27/8/2014
www.musiccorner.gr

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποχαιρετά το καλοκαίρι στη συναυλία του στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου και μας ταξιδεύει σε «Λιμάνια Ξένα».

Δίνοντας το παρόν για άλλη μια χρονιά στο πανέμορφο Κηποθέατρο Παπάγου μαζί με τα δικά του αγαπημένα τραγούδια, θα παρουσιάσει την νέα του δισκογραφική δουλειά που έχει ακριβώς αυτόν τον τίτλο, «Λιμάνια Ξένα»

Πρόκειται για έναν διπλό δίσκο-αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και των δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

Στη διάρκεια του 2013 ο Νίκος Πορτοκάλογλου δούλεψε στο στούντιο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να μεταγράψει σε ένα δικό του σημερινό ήχο τα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια που αγαπάει.

Δημιούργησε έναν δίσκο φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους ιδιοφυείς δημιουργούς, στους οποίους χρωστάμε το ότι έχουμε ακόμη δική μας ταυτότητα και γλώσσα. Ήταν μια προσπάθεια που έγινε όπως λέει και ο ίδιος: «για να μην εγκαταλείψουμε την παράδοσή μας στο ράφι ενός μουσείου, αλλά να κρατήσουμε τη σχέση μας μαζί της ζωντανή και σε αυτή την εποχή της δοκιμασίας που περνάμε, μια ματιά στο παρελθόν όχι για να νοσταλγήσουμε και να μεμψιμοιρήσουμε αλλά για να αντλήσουμε έμπνευση για το μέλλον».

Παράλληλα με τις ηχογραφήσεις ο Νίκος Πορτοκάλογλου ετοίμασε την ζωντανή παρουσίαση της δουλειάς του. Δημιούργησε μια νέα μπάντα ταλαντούχων μουσικών, τις «Φτερωτές Κιθάρες» που τον συνοδεύουν και δίνουν πνοή στο ηχογραφημένο υλικό αλλά και στα δικά του προσωπικά γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, είναι μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης, που με βασικό άξονα τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας παντρεύει το παρελθόν με το σήμερα της ελληνικής τραγουδοποιίας.

portokaloglou 2

Παίζουν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

 Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Ώρα Έναρξης: 20:30

Τιμές Εισόδου:
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 14€
Εισιτήριο Ανέργων: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Αναστάσεως 90, τηλ. 213 2027186-187. ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230, Χολαργός, τηλ. 210 6528301. ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ.
VIVA.GR

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: 

  • PUBLIC
  • ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
  • ΙΑΝΟΣ
  • RELOAD STORES
  • SEVEN SPOTS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here