13/5/2011
www.musiccorner.gr

Οι νικητές του β’ ημιτελικού, συμμετείχαν σε press conference αμέσως μετά τη νίκη τους, στη διάρκεια της οποίας δήλωσαν τα εξής…

Ιδιαίτερα λιτά απάντησε η Εσθονή Getter Jaani όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνθηκε που το όνομα της χώρας της ανακοινώθηκε πρώτο : “Ήταν μεγάλη ανακούφιση το γεγονός της ανακοίνωσης με τη πρώτη της Εσθονίας. Μας έφυγε αμέσως ένα βάρος και δεν είχαμε άγχος για τη συνέχεια”.

Ο τραγουδιστής των Hotel FM της Ρουμανίας ρωτήθηκε πώς αισθάνθηκαν στη σκηνή : “Πραγματικά απίστευτα. Ήταν η πιο μεγάλη εμπειρία της ζωής μου, η πιο σημαντική. Ανυπομονούμε για τον τελικό. Το κοινό μας έδωσε πολλή ενέργεια. Ευχαριστούμε όσους μας ψήφισαν”.

Οι Μολδαβοί Zdob si Zdub δήλωσαν ότι ένα από τα όνειρά τους ήταν να βρεθούν στον τελικό του διαγωνισμού, ενώ σε ερώτηση τι χρειάστηκε για την πρόκριση δήλωσαν: “Έπρεπε να είμαστε τυχεροί, αυθεντικοί και …εξωπραγματικοί”.

Είναι ωραίο όταν ανακατεύονται τόσα ονόματα και τόσα αποτελέσματα”, δήλωσαν οι Ιρλανδοί Jedward που σε ερώτηση για τον τελικό απάντησαν: “Όλοι μας λένε να το διασκεδάσουμε, να τρελαθούμε”.

Ο Dino Merlin, που εκπροσώπησε τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ρωτήθηκε αν οι Ιρλανδοί συνάδελφοί του του θυμίζουν τον εαυτό του όταν ήταν νεότερος. “Είχα την ίδια τρέλα όταν ξεκινούσα στον χώρο, εδώ και 27 χρόνια”, απάντησε, ενώ έκανε σύγκριση της φετινής διοργάνωσης με εκείνη του 1999 στην οποία είχε δώσει ξανά το παρόν. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Είναι μια τεράστια παραγωγή, υπάρχουν ριζικές αλλαγές, αλλά αυτό που τελικά μένει είναι μια καλή ερμηνεία και ένα καλό τραγούδι. Το 1999 είχα την τύχη να επισκεφτώ την Ιερουσαλήμ”, δήλωσε.

Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ένα καλό τραγούδι. Είμαστεπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ”, δήλωσαν οι Δανοί “A Friend In London” και όταν ρωτήθηκαν ποιο ήταν το νόημα του τραγουδιού τους απάντησαν: “Τρέχουμε για ένα νέο αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο”.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα και την Αυστρία που είμαστε εδώ”, δήλωσε η Nadine που προσευχήθηκε για την πρόκριση : “Περιμέναμε με αγωνία και ελπίζαμε στην πρόκριση. Προσευχήθηκα στον Θεό να καταφέρω να περάσω στον τελικό”. Η Nadine ρωτήθηκε αν στο τραπέζι της συνέντευξης των νικητών του β’ ημιτελικού, κάθεται και ο τελικός νικητής του διαγωνισμού και απάντησε με διπλωματία: “Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι όλοι είμαστε ικανοί να κερδίσουμε. Η Ευρώπη αποφασίζει. Όλοι αγαπάμε τη μουσική, είμαι ευτυχισμένη που είμαι εδώ, όλα είναι υπέροχα”.

“Τα φτερά στο φόρεμα είναι αληθινά;”, ήταν η ερώτηση που δέχθηκε η Mika Newton της Ουκρανίας. “Ναι”, απάντησε και η Kseniia Simonova (που έκανε την αμμογλυπτική στη σκηνή στο πλευρό της τραγουδίστριας) πρόσθεσε : “Ήμουν η πιο απαισιόδοξη από όλους και όταν ανοίχθηκε ο όγδοος φάκελος έγινα η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου”. Ευτυχώς όλα στην αποψινή μας εμφάνιση ήταν άψογα. Η κάμερα πάνω από το τραπέζι μου ήταν στη σωστή θέση. Ήταν υπέροχη εμπειρία”, ολοκλήρωσε η καλλιτέχνις με την άμμο.

Νομίζω πως δεν ανέπνεα για ένα λεπτό, αυτό είναι το ρεκόρ μου”, δήλωσε η Maja Keuc της Σλοβενίας όταν ρωτήθηκε αν ήταν πιο αγωνιώδης η αναμονή για να ανεβεί στη σκηνή από αυτήν της αναμονής της ανακοίνωσης της Σλοβενίας για τον τελικό. “Φορούσα αυτά τα ρούχα για πέντε ολόκληρες ώρες και είχα σταματήσει να αισθάνομαι το σώμα μου”, ολοκλήρωσε, αποφεύγοντας επί της ουσίας την ερώτηση!

“Τι σας πέρασε απ’ το μυαλό όσο περιμένατε να ανακοινωθεί το όνομα της Σουηδίας για τον τελικό;”, ρωτήθηκε ο Eric Saade και απάντησε αστειευόμενος : “Σκεφτόμουν να δολοφονήσω τον Jon Ola Sand επειδή είμαι σίγουρος ότι αυτός αποφάσισε να ανακοινωθεί η Σουηδία τελευταία”! Σε επόμενη ερώτηση για το σόου που συνόδευε την ερμηνεία αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στις πρόβες δήλωσε: “Υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το κλουβί που δημιουργήθηκε κατά τη μεταφορά του στη σκηνή. Από τη στιγμή που το ανακαλύψαμε, το λύσαμε και όλα πήγαν καλά. Και ακόμα καλύτερα θα πάει στον τελικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here