«Όλη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι… «Όνειρα στη Φωτιά»»…

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Τάσο Μπιμπισίδη
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
Music Corner – 1/6/2011

Με 15 χρόνια καριέρας (ξεκίνησαν το 1996), οι αγαπημένοι πια C:Real, έχουν στις αποσκευές τους πολλές μεγάλες εμπορικές και ραδιοφωνικές επιτυχίες, κάνοντας όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητες live εμφανίσεις και έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα group της χώρας, για τον ιδιαίτερο ήχο της μουσικής τους. Μετά την αποχώρηση της Ειρήνης Δούκα, οι C:Real, επιστρέφουν εγκαινιάζοντας την νέα τους μουσική διαδρομή. Το καινούργιο τους single με τίτλο “Όνειρα στη Φωτιά” μόλις κυκλοφόρησε και έχει γίνει ήδη επιτυχία, με την φωνή της Ντορέττας Παναγοπούλου, που αποτελεί το νέο μέλος του group και αφήνει το δικό της στίγμα με την γλυκιά της παρουσία και τη δυνατή φωνή της, δείχνοντας πως έχει δέσει απόλυτα με τον Τάκη Δαμάσχη και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Συναντήσαμε λοιπόν τον Τάκη, τη Ντορέττα και τον ντράμερ τους Ηλία, ένα βροχερό απόγευμα στο καταπληκτικό “Club Lounge” του ξενοδοχείου Crowne Plaza, στη Μιχαλακοπούλου και μέσα σε μια χαλαρή κουβεντούλα, μιλήσαμε μεταξύ άλλων για την νέα τους αρχή, γνωρίσαμε καλύτερα την Ντορέττα και συζητήσαμε για τη μουσική, τα ελληνικά συγκροτήματα, αλλά και την δύσκολη εποχή που διανύουμε…

Music Corner: Παιδιά… καλορίζικη η νέα σας σύνθεση, και καλή νέα αρχή!
C:Real: Ευχαριστούμε πολύ!

Music Corner: Με την προσθήκη της Ντορέττας στο group, ανοίγει μια νέα σελίδα για τους C:real;
Τάκης Δαμάσχης: Προφανώς! Με μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως είναι η φωνή που ερμήνευε τα τραγούδια μας όλα αυτά τα χρόνια… είναι μια αλλαγή σελίδας. Και μάλιστα είναι η τρίτη ουσιαστικά αλλαγή που κάναμε, καθώς μην ξεχνάς πως τα πρώτα μας 7 χρόνια δεν υπήρχε η Ειρήνη μαζί μας. Ωστόσο, πιστεύω πως τα χρόνια αυτά έχουν και τα πιο διαχρονικά μας τραγούδια, αν και λίγος κόσμος ξέρει πως είναι C:real, όπως το “With or without you” και το “Stop Killing Time”. Μετά ήρθαν τα επόμενα 7 χρόνια μαζί με την Ειρήνη όπου και αυτά φυσικά ήταν πολύ καλά… και τώρα… ξέρω εγώ… μάλλον έχουμε άλλα 7 χρόνια και μετά σύνταξη! (γέλια)

Music Corner: Δηλαδή γενικά παρατηρούμε ανάγκη για αλλαγές κάθε 7 χρόνια!
Τάκης Δαμάσχης: Κάπως έτσι έχει τύχει τουλάχιστον, εξάλλου είναι και 15 χρόνια από τότε που ξεκίνησα τους C:Real οπότε χρειάζονται αλλαγές.

