17/1/2013
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Σε jazz, blues και swing ρυθμούς μας τραγούδησε ο Δώρος Δημοσθένους το βράδυ του Σαββάτου στο Half Note! Παλιά αγαπημένα τραγούδια, αλλά και νέες δημιουργίες έντυσαν το πολύχρωμο και ζεστό πρόγραμμα του Κύπριου ερμηνευτή και της μπάντας του.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το ατμοσφαιρικό “Χθες το βράδυ” της Δανάης, το αγαπημένο είδος για τον Δώρο Δημοσθένους με βάση τα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Ακολούθησαν jazz κομμάτια όπως το “Moon River” του Louis Armstrong, το “Kiss of Fire” του Rudolf Valentino αλλά και το “It’ s only a Paper Moon” από το οποίο ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος εμπνεύστηκαν το “Χάρτινο το φεγγαράκι”.

Στην συνέχεια, ο Δώρος Δημοσθένους κάλεσε στην σκηνή την “εξαίρετη τραγουδίστρια”, όπως είπε, Δώρα Τσίγκα, από το μουσικό συγκρότημα Belleville! Κατά την διάρκεια του live, ερμήνευσαν μαζί μία σειρά από τραγούδια, ενώ ο Δώρος Δημοσθένους της αφιέρωσε λίγο αργότερα το “Έλσα σε φοβάμαι” του Διονύση Σαββόπουλου με παραλλαγμένους του στίχους του ρεφραίν σε … “Δώρα σε φοβάμαι”!

Πολλά τα αγαπημένα jazz κομμάτια όπως το “Put it on the Ritz”,  το “Perhaps” και το “Just a gigolo”. Αν και τη μουσική εμφάνιση του Κύπριου τραγουδιστή χαρακτήρισαν κυρίως ξένα κομμάτια, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια του ύφους του, όπως το “Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα” του Διονύση Σαββόπουλου, τη “Μαύρη Φορντ” του Μάνου Χατζιδάκι, το “Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει” αλλά και το άφταστο “Πόσο λυπάμαι” που δε λείπει ποτέ από τις εμφανίσεις του!

Ο ίδιος ευχαρίστησε πολλές φορές από σκηνής τη Μαρία-Νεφέλη και τη Μαριάντζελα οι οποίες δε σταμάτησαν να χορεύουν και να διασκεδάζουν ούτε λεπτό..!  Η βραδιά κύλησε ευχάριστα και με πολύ χορό από τους Athens Lindy Hop, την ομάδα που έφερε το swing στην Ελλάδα! Ο Δώρος Δημοσθένους έδωσε επίσης το μικρόφωνο στον “εξαιρετικό φίλο” του Βασίλη Τζαβάρα, για να ερμηνεύσει με τη σειρά του κάποια τραγούδια…

Πέρα απ’ όλα τα παραπάνω, πήραμε και μία γεύση από το νέο δίσκο του Δώρου Δημοσθένους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο του 2013. Θα περιέχει κομμάτια swing και μπαλάντες, ενώ κάποιοι από τους δημιουργούς των τραγουδιών είναι ο Κώστας Καπνίσης και ο Κώστας Γιαννίδης. Μετά λοιπόν από αυτή τη ξεχωριστή μουσική βραδιά, είμαστε σε αναμονή για τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Δώρου Δημοσθένους, με τίτλο “Πέντε παλιές μελωδίες” !

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here