27/1/2012
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν μία “Νεράιδα”, μία “Πριγκιπέσσα” και “ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς” οι οποίοι χάθηκαν σε έναν “Λαβύρινθο”. Στο Λαβύρινθο των συναισθημάτων και των σκέψεων που μας παρέσυρε το βράδυ της Δευτέρας ο Σωκράτης Μάλαμας και η παρέα του!

Όλα αυτά έλαβαν χώρα στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου όπου ο αγαπημένος τραγουδοποιός επέστρεψε μετά απο τέσσερα χρόνια και θα εμφανίζεται κάθε Δευτέρα. Από πολύ νωρίς οι φανατικοί οπαδοί του Σωκράτη Μάλαμα είχαν κλείσει το δρόμο έξω απο τη μουσική σκηνή περιμένοντας να κερδίσουν μία καλύτερη θέση στον … “ήλιο”! Όταν ο Σωκράτης Μάλαμας βγήκε στη σκηνή και έπιασε την κιθάρα του το μαγαζί ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτο από άτομα κάθε ηλικίας αλλά και αρκετούς νέους ανθρώπους που ως γνωστόν αποτελούν το φανατικό κοινό του καλλιτέχνη. Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε και αρκετές όμορφες παρουσίες!

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν άκρως “παρεΐστικη” και η συμμετοχή στα τραγούδια εντυπωσιακή ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα που καλούσαν τον Σωκράτη Μάλαμα να παίξει ως τις τέσσερις τα ξημερώματα όπως και σύνθημα υπέρ της ελευθερίας στο “Αερικό” του Θανάση Παπακωνσταντίνου!

Ο Σωκράτης Μάλαμας ερμήνευσε τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του διαδρομή από το 1989 με τις “Ασπρόμαυρες ιστορίες” μέχρι το “Πέρασμα” του 2010, αλλά και διασκευές τραγουδιών από φίλους του συναδέλφους όπως του Θανάση Παπακωνσταντίνου (όπως προανέφερα), του Ψαραντώνη ενώ απ’ το πρόγραμμα δεν έλειψαν και οι “Τρύπες” καθώς και παλιά αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Η ιδιαίτερη φωνή του καλλιτέχνη απ’ τη Χαλκιδική σε συνδυασμό με τη μελωδική φωνή της Μαρίνας Δακανάλη που ήταν στα φωνητικά, μας ταξίδεψαν με ήχους και μελωδίες που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και ενώ ο Σωκράτης Μάλαμας έπινε στην υγειά όλων όσων βρίσκονταν στο μαγαζί, έκανε και κάποια σχόλια σχετικά με τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα. Xαρακτηριστικά είπε με ειρωνικό ύφος “Γιατί διασκεδάζει ο κόσμος Δευτεριάτικο;;; Οι Έλληνες δεν ξέρουν να διασκεδάζουν…” επίσης ασχολίαστο δεν έμεινε ούτε το Διεθνές Νομισματκό Ταμείο “Ήρθε και η Τρόικα.. αλλά τους αφήσαμε απ’ έξω!” ήταν το καυστικό σχόλιο του γνωστού τραγουδοποιού.

Ύστερα από τρείς ώρες περίπου, γύρω στις δύο τα ξημερώματα, μετά απο ένα πρόγραμμα γεμάτο με γλέντι και συγκινήσεις ο Σωκράτης Μάλαμας άφησε ξανά την κιθάρα του, τα φώτα έσβησαν, το μαγαζί άδειασε και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις περιμένοντας την επόμενη Δευτέρα όπου τα φώτα της σκηνής θα ανάψουν ξανά, τα τραγούδια θα ακουστούν και πάλι, θα αγκαλιαστούν και θα πιούν όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα.

Εν μέσω κρίσης λοιπόν με τα έξοδα να τρέχουν και τους μισθούς να μειώνονται ο Σωκράτης Μάλαμας υπόσχεται ένα εναλλακτικό είδος διασκέδασης, προσιτό στις τσέπες μας, που θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε για λίγο όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ταξιδέψουμε ακούγοντας τις όμορφες μελωδίες του…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here