Music Corner: Να ξεκαθαρίσουμε ωστόσο την κατάσταση με την αποχώρηση της Ειρήνης Δούκα από το group, γιατί συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουν φήμες περί τσακωμών, κακών σχέσεων, και όλα αυτά!
Ντορέττα: Σκάνδαλο!!! (γέλια)

Music Corner: Γιατί λοιπόν η Ειρήνη έφυγε από τους C:Real;
Τάκης Δαμάσχης: Η Ειρήνη έφυγε γιατί ήθελε να κάνει κάποια δικά της πράγματα! Ήθελε να γράψει δικά της τραγούδια, να αλλάξει λιγάκι το στιλ και το είδος της μουσικής που τραγουδάει και γενικότερα να κάνει δικά της πράγματα, και δεν σου λέω solo καριέρα… απλά ήθελε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

Music Corner: Στην αρχή δεν ανησυχήσατε για το πως μπορεί να εξελιχθεί η πορεία σας πια χωρίς την βασική φωνή;
Τάκης Δαμάσχης: Δεν είναι θέμα ανησυχίας, απλά θεωρήσαμε πως έχουμε διανύσει μια πορεία, υπάρχει ήδη μια ιστορία που δεν αναιρείται ούτε αντικαθίσταται. Το βασικό είναι πως σκέφτηκα χωρίς άγχος να δώσω ένα χρονικό περιθώριο – καθώς τραγούδια υπάρχουν και μάλιστα πολλά – ώστε αν βρεθεί κάποια φωνή που να μπορεί να υποστηρίξει και να συνεχίσει όλο αυτό που κάνουμε τότε το προχωράμε. Βέβαια αυτό με όλα τα παρελκόμενα γιατί σίγουρα κάποιοι θα μείνουν κολλημένοι στην παλιά σύσταση των C:Real, κάποιοι άλλοι θα γουστάρουν περισσότερο την καινούργια μας φωνή, κάποιοι πάλι είναι εντελώς αδιάφοροι και θέλουν απλά να ακούσουν καλά τραγούδια, αλλά αυτό είναι γενικά το παιχνίδι.

Music Corner: Γενικότερα θεωρείς πως παίζει σημαντικό ρόλο η τραγουδίστρια σε ένα group;
Τάκης Δαμάσχης: Φυσικά και παίζει σημαντικό ρόλο, εξίσου βέβαια σημαντικό όσο και τα τραγούδια που ίσως να έχουν και παραπάνω ρόλο απ’ ότι η φωνή διότι και η Ειρήνη να είχε παραμείνει στο συγκρότημα αλλά τα τραγούδια μας να ήταν “μάπα”, δεν θα συνεχίζαμε!

Music Corner: Πάμε λοιπόν σε σένα Ντορέττα, που είσαι η καινούργια φωνή του συγκροτήματος! Καταρχήν, πως επιλέχθηκες για τη θέση αυτή;
Ντορέττα: Πέρασα από audition και έπειτα από την διαδικασία των δοκιμασιών και των προβών…

Music Corner: Σε “βασανίσανε” πολύ;
Ντορέττα: Η αλήθεια είναι πως πέρασα μια “διαβολοβδομάδα”!!! (γέλια) Αρχικά λοιπόν, γνώρισα τον Τάκη, κάναμε μια πρόβα, έπειτα κάναμε και με όλα τα παιδιά μαζί… και είχα ένα μόνιμο άγχος για το αν θα με πάρουν, αν θα τους αρέσω και όλα αυτά, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά!

Music Corner: Γενικότερα ασχολείσαι από παλιά με την μουσική;
Ντορέττα: Επαγγελματικά με την μουσική δεν έχω ξανασχοληθεί! Σε ερασιτεχνικό επίπεδο έχω κάνει παραδοσιακή μουσική αλλά και blues, λίγο jazz… και τώρα καταλήξαμε σε πιο pop-rock καταστάσεις!

Music Corner: Συνεπώς είναι και η πρώτη σου εμπειρία όπου θα ανέβεις στο stage μπροστά σε κοινό! Έχεις αγωνία;
Ντορέττα: Αγωνία έχω… αλλά σε λογικά επίπεδα! Νομίζω πως όλο αυτό ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου και από πλευράς ηλικίας και από πλευράς προηγούμενων εμπειριών μου έστω και μικρότερου επιπέδου απ’ ότι τώρα, αλλά νομίζω πως μπορώ να το κουμαντάρω καλά!

