28/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το 5ο studio άλμπουμ των Linkin Park, με τίτλο “Living Things”, βρίσκεται σε κυκλοφορία από την προηγούμενη εβδομάδα, με τους κριτικούς του ειδικού τύπου να «βαθμολογούν» το άλμπουμ με 6 στα 10, το πρώτο single που κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου, με τίτλο “Butn It Down”, να έχει φτάσει στο Νο1 των rock singles σε Αμερική και Βρετανία, τον σπουδαίο Rick Rubin να υπογράφει την παραγωγή και τον frontman του συγκροτήματος Mike Shinoda να χαρακτηρίζει τα νέα τραγούδια του γκρουπ «πολύ προσωπικά».

Ο Shinoda, πάντως, δε θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τις έννοιες που «κρύβονται» πίσω από τους στίχους των τραγουδιών : “Ένα στοιχείο που με χαρακτηρίζει είναι ότι είμαι διστακτικός να εξηγώ τα ακριβή νοήματα των στίχων. Υπάρχουν δύο λόγοι γι’ αυτό και είναι απλοί και συγκεκριμένοι. Ο πρώτος είναι ότι δε θέλω να αποκαλύπτω οικογενειακά και προσωπικά θέματα στον κόσμο. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό”, δήλωσε ο τραγουδιστής στο περιοδικό Kerrang!

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι κάθε άτομο ερμηνεύει τους στίχους με τον δικό του τρόπο, ενώ η πλήρης αποκάλυψη της έννοιας κάθε στίχου μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για το κομμάτι. “Πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσαμε ένα κομμάτι, το “Burn It Down”, και ο Rob κι εγώ δώσαμε ορισμένες συνεντεύξεις. Αναφέρθηκα στο ακριβές νόημα των στίχων και λίγο αργότερα ο Rob μου είπε ότι νόμιζε πως το κομμάτι μιλούσε για κάτι τελείως διαφορετικό”, εξήγησε ο Shinoda.

Η διαφορετική προσέγγιση του Rob Bourdon, του ντράμερ των Linkin Park, για ένα κομμάτι του συγκροτήματος στο οποίο ανήκει, είναι χαρακτηριστικό του πώς καθένας αντιλαμβάνεται τους στίχους ενός τραγουδιού. “Για τον Rob, η επεξήγηση της ακριβούς έννοιας των στίχων τον «απομάκρυνε» από το τραγούδι. Έχασε τη σύνδεση που είχε με το κομμάτι. Δε θέλω να βάλω το κοινό στη θέση του Rob. Δε θέλω ο κόσμος να νιώθει ότι εξέλαβε λανθασμένα ένα τραγούδι”, ολοκλήρωσε ο Mike Shinoda.

Τα τραγούδια του “Living Things” είναι τα εξής :

Lost in the Echo
In My Remains
Burn It Down
Lies Greed Misery
I’ll Be Gone
CastleofGlass
Victimized
Roads Untraveled
Skin to Bone
Until It Breaks
Tinfoil
Powerless

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here