30/9/2013
www.musiccorner.gr

Η Feelgood Records με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας θα είναι το επόμενο album του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο The Other Side Of Blue, που θα περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια αλλά και ζωντανές ηχογραφήσεις από την μεγάλη παράσταση με τίτλο The Other Side Of Greece («Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας »), που θα παρουσιάσει στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Το πρώτο από τα καινούργια τραγούδια, σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, θα αρχίζει να μεταδίδεται στο ραδιόφωνο τον Οκτώβριο προλογίζοντας το album, που θα κυκλοφορήσει σε διπλό cd και dvd στις αρχές του 2014.

pliatsikas_2013_09_001

Η πρώτη περίοδος αυτής της περιοδείας θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013 και περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Μ. Βρετανία (Λονδίνο), τη Γαλλία (Παρίσι), την Ολλανδία (Αμστερνταμ), το Βέλγιο (Βρυξέλλες) και τη Γερμανία (Ντισελντορφ).

Η δεύτερη περίοδος της περιοδείας έχει προγραμματιστεί για το 2014 και θα περιλαμβάνει τη Ρωσία και την Τουρκία.

Σε αυτή τη μεγάλη περιοδεία, θα τον συνοδεύσουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα με δυνατό καλλιτεχνικό σήμα και προσφορά.

Ανάμεσα τους η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Γεωργία Νταγάκη, ο Gautier και οι Cyanna, άξιοι εκπρόσωποι μιας ευρείας μουσικής έκφρασης που ξεκινάει από την παραδοσιακή μουσική μέχρι τις σύγχρονες τάσεις.

Οι παραστάσεις αυτές έχουν σκοπό να αναδείξουν την αληθινή εικόνα και ουσία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, μέσα από διαφορετικά είδη μουσικής, πλαισιωμένη και από άλλες μορφές Τέχνης.

Σημαντικό είναι το γεγονός είναι ότι σε κάθε συναυλία, θα συμμετέχουν επί σκηνής σημαντικοί ξένοι μουσικοί, που θα φέρουν πιο κοντά την ελληνική μουσική με έναν διεθνή ήχο. Κάθε ένας θα προσκληθεί να ερμηνεύσει ένα ή περισσότερα από τα δικά του τραγούδια, σε συνεργασία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ενώ δεν θα λείψουν και οι «μουσικές εκπλήξεις» με την απόδοση από τους ξένους καλλιτέχνες κάποιων τραγουδιών στα Ελληνικά αλλά και το αντίστροφο !

Ανάμεσα τους το γνωστό ολλανδικό συγκρότημα The Nits, ο τραγουδιστής των Violent Femmes, Gordon Gano, η τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, Liset Alea, o Jahcoustix και άλλοι καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ημελλος και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθηνού, θα αποδώσουν δύο συμβολικά ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, την «Σατραπεία» του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον «Ηδονικό Ελπήνωρ» του Γιώργου Σεφέρη, έργα επίκαιρα στη σημερινή ελληνική κοινωνική κατάσταση.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, θα παρουσιάσει μέσα από μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του.

Θα ταξιδέψει στην Ευρώπη το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική , την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας, θα συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του μέλλοντος. Τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά που μέσα από την παιδική φαντασία θα μας ξανασυστήσουν τις ομορφιές της χώρας μας .

Λίγη ώρα πριν την υπογραφή του στη Feelgood Records, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μας χάρισε επι τη ευκαιρία και ένα τραγούδι του, ειδικά παιγμένο για την περίσταση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here