Music Corner: Πριν την συνεργασία σας αυτή άκουγες C:real;
Ντορέττα: Ναι! Πάντα μου άρεσαν πολύ!

Music Corner: Και ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι;
Ντορέττα: Το ”Ξέχασέ το”… μ’ αρέσει πάρα πολύ!

Music Corner: Έχεις αγαπημένους καλλιτέχνες ή κάποια ακούσματα που σε έχουν επηρεάσει;
Ντορέττα: Ειλικρινά και παλιότερα και τώρα… οι σχέσεις μου με άλλους καλλιτέχνες ήταν πάντα σχέσεις καλλιτέχνη-ακροάτριας! Δηλαδή, δεν το βλέπω σαν μια πιθανή μελλοντική προσωπική προσέγγιση! Απλά ακούω, θαυμάζω, σέβομαι και απολαμβάνω!

Music Corner: Σίγουρα, η σύγκρισή σου με την Ειρήνη Δούκα θα είναι αναπόφευκτη από τους fans των C:Real! Πως θα το αντιμετωπίσεις;
Ντορέττα: Με ψυχραιμία! Αναλόγως τα σχόλια φυσικά… (γέλια)
Τάκης Δαμάσχης: Πάντως είναι κάπως περίεργο γιατί όταν κάποιος ξεκινάει πάντα η φωνή του αλλάζει αναλόγως με την πείρα που θα αποκτήσει και με αυτά που τραγουδάει! Δηλαδή θυμάμαι και την Ειρήνη… αν την ακούσεις στα πρώτα μας τραγούδια όπως το “Θα περιμένω” ή στο “Αν δεν σε ξαναδώ” δεν έχει καμία σχέση με την Ειρήνη του “Ξέχασέ το” ή του “Μια φωνή”! Η φωνή εξελίσσεται και το ίδιο συμβαίνει και με την Ντορέττα και μάλιστα εξελίσσεται με …αλγοριθμικούς ρυθμούς!!! Στο δεύτερο κομμάτι που γράψαμε τώρα μαζί της λέω… ποιά είναι αυτή; Είναι πολύ πιο μεστή η φωνή της και εξελίσσεται απίστευτα γρήγορα, καθώς δεν έχει και τα περιθώρια να μην εξελιχθεί γρήγορα αφού δεν ξεκινάμε τώρα!

Music Corner: Τελικά έχει σημασία και η εμφάνιση; Γιατί απ’ ότι βλέπω και η Ειρήνη που αποχώρησε και η Ντορέττα που ήρθε …έχουν πέρα από φωνή και πολύ καλή εικόνα!
Τάκης Δαμάσχης: Εν τέλη τεράστια! Είναι αυτό που σου ανοίγει την πόρτα και κάνει τον άλλον να σε προσέξει! Δυστυχώς λοιπόν έχει τεράστια γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν απίστευτες φωνές και αδικούνται λόγω εμφάνισης!

Music Corner: Πάμε λοιπόν στο καινούργιο σας single με τίτλο “Όνειρα στη Φωτιά”! Ποια είναι τα “‘Ονειρα στη Φωτιά”;
Τάκης Δαμάσχης: Είναι ένα τραγούδι που θεωρήσαμε πως είναι το πιο κατάλληλο για να βγει αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα λόγω στίχου, αφού έχει μια πιο κοινωνική τοποθέτηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν συνεχώς γύρω μας! Όλη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι… “Όνειρα στη Φωτιά” πλέον και είναι ίσως αυτός ένας τρόπος για να περάσουμε ένα μήνυμα γιατί υπάρχει ελπίδα! Είμαστε σε έναν κόσμο με φως που είναι η Ελλάδα στην ουσία, και δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω αλλά να κάνουμε υπομονή και να αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον! Αυτό μας λέει αυτό το τραγούδι στην ουσία και επιλέχθηκε καθαρά λόγω στίχου ως την πρώτη παρουσίαση της καινούργιας μας τραγουδίστριας!

