7/2/2011
www.musiccorner.gr

Οι Wailers, το συγκρότημα ζωντανός – θρύλος της reggae μουσικής έρχεται στην Ελλάδα για να απελευθερώσει την ψυχή και την καρδιά μας, για ένα εκρηκτικό live, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club, στην Αθήνα.

Ο αρχικός πυρήνας των Wailers – του συγκροτήματος που ανέδειξε τη reggae μουσική στο διεθνές προσκύνιο – δημιουργήθηκε το 1969, όταν οι Bob Marley, Bunny Wailer και Peter Tosh “στρατολόγησαν” από τους “Upsetters” τους αδερφούς Barrett – τον μπασίστα Aston “Family Man” και τον ντράμερ Carly- για να ηχογραφήσουν μαζί επιτυχίες όπως το Lively Up Yourself, Trenchtown Rock, Duppy Conqueror και πολλά άλλα. Με αυτό το line up και φιλοδοξώντας να δώσουν στη reggae μουσική και στη φιλοσοφία των ρασταφάρι διεθνή διάσταση – υπογράφουν το 1971 στην Island Records. Ο Bunny και ο Peter εγκατέλειψαν το συγκρότημα δύο χρόνια αργότερα. Και τότε ήρθε η στιγμή των αδελφών Barrett – που με τους ρυθμούς τους είχαν «ντύσει» reggae επιτυχίες της δεκαετίας του 70 – να υιοθετήσουν το όνομα Wailers και να συνοδεύσουν τον Marley στο album σταθμό στη διεθνή καριέρα του, Natty Dread.

Οι Wailers γνωρίζουν τη reggae όσο κανένας άλλος και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μουσική, σαν το συγκρότημα που συντρόφευε τον Bob Marley τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις του, από την αρχή της καριέρας του έως το τέλος και συνεισέφεραν στην επιτυχία των singles και των albums του, που τον έκαναν παγκόσμιο μουσικό σύμβολο. Μαζί με τον Bob Marley έχουν πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια albums παγκοσμίως και συνεχίζουν να κρατούν τον μύθο του Bob Marley ζωντανό μέχρι σήμερα! Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Τhe Fug ees, Stevie Wonder, Carlos Santana, Alpha Blondy και πολλοί άλλοι.

Ο μπασίστας Aston “Family Μan” Barrett, μουσικός ηγέτης και ψυχή του συγκροτήματος, ήταν ο άνθρωπος που ο Bob Marley εμπιστευόταν όσο κανέναν άλλον, αφήνοντάς του τη συνολική επιμέλεια των δίσκων του, ενώ παράλληλα έπαιζε μπάσο, κιθάρα, κρουστά και πιάνο στο συγκρότημα. Ο ίδιος ο Aston “Family Μan” Barrett, έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους καλλιτέχνες όπως οι Peter Tosh, Bunny Livingston, Burning Spear και είναι ο άνθρωπος που επηρέασε μουσικά τον μπασίστα των Red Hot Chili Peppers, Flea, ενώ και ο μοναδικός μπασίστας Robbie Shakespeare, τον αποκαλεί μέντορά του.

Το ιστορικότερο συγκρότημα της reggae, οι αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες της, οι Wailers έρχονται στη χώρα μας για να μας χαρίσουν δύο συγκλονιστικές βραδιές γεμάτες δυνατούς ρυθμούς, τραγούδι και χορό. O χαρισματικός τραγουδιστής τους, Koolant, θα ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια όπως το “I Shot the Sherif”, “No Woman No Cry”, “Could You Be Loved”, “ Get Up, Stand Up” αλλά και τα καινούργιά τους, “Shining Star” & A Step For Mankind”, μεταφέροντας το μήνυμα του Bob Marley “none but ourselves can free our minds”

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, Fuzz Club, Αθήνα

Η τιμή των εισιτηρίων στην προπώληση θα είναι 27 €
Η τιμή των εισιτηρίων στο ταμείο θα είναι 30 €

FUZZ CLUB
Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας)
τηλ.: 210.3450817

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here