Γράφει o Σοφιανός Καβακόπουλος
www.musiccorner.gr
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Tο παρακάτω κείμενο γράφτηκε μετά από προτροπή μου σε φίλους ψυχολόγους να γράψουν μια διπλωματική εργασία, μια διατριβή, μια γνώμη βρε αδερφέ, από αυτά που συναντούν καθημερινά στο Ελληνικό facebook. Όλοι αδιαφόρησαν ή απλά δεν βρήκαν χρόνο και τρόπο. Έτσι είπαν να κάτσω λίγο εγώ στην καρέκλα τους και να σαρκάσω αλλά και να αυτοσαρκαστώ.

facebook-testing-new-timeline-format-with-single-column-of-posts-updated--8395815038

Χτες το βράδυ δουλεύοντας, μεταξύ ποτού και μουσικής, γύρισε η κουβέντα με μια φίλη μου τραγουδίστρια στο facebook και στο τι συναντάμε εκεί μέσα. Τραγικές ιστορίες που είναι άλλες φορές για να γελάς και άλλες για να κλαις. Αν και προσωπικά νομίζω οτι είναι να κάνεις και τα δυο ταυτόχρονα.

Ρίχνουμε το φταίξιμο στο μέσο, αντί να κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και να μουτζωνόμαστε. Έχω την ατυχία, ναι είμαι σίγουρος πλέον οτι είναι ατυχία και όχι τύχη, να βρίσκομαι στο δίκτυο από το 1986. Άλλα χρόνια. Παρθένα, αργά, όμορφα. Για να κατεβάσεις ένα αρχείο 24ΚΒ ήθελες μισή ώρα. Άναβες τσιγάρο, έφτιαχνες καφέ, τον έπινες και στο τέλος έβλεπες αυτό που κατέβαζες (τις περισσότερες φορές ήταν λάθος και έτσι αναγκαζόσουν να επαναλάβεις την διαδικασία με αποτέλεσμα να γεμίσουμε καπνιστές και coffee junkies).

Μετά από 25 χρόνια και άπειρες αλλαγές στο διαδίκτυο, είμαστε λίγοι οι ευχαριστημένοι. Αν δεν έχεις ζήσει τα χειρότερα δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τα καλύτερα. Είμαστε και οι Έλληνες λίγο γκρινιάρηδες παραπάνω από όσο χρειάζεται και ερχόμαστε στα σημερινά…

Βλέπω κόσμο να γκρινιάζει για τους κανόνες που δεν τηρεί αλλά έχει συμφωνήσει. Θα μου πεις φυσικά, του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν τον σηκώνει… αλλά όταν μου μπαίνεις με ψευδώνυμο “Κουρασμένο Χαμογελάκι”, “Σπασμένο Φτεράκι” ή άλλα όμορφα και μέσα σε ένα μήνα έχεις 3897 “ΦΙΛΟΥΣ” μην γκρινιάζεις γιατί σε μπλόκαρε. Τι ευτυχία να έχεις τόσους φίλους. Άνθρωποι απλοί όπως λέει η διαφήμιση, άλλοι με ονόματα σαν τα δικά σου τα περίεργα, με δείκτη νοημοσύνης από το 10 ως το 190, όλοι σε αναζήτηση του προσωπικού εγώ και στην διαφήμιση της ιντερνετικής τους περσόνας. Όλοι στην διασημότητα των 15 λεπτών που τους αρμόζει. Ζεις μαζί τους κάθε μέρα, αλλά αν συναντηθείτε στον δρόμο ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.

,

Το ευχάριστο από την άλλη είναι τέλος το πρόβλημα όλων με τα ορθογραφικά. Μια τεράστια επιτυχία… Δεν χρειάζεται πλέον να σκέφτεσαι ποιο φωνήεν να βάλεις. Βάζεις παντού “o” “i” “u” και καθάρισες. Άσε που γίνεσαι απίστευτα έξυπνος με γνωμικά και εκφράσεις. Πλέον τα αποφθέγματα δεν είναι μόνο για λίγους. Με τον συνδυασμό δύο μόνο πλήκτρων αντιγράφεις και επικολλάς τα πάντα και γίνεσαι και εσύ σοφός δίπλα στους σοφούς.

Μοιράζεσαι κάθε χαρά, λύπη, δυσκολία ή δυσκοιλιότητα που μπορεί να έχεις την μοιράζεσαι με απόλυτη ευκολία με όλους. Τι ψυχολογική υποστήριξη είναι αυτή. Group therapy και μάλιστα δωρεάν με συμβουλές από χιλιάδες αυτόκλητους ψυχολόγους-ψυχιάτρους να είναι εκεί για να σε βοηθήσουν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξηντα πέντε μέρες τον χρόνο. Υπάρχει βέβαια και η λύση να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου και να μετράς τα likes και τα σχόλια “ΘΕΑ είσαι μωρό μου”, “Τι τούμπανο είσαι εσύ???????????” (τα πολλά ερωτηματικά είναι απαραίτητα για να δώσεις έμφαση στον λόγο σου), “Κούκλος είσαι ομορφόπαιδο”, ανεβάζοντας έτσι τον αυτοεκτίμησή σου χωρίς πολύ κόπο. Μετά απλά επαναλαμβάνεις την διαδικασία όσες φορές χρειάζεται.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

(προτίμησα να ασχοληθώ με κάτι που μπορεί να βγάλει λίγο γέλιο ή έστω κάποιες σκέψεις, από το να γράψω για όλα αυτά που διαβάζουμε όλη την μέρα, και αναπαράγουμε με ευκολία, Χρυσή Αυγή, δολοφονία Φύσσα, Τρόικα, κοινωνική σαπίλα γενικώς)

ΑΝΤΙΟ ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ…

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here