Music Corner: Και μάλιστα το κομμάτι πάει πολύ καλά… αφού παίζεται ήδη πολύ!
Τάκης Δαμάσχης: Παίζεται, ανεβαίνει συνεχώς και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γι’ αυτό καθώς περίμενα τα πράγματα να είναι λιγάκι πιο δύσκολα. Όπως και να το κάνουμε η φωνή είναι μια μεγάλη αλλαγή και ο κόσμος μπορεί να ακούει το τραγούδι, να του αρέσει, αλλά να μην καταλαβαίνει ότι είναι C:Real! Πιστεύω όμως ότι σιγά σιγά μας ανακαλύπτει ξανά και αυτό θέλει μια διαδικασία και 2-3 ακόμη κομμάτια για να μας ξαναμάθει!

Music Corner: Μιας και μιλήσαμε λοιπόν για όλη αυτή την κοινωνιολογική κρίση που μας δαμάζει, πέρα από την οικονομική… πως βιώνετε όλες αυτές τις καταστάσεις;
Τάκης Δαμάσχης: Όλοι το βιώνουμε αυτό πλέον όπως είναι λογικό! Και στη μουσική… οι συναυλίες έχουν μειωθεί στο μισό, τα bugdet είναι στο ¼ απ’ ότι πριν από δύο χρόνια και υπάρχει μεγάλη πτώση παντού!
Ηλίας: Γενικότερα πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας αυτή τη στιγμή που να μην το έχει νιώσει στο πετσί του αυτό που συμβαίνει! Όποιος δεν το έχει νιώσει ίσως είναι από άλλο πλανήτη!
Τάκης Δαμάσχης: Μπορεί να υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 5% που να μην το επηρεάζουν όλα αυτά αλλά σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν με ένα μισθό και έχουν παιδιά, ενοίκια και έξοδα που τρέχουν! Όλο αυτό είναι τραγικό… και συγκεκριμένα για μας στο χώρο του entertainment η δουλειά έχει μειωθεί σε απίστευτα επίπεδα!
Ντορέττα: Και αυτό είναι λογικό πιστεύω! Όταν είναι όλα χάλια το πρώτο που κόβεται είναι η διασκέδαση!

Music Corner: Σίγουρα, αλλά δεν πιστεύετε ότι η μουσική μπορεί να έχει θέση σε όλα αυτά τα δεδομένα; Έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν πως σε περιόδους κρίσης, πολέμων, πολιτικών αναταραχών και γενικά δύσκολων κοινωνικά καταστάσεων… οι τέχνες πάντα αναπτύσσονται γιατί ίσως ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει κάπως.
Τάκης Δαμάσχης: Είναι σίγουρα σωστό αυτό που λες, απλά έχουν μειωθεί άλλα πράγματα! Για παράδειγμα θα έρθει κάποιος σε ένα live μας και θα πιει ένα ποτό, δεν θα πιει πέντε όπως παλιά! Οπότε και σε εμάς ο επιχειρηματίας δεν θα δώσει πια 10 ευρώ… θα δώσει 3!
Ηλίας: Αυτό ακριβώς! Τέχνη υπάρχει αλλά ρίχνεις κατά πολύ τα έξοδά σου! Σίγουρα όταν βρίσκεται κανείς σε μια δύσκολη φάση της ζωής του κάτι που μπορεί να τον βοηθήσει ψυχικά είναι η τέχνη… είτε αυτό είναι μουσική, είτε θέατρο, ζωγραφική… οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας τέχνη!
Τάκης Δαμάσχης: Το τι μπορεί να έχεις πραγματική ανάγκη είναι τελικά πολύ σχετικό!

