4/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Δεν θα συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία οι Depeche Mode, καθώς η δουλειά για το νέο τους άλμπουμ έχει ξεκινήσει από καιρό και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με το “Sounds of the Universe” του 2009, το βρετανικό συγκρότημα έφτασε στο Νο2 των βρετανικών και στο Νο3 των αμερικανικών charts και ο «στόχος» για κατάκτηση της κορυφής είναι πολύ κοντά.

Οι Dave Gahan και Martin Gore, τα δύο τρίτα των Depeche Mode, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις που είχαν με παράλληλες ασχολίες και ρίχνουν το βάρος ξανά στο «βασικό» τους συγκρότημα με το οποίο, άλλωστε, μπήκαν δυναμικά στο χώρο πριν από τριάντα χρόνια. Ο Gahan μίλησε στο περιοδικό Spinner για την πορεία των ηχογραφήσεων και της γενικότερης παραγωγής του νέου τους άλμπουμ και προσδιόρισε και τον χρονικό προγραμματισμό της κυκλοφορίας.

Έχουμε ηχογραφήσει κοντά στα 20 τραγούδια. Ορισμένα είναι σε καλή κατάσταση, άλλα χρειάζονται ακόμα δουλειά, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει σε ρυθμό. Έχουμε προθεσμία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και δεν βλέπω κάποιο λόγο να υπάρξουν καθυστερήσεις με τους ρυθμούς που δουλεύουμε”, δήλωσε ο Gahan.

Το άλμπουμ δεν έχει ακόμα τίτλο, αλλά οι Depeche Mode το προορίζουν για τη …φυσική συνέχεια του άλμπουμ του 2009. Γι’ αυτό, άλλωστε, στην παραγωγή συμμετέχει ο Ben Hillier που συνεργάστηκε με το συγκρότημα στο “Sounds of the Universe” με την προσθήκη και του Christoffer Berg. Εκτός από την προετοιμασία του νέου άλμπουμ, ο Gahan αποκάλυψε ότι το συγκρότημα ήδη κάνει σχέδια για περιοδεία μέσα στο 2013, που θα συμπέσει με τη νέα του κυκλοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here