλογιάννης, Μαρίζα Κωχ, Σταμάτης Κόκοτας, Γιάννης Κούτρας, Πασχάλης Τόνιος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Αναστασία Μουτσάτσου, Λάκης Χαλκιάς, Ελένη Πέτα, Παναγιώτης Μάργαρης, Κατερίνα Κούκα, Στέφανος Κορκολής, Βασίλης Σκουλάς, Τζικ Νακασιάν, Γιάννης Κασέτας, Θοδωρής Ξυδιάς), αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη και στην κινηματογραφική μουσική, βραδιές από ερασιτέχνες με μεράκι από το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης αλλά και θεατρικές παραστάσεις κ. ά.

Αξιοσημείωτο στοιχείο και του φετινού προγράμματος είναι το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων είναι δημότες της Νέας Σμύρνης, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Γαλαξίας αποτελεί πλέον χώρο έκφρασης για κάθε δημιουργό της πόλης.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και σε όσες υπάρχει εισιτήριο αυτό θα στοιχίζει μόνο 5 ευρώ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου της Νέας Σμύρνης.

Επιπλέον την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί σειρά εκδηλώσεων που αφορά τα 90 χρόνιααπό την καταστροφή της Σμύρνης με ντοκιμαντέρ και προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες καθώς και ιστορικές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στη Σμύρνη.

Γαλαξίας
Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

Ώρα έναρξης:
Από 1/3 εως 8/4: 19.30
Από 16/4 εως 9/6: 20.30

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας: 210 9334064
Πολιτιστικός οργανισμός: 210 9310408

Τα εισιτήρια  και οι δωρεάν κάρτες αριθμημένης θέσης θα διατείθενται μία ημέρα πριν από κάθε εκδήλωση καθώς και την ίδια ημέρα της εκδήλωσης. (Ώρες λειτουργίας: 18.00-22.00)

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη, 1 Μαρτίου
Χρήστος Νικολόπουλος: Ο τελευταίος μεγάλος μας λαϊκός συνθέτης παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με σεβασμό στη ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Μαζί του η Μαρία Σπυροπούλου και ο Γιώργος Αιγιώτης. Φιλική συμμετοχή ο Πασχάλης Τόνιος (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 2 Μαρτίου
Μαρίζα Κωχ: Μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες, ανθολογεί τα πιο όμορφα τραγούδια και μας τα προσφέρει ως παρηγοριά κι ελπίδα σε μέρες στενάχωρες, ανοίγοντας  παράθυρο με άλλη θέα. (με εισιτήριο)

Σάββατο, 3 Μαρτίου
Πασχάλης Τόνιος: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά θα μας προσφέρει ο τραγουδοποιός Πασχάλης Τόνιος  (αριθμημένες θέσεις)

Τετάρτη, 7 Μαρτίου
Αντώνης Καλογιάννης: Μια πορεία σαράντα χρόνων στον υπέροχο κόσμο του τραγουδιού. Συμμετέχουν οι Βάσια Ζήλου και Γιάννης Μπέκας (με εισιτήριο)

Πέμπτη, 8 Μαρτίου
Σταμάτης Κόκοτας: Ο Σταμάτης Κόκοτας αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό τραγούδι. Θα τον απολαύσουμε σε μία από τις λιγοστές εμφανίσεις που κάνει πια. Μια μεγάλη φωνή, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 9 Μαρτίου
Ελένη Πέτα και Παναγιώτης Μάργαρης: Γνώριμα τραγούδια από διάφορες γωνιές του κόσμου σε υπέροχες εκτελέσεις (με εισιτήριο)

Σάββατο, 10 Μαρτίου
Λάκης Χαλκιάς: Γνωστά λαϊκά τραγούδια, πραγματικά διαμάντια με την ασύγκριτη φωνή του Λάκη Χαλκιά (με εισιτήριο)

Πέμπτη, 15 Μαρτίου
Κατερίνα Κούκα: Μια ξεχωριστή λαϊκή φωνή με κέφι, συναίσθημα, βάθος και ζεστασιά. (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 16 Μαρτίου
Ρεσιτάλ πιάνου με τον σολίστα Νίκο Τερζή (αριθμημένες θέσεις)

Σάββατο, 17 Μαρτίου
Γιώργος Χατζηνάσιος: Μουσικό άγγιγμα ψυχής. Πρόσκληση στο μουσικό κόσμο του Χατζηνάσιου με την Ιώ Νικολάου. Φιλική συμμετοχή ο Πασχάλης Τόνιος. (με εισιτήριο)

Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Μαρτίου
Στέφανος Κορκολής: Ο σημαντικός συνθέτης και βιρτουόζος πιανίστας μας χαρίζει 2 βραδιές μουσικής απόλαυσης. (με εισιτήριο)

Πέμπτη, 22 Μαρτίου
Βασίλης Σκουλάς: Ο Βασίλης Σκουλάς εξακολουθεί να προσφέρει από το μετερίζι του στο τραγούδι και στην Κρητική παράδοση. (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 23 Μαρτίου
Η τελευταία πρόβα – Θεατρική παράσταση
Μονόπρακτο δράμα με τη Βίκυ Ευαγγέλου και τη Θωμαΐδα Κρητικού (αριθμημένες θέσεις)

Δευτέρα, 26 Μαρτίου
Λουδοβίκος των Ανωγείων: Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων υμνεί τον έρωτα και το θάνατο με τη δική του γνώριμη ερμηνεία. (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 30 Μαρτίου
Γιάννης Σπανός: Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια. Μαζί του οι Πένυ Ξενάκη, Κώστας Τζιαγκούλας και Κοσμάς Κοκόλης. Φιλική συμμετοχή ο Πασχάλης Τόνιος. (με εισιτήριο)

Σάββατο, 31 Μαρτίου
Τζικ Νακασιάν: Μια μουσική βραδιά με παρουσίαση της νέας του δουλειάς αλλά και παλιές επιτυχίες του δημιουργού Τζικ Νακασιάν. (αριθμημένες θέσεις)

Τετάρτη, 4 Απριλίου
Λουκιανός Κηλαηδόνης: Μια πολύχρωμη και πολυσυλλεκτική βραδιά με τον Λουκιανό που τόσα χρόνια μας ταξιδεύει με τα υπέροχα τραγούδια του. (με εισιτήριο)

Σάββατο, 7 Απριλίου
Θοδωρής Ξυδιάς: Μια μουσική βραδιά με τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά. (αριθμημένες θέσεις)

Κυριακή, 8 Απριλίου
5 Jazz Quintet Plus: Μια ιδιαίτερη μουσική jazz βραδιά. (αριθμημένες θέσεις)

Σάββατο, 21 Απριλίου
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι: Μια βραδιά γεμάτη από τις νότες του μεγάλου δημιουργού. (αριθμημένες θέσεις)

Δευτέρα, 23 Απριλίου
Ένα ταξίδι που όλο αρχίζει – βιβλιοπαρουσίαση
Παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Παπαδοπούλου. (αριθμημένες θέσεις)

Πέμπτη, 26 Απριλίου
Γιάννης Κούτρας: Μια παράσταση με τον Γιάννη Κούτρα, ερμηνευτή του Σταυρού του Νότου και πολλών άλλων σημαντικών τραγουδιών. (με εισιτήριο)

Παρασκευή, 4 Μαΐου
Μίμης Πλέσσας: Παρουσιάζει τα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε με την Ιώ Νικολάου. Φιλική συμμετοχή ο Πασχάλης Τόνιος. (με εισιτήριο)

Σάββατο, 12 Μαΐου
Γιάννης Κασέτας: Μια βραδιά με τον Γιάννη Κασέτα, που θα μας ταξιδεύσει στους δρόμους της Jazz μουσικής (αριθμημένες θέσεις)

Κυριακή, 13 Μαΐου
Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη: Μια βραδιά γεμάτη από τα τραγούδια που μας χάρισε ο μεγάλος Βασίλης Τσιτσάνης (αριθμημένες θέσεις)

Σάββατο, 19 Μαΐου
Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης: Συναυλία pop-rock από το σύγχρονο τμήμα του ωδείου (αριθμημένες θέσεις)

Κυριακή, 20 Μαΐου
Κινηματογραφική μουσική για πιάνο και βιολί: Μια μουσική βραδιά με τον Γιάννη Αιγυπτιάδη και την Μελίνα Κολοτούρου (αριθμημένες θέσεις)

Σάββατο, 26 Μαΐου
Σύγχρονη Ελληνική μουσική: Φεστιβάλ σύγχρονης ελληνικής μουσική με έργα των Θ. Αντωνίου, Γ. Κουμεντάκη, Μ. Τραυλό, Α. Αργυρού, Μ.Χριστοδουλίδη και Α. Παπαδόπουλου. (αριθμημένες θέσεις)

Σάββατο, 9 Ιουνίου
Ωδείο Εστία Τέχνης: Μία εκδήλωση από τους σπουδαστές του Ωδείου Εστία Τέχνης (αριθμημένες θέσεις)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here