Music Corner: Αυτή λοιπόν η κρίση έχει φέρει και κρίση στη μουσική, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διάθεσή της μέσω του internet και όλων αυτών.
Τάκης Δαμάσχης: Κοίτα γενικά κρίση στη μουσική δεν νομίζω πως υπάρχει! Κρίση στη διάθεση όπως λες υπάρχει! Και πάλι… δεν μπορεί να θεωρηθεί κρίση, απλά αλλάζει ο τρόπος διάθεση της μουσικής και του τραγουδιού! Κάποτε πήγαινες να αγοράσεις ένα cd ενώ τώρα μπαίνεις στο internet και επιπλέον τώρα δεν έχεις τον χρόνο να ακούσεις ένα ολόκληρο album! Οι ρυθμοί είναι απίστευτα γρήγοροι γιατί η προώθηση ενός κομματιού από το internet είναι πάρα πολύ γρήγορη και εύκολη! Οπότε και οι καλλιτέχνες βγάζουν κάθε 3-4 μήνες ένα τραγούδι και όπως πάει!

Music Corner: Τα υπόλοιπα συγκροτήματα που έχουν στερεωθεί πια μουσικά στην Ελλάδα πως τα βλέπετε;
Τάκης Δαμάσχης: Εμένα μου αρέσουν πολύ οι “Μέλισσες” γιατί κάνουν κομμάτια νεανικά και κρατάνε και ένα πολύ καλό επίπεδο μουσικά και με τον τρόπο που παίζουν! Είναι μια καθαρή ωραία pop μπάντα και γράφουν οι ίδιοι τα κομμάτια τους που είναι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχουν πολλά μεγάλα συγκροτήματα που τους γράφουν τα κομμάτια τους άλλοι και αυτό δεν το γουστάρω! Δεν έχουν βγει όμως και πολλά group γενικά… αν σκεφτείς και πως group όπως οι Vegas ή οι Stavento δεν μπορούν να θεωρηθούν μπάντα… είναι ένα project απλά, είναι σε άλλη φάση!
Ηλίας: Έχουν αρχίσει πάντως τελευταία οι ελληνικές μπάντες να κάνουν παραγωγές με αγγλόφωνο στίχο και πολύ καλή μουσική που δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ελληνικές παραγωγές! Τώρα όσον αφορά τις πιο παλιές μπάντες εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ οι “Τρύπες”! Θεωρώ πως ήταν φοβερό συγκρότημα με τρομερά κομμάτια!

Music Corner: Οι C:Real λοιπόν μπορούν να θεωρηθούν ένα pop-rock συγκρότημα! Βλέπω ωστόσο τελευταία πως όλα στην Ελλάδα έχουν γίνει rock… όσο rock τουλάχιστον μπορεί να θεωρηθεί κάτι τέτοιο, καθώς έχει γίνει πια “σούπα”! Τι είναι τελικά rock;
Τάκης Δαμάσχης: Όντως έχει γίνει σούπα! Το rock είναι μια στάση ζωής, μια νοοτροπία! Όσο για τη μουσική δεν νομίζω πως υπάρχει πια καθαρά rock μουσική, έχουμε πλέον παντού mixes… είναι πια ένα “μπασταρδεμένο” πράγμα όλο αυτό!

Music Corner: Έχοντας ως τώρα μια pop-rock διάθεση, θα σας ενδιέφερε να πειραματιστείτε με τη μουσική σας, να χρησιμοποιήσετε νέους ήχους ή να κάνετε κάποια εναλλακτική διασκευή;
Ντορέττα: Όχι άλλες διασκευές…!!!
Τάκης Δαμάσχης: Γενικότερα εγώ πάντα ήμουν κατά των διασκευών! Ενώ έχουμε κάνει 2 διασκευές ποτέ δεν τις προωθήσαμε ούτε μας ενδιέφερε αυτό. Θεωρώ ότι αν σ’ αυτό το χώρο δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι… έστω ένα στίχο, έστω μια μελωδία, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης σου.

