7/1/2014
www.musiccorner.gr

Από 26 Φεβρουαρίου 2014…

Τα θρυλικά πολυαγαπημένα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ξεχώρισαν στους δύο ιστορικούς δίσκους «O Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά», απετέλεσαν την έμπνευση του έργου «Ξημερώνει Κυριακή», σε κείμενα των Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση, που ανεβαίνει στις 26 Φεβρουαρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

ksimerwnei_kyriaki_2014_01_02

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα.

Συμπρωταγωνιστές οι: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης. Τα τραγούδια της μουσικοθεατρικής παράστασης ερμηνεύουν η σπουδαία Ρένα Κουμιώτη και ο μοναδικός Δημήτρης Μπάσης.

Παίζουν επίσης:
Δήμητρα Σταθοπούλου
Κέλλυ Γιακουμάκη
Σπύρος Περδίου
Αμαλία Ασκορδαλάκη

Συμπράττουν: Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal, Γιώργος και Σταύρος Μυλωναδάκης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Νάσσος Σωπύλης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης και τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κωνσταντίνος Φασιλής.

Θυμίζουμε ότι «Ο Δρόμος» που κrυκλοφόρησε το 1969 από την Lyra, θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα, μέχρι σήμερα και είναι ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός. «Ο Δρόμος» είχε ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. Το Γενάρη του 1970 «Ο Δρόμος» μεταφέρθηκε στο σανίδι του Θεάτρου «Παξινού», με τους ίδιους συντελεστές. Λογοκρίθηκε όμως και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς καθώς στην παράσταση είχαν προστεθεί επιπλέον τραγούδια που περιείχαν ξεκάθαρα μηνύματα εναντίον του.

Η παραγωγή είναι του Άκη Ευαγγέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here