14/5/2014
Γράφει η Κατερίνα Γεωργίου
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr

Παρασκευή βράδυ και μιας και είχαμε μια πιο ροκ διάθεση τι καλύτερο από ένα live… Βρήκαμε το συγκρότημα, βρήκαμε και το μέρος και ξεκινάμε. Soundtruck λοιπόν και Kookoo, στο γνωστό δρόμο της Γκαζοπεριοχής για τα παιδιά του κέντρου!

Λίγο πριν να βγουν στη σκηνή, οι Soundtruck μίλησαν στο MusicCorner.gr για τη βραδιά αλλά και τα σχέδιά τους…

MusicCorner: Έχετε στο ενεργητικό σας ήδη ένα άλμπουμ, σωστά;
Soundtruck: Ναι, ο πρώτος μας δίσκος ήταν ο ομώνυμος του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2012.

MusicCorner: Αν θεωρήσουμε πως έχετε επηρεαστεί από άλλα μεγάλα συγκροτήματα της ροκ σκηνής, ποιά είναι αυτά;
Soundtruck: Επί της ουσίας έχουμε επηρεαστεί από πολλά, όχι μόνο από ένα γκρουπ, εποχής ’70 – ’80 όπως, AC/DC, Led Zeppelin, ZZ Top, Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd και συναφή, από τα οποία έχει προκύψει ως blend ένα δικό μας δείγμα.

MusicCorner: Ασχολείστε, επομένως, με διασκευές παλαιότερων κομματιών αλλά έχετε και καθαρά δικό σας υλικό;
Soundtruck: Ναι, σε κάθε live παίζουμε σχεδόν όλα τα κομμάτια από το δίσκο μας και συμπληρώνουμε το set με διασκευές και παράλληλα προσθέτουμε ο,τιδήποτε καινούριο προκύψει από εμάς.

MusicCorner: Στόχοι του συγκροτήματος;
Soundtruck: Δεν υπάρχει όριο, εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ελπίζοντας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό που έχουμε αποφασίσει, ως ομάδα, είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε σωστά. Μπορεί να μην είναι πολλά βήματα μαζί αλλά το κάθε βήμα να γίνεται σωστά.

SoundtrucK_2014_05_013

MusicCorner: Μετά από το Κοο Κοο θα σας δούμε κάπου αλλού;
Soundtruck: Δεν έχουμε κανονίσει κάτι προς το παρόν. Κάνουμε σχετικά επιλεγμένα live. Από ένα σημείο και μετά, δηλαδή από τότε που χρονικά έτυχε να κάνουμε support στους Lynyrd Skynyrd, κάτι που ήταν ορόσημο στην πορεία μας αφού συνέπεσε με τη μέρα κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου μας, έχουμε εμφανιστεί μόνο δύο φορές. Μία στο Κύτταρο μόνοι μας και πήγε πολύ καλά. Κατόπιν σε δύο support ξένων γκρουπ και απόψε εδώ στο Κοο Κοο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε επίσης συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό φεστιβάλ που είχε διοργανωθεί στη Νίκαια, στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, με ιδιωτική πρωτοβουλία.

MusicCorner: Για το καλοκαίρι έχετε κάτι στα υπόψιν;
Soundtruck: Για το καλοκαίρι σχεδιάζουμε τις υπόλοιπες εμφανίσεις. Πρακτικά βέβαια υπάρχει ένα θέμα με τον Γιώργο Καλαϊτζόγλου, ένα από τα καινούρια μέλη, που έχει τραυματίσει τον ώμο του σε τροχαίο και αυτό από μόνο του αποτελεί τροχοπέδη για εμάς.

MusicCorner: Τώρα, όσο για τον επόμενο δίσκο, πότε αναμένεται;
Soundtruck: Θα μπούμε στο studio, ευελπιστούμε, το φθινόπωρο με σκοπό μέχρι το τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης να βγει στην κυκλοφορία, με δικά μας, φυσικά, κομμάτια.

MusicCorner: Καλή επιτυχία λοιπόν να σάς ευχηθούμε σε ό,τι κάνετε στο μέλλον και να σάς ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας. Πάμε να σάς απολαύσουμε…

SoundtrucK_2014_05_017

—————–

Με χαρά υποδεχτήκαμε στην αρχή ένα άλλο γκρουπ που ήταν εκεί για να σαπορτάρει τους “Soundtruck”, τρία παιδιά που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τους προαναφερθέντες και ακούν στο όνομα Desert Dingos (μπορείτε να τους απολαύσετε στη μουσική σκηνή “Lazy” στα Βριλήσσια. Να πάτε αξίζει τον κόπο).

Desert Dingos_2014_05_002

Λίγο αργότερα ανέβηκαν στη σκηνή οι περί ων η βραδιά… Πέρα από τη διασκέδαση των παρευρισκομένων, σκοπός της εμφάνισης ήταν και η παρουσίαση της νέας σύνθεσης του συγκροτήματος αφού καλωσόρισαν δύο καινούρια μέλη, τον Γρηγόρη Αποστολόπουλο στην κιθάρα και τον Γιώργο Καλαϊτζόγλου στα ντραμς. Ατυχής η πρώτη εμφάνιση για τον τελευταίο, αφού εξαιτίας ενός πρόσφατου τροχαίου και τραυματισμού του δεν μπορούσε να συμμετέχει ενεργά, με εξαίρεση ένα κομμάτι προς το τέλος της βραδιάς. Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ υπήρχαν από τη δημιουργία του: Νίκος Μελάς στη φωνή, Βασίλης Παναγόπουλος στην κιθάρα και Δημήτρης Λυκάκης στο μπάσο.

SoundtrucK_2014_05_023

Το κοινό; Όπως ήταν αναμενόμενο, λάτρεις της καθαρής ροκ σκηνής, με ελάχιστες αλλά αρκετά φανατικές γυναικείες παρουσίες. Η μουσική; Κομμάτια του συγκροτήματος από τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο αλλά και αρκετές διασκευές από κλασικές ροκ μπάντες, από τις οποίες οι επιρροές είναι εμφανείς. Feels like home, Ride on, God damned, Goliath, On the run, Just got paid, Take it easy, Wishing well, Seniorita, Straight to hell, It’s a long way to the top είναι κάποια από όσα ακούσαμε και σε αρκετά θυμηθήκαμε το κλασικό headbanging –ναι, οι περισσότεροι είχαν τα προσόντα να το καταφέρουν!

Η ώρα περνάει και κάπου τελειώνει και η playlist. Το κοινό δεν φαίνεται να συμφωνεί και πολύ με αυτό, οπότε ποιό κομμάτι θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα για το encore από το “Highway to hell”; Κανένα!

SoundtrucK_2014_05_020

FIN.

ΥΓ: Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του γκρουπ για το χρόνο που μάς διέθεσαν πριν βγουν στη σκηνή και τον Γ. Σεβόπουλο του ΚοοΚοο για την εξυπηρέτησή του!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here