Music Corner: Μια αλλαγή στη μουσική σας ταυτότητα θα κάνατε;
Τάκης Δαμάσχης: Κοίτα, δεν νομίζω πως ένα συγκρότημα μπορεί να κάνει μια αλλαγή στη μουσική του ταυτότητα! Τι σημαίνει αυτό; Εμείς αυτό είμαστε… δηλαδή καλά τραγούδια, καλές μελωδίες, κάποιες ωραίες κιθάρες, κάποια ωραία πλήκτρα… μπορεί κάποια στιγμή να βγάλουμε μια ωραία μπαλάντα αντί για ένα δυναμικό κομμάτι ή κάτι dance rock όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά η ταυτότητά μας θα είναι η ίδια, δεν θα αλλάξει!
Ηλίας: Και γενικά πιστεύω πως αν ένα κομμάτι είναι ωραίο, δεν θα καθίσεις να σκεφτείς τι στιλ μουσικής είναι! Τώρα το να αλλάξεις από pop-rock και να γίνεις RnB ή Heavy Metal ας πούμε… δεν υπάρχει περίπτωση! Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο! Θα ήταν γελοίο. Αυτό που μπορείς να αλλάξεις είναι αλλαγές στα πλαίσια αυτού που είσαι! Να γίνει δηλαδή ένα κομμάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε παρουσιάσει ως τώρα… αλλά να καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι C:Real.

Music Corner: Γράφετε όλοι μαζί;
Τάκης Δαμάσχης: Ναι! Στο παρελθόν έχει γίνει και αυτό… αλλά τα τελευταία χρόνια γράφω εγώ τα κομμάτια μας, καθώς δεν υφίσταται και πολύ καιρό η σημερινή μας μορφή. Τώρα στο μέλλον μπορεί να συμβεί ξανά!
Ηλίας: Και αυτό είναι λογικό γιατί πολλά κομμάτια προϋπήρχαν όταν δεν είχαμε ακόμη αυτή τη σύνθεση που έχουμε σήμερα! Όταν έγραφε ο Τάκης τα τραγούδια δεν είχαμε οριστικοποιηθεί ακριβώς σαν μέλη ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτή η σύνθεση και στη γραφή.

Music Corner: Μέσα στα τόσα επιτυχημένα single που έχετε κυκλοφορήσει… θεωρείτε πια ότι υπάρχει συνταγή της επιτυχίας; Δηλαδή υπάρχει πλέον ένας συγκεκριμένος τρόπος γραφής που ξέρετε πως θα οδηγήσει σε μια ακόμη επιτυχία;
Τάκης Δαμάσχης: Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες φόρμουλες που ακολουθούμε όσον αφορά τη δομή! Δηλαδή το τραγούδι να “στέκει”, να έχει μια φυσική συνέχεια και να εξελίσσεται… το κουπλέ να σε οδηγεί ώστε να θέλεις να ακούσεις τη συνέχεια σε ένα δυναμικό ρεφρέν και στιχουργικά και μουσικά! Να εξελίσσεται ομαλά! Από εκεί και πέρα η συνταγή, αν το θες έτσι, είναι να είσαι αυστηρώς κριτής της δουλειάς σου και να κάνεις καλές μελωδίες και καλούς στίχους.

Music Corner: Τώρα… στο θέμα των συνεργασιών, θα κάνατε μια απρόσμενη συνεργασία είτε σε εμφανίσεις είτε μουσικά με κάποιον καλλιτέχνη που μπορεί να είναι έξω από τα δεδομένα σας; Για παράδειγμα είχαμε δει αντιστοίχως τους Mikro, ένα ηλεκτρονικό συγκρότημα, να συνεργάζεται με την Ελένη Τσαλιγοπούλου ή ακόμη και τους Mπλε που έχουν τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο, να δουλεύουν μαζί με την Άννα Βίσση!
Τάκης Δαμάσχης: Εγώ δεν θα το έκανα σε αυτή τη χρονική στιγμή! Δεν θέλω βέβαια να λέω μεγάλες κουβέντες γιατί μπορεί ξαφνικά για κάποιους λόγους να αλλάξεις γνώμη και να τύχει σε κάποιον χώρο μια συνεργασία. Αλλά το να διασκευάσουμε τραγούδια του ενός ή του άλλου ή σε συνεργασίες… δεν νομίζω να μας ενδιέφερε!

