30/10/2013
Γράφουν η Μίρκα Λαμπροπούλου
και ο 
Μιχάλης Παπαϊωάννου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www
.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Την Πέμπτη 24/10 ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσίασε τον δεύτερο δίσκο του «Ένας τρελλός», στον Σταυρό του Νότου plus. Φίλοι, θαυμαστές και συνεργάτες τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Μετά από τρία τέταρτα αναμονής, ο ίδιος και η μπάντα του με κιθάρα, μαράκες, τουμπελέκι, κουδούνες, κλαρινέτο και μια ντουντούκα ανακατεύτηκαν με το κοινό και τραγούδησαν το «Εντάξει». Έπειτα ο Αλκιβιάδης ανέβηκε στη σκηνή με την κιθάρα του και ξεκίνησε η παρουσίαση «Ενός τρελλού». Το ομώνυμο τραγούδι προλόγισε ο ίδιος λέγοντας πως «Ένας τρελός χωρίζει τον κόσμο του πνεύματος από τον κόσμο του οινοπνεύματος!», δίνοντας μας μια μικρή γεύση από το τι θα ακολουθούσε. Έπειτα από το «Τι να γίνεται άραγε εκεί πάνω», ένα τραγούδι που μας θύμισε με γλυκό τρόπο σπουδαίους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Νικόλας Άσιμος και John Lennon, ακολούθησε το «Sa rang hai ss Ji Man». Ένα τραγούδι που ο Αλκιβιάδης τραγούδησε στα… κορεάτικα, προς έκπληξη του κοινού, και το αφιέρωσε στον δάσκαλό του Μ. Ροζάκη.

alkiviadis_kostantopoulos_live_2013_10_09

Στη σκηνή μαζί του βρέθηκε ο Ισαάκ Σούσης. Οι δυο τους μας παρουσίασαν τα τραγούδια «Ταυτότητα», «Όσιρις», «Το όραμα του Κάιν», «Για να μπορώ να σ’ αγαπάω παραιτούμαι». Τα τραγούδια αυτά είναι παρμένα από την ποιητική συλλογή του Ισαακ Σούση «Το γύρισμα του κύκλου» και τα μελοποίησαν ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος. Ένα τραγούδι που σίγουρα θα αρέσει σε όλες τις γυναίκες είναι το «Πράματα που δεν έκανες» και το οποίο στον δίσκο ερμηνεύει η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Ο δίσκος έχει πολλές συμμετοχές από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες. Δυστυχώς δε μπόρεσαν όλοι να παρευρεθούν. Εκείνος που έδωσε το «παρών» ήταν ο Μπάμπης Στόκας. Τραγούδησαν μαζί με τον Αλκιβιάδη το αγαπημένο «Έμεινα εδώ» και το επίσης ενδιαφέρον νέο τραγούδι «Όλα τα ψέματα».

alkiviadis_kostantopoulos_live_2013_10_20_stokas

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο εξαιρετικός Δώρος Δημοσθένους ο οποίος ερμήνευσε την «Αόρατη πόλη» καθώς και τους «Ιππότες», ένα τραγούδι με εξαιρετικά έξυπνο και χιουμοριστικό περιεχόμενο.

alkiviadis_kostantopoulos_live_2013_10_26_dimosthenous

Μιλώντας για χιουμοριστική διάθεση ο Γιώργος Χατζής τόσο με το stand up act του, το τραγούδι του αλλά και με τις ικανότητές του στο βιολί ξεσήκωνε το κοινό. Άλλη μια παρουσία -ή μάλλον απουσία- ήταν αυτή του Μάκη Παπαδημητρίου, ο οποίος τραγούδησε το τραγούδι «Ζήτα», τηλεφωνικά μαζί με τον Αλκιβιάδη. Λίγο πριν το φινάλε ο Γ. Μπεχλιβάνογλου και ο Μ. Μπρούζος, δυο από τους πιο σημαντικούς κλασικούς κιθαρίστες στην Ελλάδα, έπαιξαν το «Χορεύοντας σε άγνωστα μέρη».

Η παρουσίαση έκλεισε με κάποια τραγούδια από τον πρώτο δίσκο, όπως το «Γαμώ την καταδίκη μου» και το αγαπημένο «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου.

alkiviadis_kostantopoulos_live_2013_10_41

 

Λίγο πριν από την έναρξη της παρουσίασης, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μας δήλωσε για τον νέο του δίσκο ότι: «Είχε πολλή δουλειά και πολλούς φίλους. 5 χρόνια περιπλάνησης… Δεν έχει στερεότυπα και ταμπέλες, ισορροπεί ανάμεσα στον Καρυωτάκη και τον Ισαάκ Σούση».

alkiviadis_kostantopoulos_live_2013_10_01

Μοιράστηκε μαζί μας την κυκλοφορία ενός ακόμα δίσκου από τις εκδόσεις Ψυχογιός «Μια τρελή αλφαβήτα». Πρόκειται για μια συλλογή με 25 τραγούδια σε στίχους της Ράνιας Μπουμπούρη σε μουσική του ίδιου, με τη σύμπραξη πολλών καλλιτεχνών. Μας είπε ακόμα πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά. Το καλοκαίρι του πέρασε με πολλή δουλειά για τον δίσκο του αλλά και με την περιοδεία του στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου με την παράσταση «Πλούτος». Τέλος δήλωσε πως αισθάνεται πολύ όμορφα που συνεργάζεται με τόσους καλλιτέχνες και ακόμα πιο όμορφα που τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν. Καλλιτέχνες όπως οι Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Ισαάκ Σούσης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μάκης Παπαδημητρίου, AnimaCorda και Chu Cho.

————

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here