ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (12/2009)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος επιστρέφει με το τρίτο του album κάνοντας μια «κατάθεση ψυχής».

 Περιλαμβάνει δώδεκα ξεχωριστά λαϊκά τραγούδια που υπογράφουν καταξιωμένοι συντελεστές όπως οι Αλέκος Χρυσοβέργης, Σπύρος Γιατράς, Ελένη Γιαννατσούλια, Μάριος Ψιμόπουλος, Μαρίττα Ρόσση, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αναστασόπουλος, Βαγγέλης Καρατζάνος, Γιάννης Περδικάρης.

Ήδη έχει ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα το τραγούδι «Τι θα κάνω με σένα».

Για άλλη μια φορά ο Νίκος Οικονομόπουλος, μας ταξιδεύει μέσα από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του στα αγαπημένα του λαϊκά μονοπάτια.

Κυκλοφορεί από την Sony Music σε οικολογική συσκευασία και προτεινόμενη τιμή 9.99€

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Τρίτος προσωπικός δίσκος, σε σχετικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για τον ταλαντούχο νικητή του τηλεοπτικού Dream Show 2. Ο Νίκος Οικονομόπουλος, βαδίζοντας στα χνάρια και άλλων συναδέλφων του που κυκλοφόρησαν τους δίσκους τους με κάποιο έντυπο, παρουσίασε πρώτα τα 12 νέα τραγούδια του album μέσα από μια κυριακάτικη εφημερίδα, μία εβδομάδα πριν κυκλοφορήσουν, σε αρκετά χαμηλή τιμή, στα δισκοπωλεία.

Το νέο του CD τιτλοφορείται «Κατάθεση ψυχής» και δεν ξεφεύγει στο ελάχιστο από το ύφος των δύο προηγούμενων δίσκων του νεαρού καλλιτέχνη. Ήχοι λαϊκοί σε γνώριμους ρυθμούς ζεϊμπέκικων και τσιφτετελιών, με θέμα τους κατά βάση τον έρωτα και τον χωρισμό, που παρά τους αξιόλογους δημιουργούς τους, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το καινούριο. Το «Τι θα κάνω με σένα» έχει ήδη επιλεγεί να είναι το πρώτο single του δίσκου και ακούγεται κατά κόρον στα ραδιόφωνα. Σίγουρα ανάλογη θέση διεκδικεί και το ομότιτλο ζεϊμπέκικο, καθώς και αρκετά ακόμα κομμάτια, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, παρά μόνο, ίσως, να αποτελέσουν μέρος του λαϊκού προγράμματος του καλλιτέχνη στο κέντρο που εμφανίζεται.

Αν υπάρχουν κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν μέσα από αυτή τη δουλειά, αυτά είναι το «Μου ’πε μια ψυχή» και το «Ένας Θεός ξέρει», που διαφοροποιούνται λίγο, τουλάχιστον από άποψης μελωδίας. Τα υπόλοιπα, δυστυχώς, αναλώνονται σε κοινότυπες συνθέσεις και εύκολους στίχους, που πολλές φορές φτάνουν να γίνονται υπερβολικοί ως και αστείοι. Το μόνο που τα «σώζει», είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες τους από τον τραγουδιστή, σε μια πραγματική «κατάθεση ψυχής».

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Μία γνήσια λαϊκή φωνή, που έχει μεγάλες δυνατότητες και που έχει ήδη κερδίσει επάξια την υποστήριξη και τη συνεργασία σπουδαίων καλλιτεχνών. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις δισκογραφικές του επιλογές. Τρεις δίσκοι σε τρία χρόνια, μπορεί από τη μια να φανερώνουν μια θέληση για συνέπεια από μέρους του, από την άλλη όμως οδηγούν σε όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτελέσματα, από άποψης νέου υλικού, τραγουδιών που είναι σε θέση να σταθούν και να μείνουν διαχρονικά.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Τι θα κάνω με σένα
02. Χτύπα
03. Τίποτα στο τίποτα
04. Κατάθεση ψυχής
05. Ξεκαθάρισα
06. Απόλυτο
07. Μου ‘πε μια ψυχή
08. Ένας Θεός ξέρει
09. Χτύπημα τελειωτικό
10. Θέλω να ‘μαι
11. Το μαύρο χρώμα
12. Η αλήθεια να λέγεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here