Music Corner: Ούτε στη σύνθεση θα συνεργαζόσασταν με έναν άλλο συνθέτη;
Τάκης Δαμάσχης: Αυτό είναι ανοιχτό και το έχω σκεφτεί πολλές φορές να γίνει ένα κομμάτι σε συνεργασία με άλλους αξιόλογους συνθέτες αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί κάτι.

Music Corner: Τι μπορεί λοιπόν να μην έχουμε δει ακόμη από τους C:Real;
Τάκης Δαμάσχης: Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα κάτι διαφορετικό που μπορεί να ετοιμάζουμε, γιατί πέρασα ένα αρκετά δύσκολο διάστημα για να το ξαναχτίσω όλο αυτό από την αρχή και να βγούμε και πάλι μπροστά… οπότε αυτό είναι κάτι σαν επόμενο βήμα. Τώρα αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι να βγάλουμε καλά τραγούδια και να επανέλθει το όνομα C:real, με αυτή τη μορφή, στο επίπεδο που ήταν πριν. Από την άποψη να κρατάει ένα σταθερό επίπεδο ποιότητας! Δεν με ενδιαφέρει ούτε να κάνουμε τις τεράστιες επιτυχίες, ούτε να πάρουμε κι άλλα βραβεία όπως στο παρελθόν… αυτό που με αφορά είναι να κάνουμε ωραία τραγούδια και ο κόσμος να τα γουστάρει.

Music Corner: Οπότε να περιμένουμε σύντομα καινούργια κομμάτια;
Τάκης Δαμάσχης: Υπάρχουν πολλά καινούργια κομμάτια! Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να βγει ένα ακόμη κομμάτι αρχές του Φθινοπώρου, Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, και στη συνέχεια την ίδια περίπου περίοδο να είναι έτοιμο και το άλμπουμ που ετοιμάζουμε ώστε να κυκλοφορήσει λίγο αργότερα!

Music Corner: Το καλοκαίρι θα κάνετε συναυλίες;
Τάκης Δαμάσχης: Υπάρχουν κάποια live που θα γίνουν, αλλά πάλι σε χαλαρό επίπεδο για να έχουμε χρόνο για το studio…

Music Corner: Οπότε επιγραμματικά… ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι των C:Real;
Τάκης Δαμάσχης: Κι άλλα τραγούδια! Αυτό! Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι άλλο… Θέλουμε κάποια καινούργια καλά τραγούδια και να συνεχίσουμε να είμαστε μια καλή παρέα! Και να σου πω την αλήθεια και εγώ μετά από τόσα χρόνια είναι η πρώτη φορά που είμαι χαλαρός, περνάω ωραία και θεωρώ ότι όλο αυτό γίνεται πια χαλαρά επειδή γουστάρουμε και περνάμε καλά χωρίς να έχουμε την πίεση και τις γκρίνιες του παρελθόντος! Όταν φτάνεις σε ένα καλό επίπεδο η πίεση είναι τόσο μεγάλη ώστε να ξανακάνεις επιτυχίες, να ξαναφτάσεις ψηλά και όλα αυτά που ακολουθούν… που στην ουσία είναι πράγματα ουτοπικά που δεν έχουνε καμία σχέση με τη μουσική και τη δημιουργία! Πλέον είμαστε χαλαροί, αντιμετωπίζουμε όλο αυτό σαν ένα ωραίο χόμπι και προχωράμε δυνατά με ωραία τραγούδια!

Music Corner: Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά… και καλή επιτυχία στην πορεία σας!
C:Real: Εμείς ευχαστούμε πολύ!!! Καλό καλοκαίρι…!


——————-

*** Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Crowne Plaza Athens City Centre» για τη φιλοξενία (www.cpathens.com / Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα / 210.7278000)
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here