10/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα εισαχθούν φέτος στο Rock & Roll Hall of Fame, καθώς και εκείνα των καλλιτεχνών που θα έχουν την τιμή να τους «οδηγήσουν».

Στην τελετή που θα γίνει στις 20 Μαρτίου, θα τιμηθούν οι εξής:

Ο Tom Waits από τον Neil Young.
Ο Alice Cooper από τον Rob Zombie, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στενά την τελευταία διετία.
Ο Neil Diamond από τον Paul Simon.
Ο Dr. John από τον John Legend.
Η Darlene Love από την Bette Midler.
Ο Jac Holzman, ιδρυτής της Elektra Records, από τον John Densmore των Doors.
Ο Art Rupe, ιδρυτής της Specialty Records, από τον Lloyd Price.
Ο Leon Russell από τον Elton John, με τον οποίο συνεργάστηκε πρόσφατα.

Tom Waits

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εισαγωγές των Holzman και Rupe θα γίνουν από καλλιτέχνες που ηχογραφούσαν για τις εταιρείες τους.

Στο Rock ’n’ Roll Hall of Fame εισάγονται κάθε χρόνο πέντε καλλιτέχνες που με το έργο τους έχουν επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της μουσικής, ενώ εισάγονται και άνθρωποι του χώρου (χωρίς να είναι καλλιτέχνες) που επίσης έχουν προωθήσει την μουσική.

Για να είναι κάποιος μουσικός υποψήφιος, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία δίσκου του. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εισαχθεί στην «αφρόκρεμα» της ροκ μουσικής είτε λόγω της συμμετοχής του σε κάποιο συγκρότημα, είτε λόγω της σόλο καριέρας του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν 15 καλλιτέχνες που είναι «διπλοεισηγμένοι» στο Hall of Fame της ροκ ενώ ο Eric Clapton είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει εισαχθεί τρεις (!) φορές : Με τους Yardbirds το 1992, τους Cream το 1993 και για τη σόλο καριέρα του το 2000!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here