ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Antelma (12/2010)

ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ! ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ
ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ! ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του Στάθη Δρογώση κυκλοφορεί από τη δική του ανεξάρτητη εταιρεία – ANTELMA MUSIC – με τίτλο ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ. Μετά από 11 χρόνια στη δισκογραφία ο Δρογώσης αποφάσισε να μην συνεργαστεί με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Το επαναστατικό με την κυκλοφορία του δίσκου του είναι ότι μπορεί όποιος θέλει να τον κατεβάσει δωρεάν από την σελίδα www.antelmamusic.com.

Αν του αρέσει μπορεί να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό από 2 έως 10 ευρώ. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει και σε κανονική μορφή στα δισκοπωλεία. Πρόκειται για την πιο ώριμη μέχρι τώρα δουλειά του τραγουδοποιού. Δέκα καινούρια τραγούδια σε στίχους και μουσική του Στάθη Δρογώση. Είναι απλά συγκινητικά και αυτοβιογραφικά.

Λίγα λόγια του δημιουργού για τον δίσκο
Λέγεται ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ.  Έχει δέκα καινούρια τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς μου. Την μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση υπογράφουν οι Δραμαμίνη – Γιάννης & Χάρης Μιχαηλίδης.
Τον αγαπώ αυτόν τον δίσκο. Προσπαθώ να μιλήσω με ειλικρίνεια για τις αγωνίες μου, τους φόβους μου, τις χαρές μου και τις λύπες μου. Πάντα οι δίσκοι μου ήταν βιωματικοί και προσωπικοί. Αυτός είναι ο πιο προσωπικός από όλους. Μακάρι τα καινούρια αυτά τραγούδια να μας φέρουν πιο κοντά.
Στη δουλειά αυτή δεν βρίσκομαι για τα χρήματα αλλά για την επικοινωνία μαζί σας.
Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να ανεξαρτητοποιηθώ από τις μεγάλες εταιρείες και να δώσω ακόμα και δωρεάν τα τραγούδια μου. Το κάνω συνειδητά αναγνωρίζοντας ότι στους καιρούς μας δυστυχώς δεν έχουν όλοι τα χρήματα για να αγοράσουν έστω έναν δίσκο.
Όλα αυτά τα χρόνια νιώθω πο
λύ τυχερός που γνώρισα ανθρώπους με τους οποίους έχουμε τις ίδιες αγωνίες αλλά και τις ίδιες ευαισθησίες. Και η βοήθειά σας ήταν καταλυτική. Ζω και αναπνέω για τις συναυλίες που σας συναντώ.
Εύχομαι η ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ να σας χαρίσει όμορφες στιγμές. Να σας κάνει να γελάσετε, να νοσταλγήσετε να αγαπήσετε… Εμείς πάντως όταν τον ηχογραφούσαμε νιώθαμε σαν μικρά παιδιά ενθουσιασμένα…
Στάθης Δρογώσης – Δεκέμβριος του 2010

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου – penelope_bost@musiccorner.gr

Ο Στάθης Δρογώσης, με το πέρασμα των χρόνων μοιάζει να έχει βρει το δρόμο που του ταιριάζει να περπατά. Στον τέταρτο λοιπόν προσωπικό δίσκο του τραγουδοποιού, ο ήχος του είναι πέρα για πέρα χαρακτηριστικός της μέχρι τώρα γραφής του. Πιο Δρογώσης, με άλλα λόγια, δε γίνεται…! Πολλά έγχορδα, πολλή μελωδία, καθαρός και ακομπλεξάριστος ρομαντισμός. Ο στίχος του Δρογώση μπορεί να μην έχει τη βαρύτητα που πολλοί – μεταξύ των οποίων και της γράφουσας – θα περίμεναν να αποκτήσει εξελικτικά στην καλλιτεχνική του πορεία, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια υγιή αντίδραση σε όλα όσα μπορεί να ζούμε και να μας ενοχλούν.

Όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται την σημασία να διαθέτουν τα νέα τους τραγούδια μέσω του διαδικτύου στο κοινό τους. Ο Στάθης Δρογώσης πήγε ένα βήμα παραπέρα ιδρύοντας το δικό του label, «Antelma Music», στο οποίο μάλιστα και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει νέους καλλιτέχνες. Το concept απλό. Οι δίσκοι διατίθενται δωρεάν σε πολύ καλή ποιότητα μέσω της σελίδας του και αν κάποιος θέλει και το artwork μπορεί να καταβάλει ένα ποσό της επιλογής του, από 2 έως 10 ευρώ και να κατεβάσει την πλήρη έκδοση!

Ο δίσκος κάνει δυναμικό ξεκίνημα με τα τρία πρώτα κομμάτια, το «Πέντε», το «Όμορφη Ζωή», και το «Πέρσα». Τα επόμενα δύο tracks του δίσκου, «Όνειρο» και «Αιώνια ρομάντζα» συνεχίζουν πιο μελωδικά και ρομαντικά, με την εξαιρετική συνεισφορά των Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη στις ενορχηστρώσεις των κομματιών.

Κάπως πιο ηλεκτρικό ήχο σε σχέση με τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ, συναντάμε στο «Δεν αξίζει να προσπαθώ» πριν φτάσουμε στη  νοσταλγία που αποπνέει το «Εξάρχεια», μιας γειτονιάς ιδωμένης από το βλέμμα του καλλιτέχνη. Μάλιστα στους στίχους κρύβεται και μια έμμεση αναφορά σε τραγούδι από παλαιότερο δίσκο του Στάθη Δρογώση.

Συνέχεια με την «Γενιά των 60», ένα οργισμένο τραγούδι για την γενιά εκείνη που σύμφωνα με τον δημιουργό «ρήμαξε την μικρή του πατρίδα» προτού «τελειώσουν άδοξα» την πορεία τους. Οι καυστικοί και ειρωνικοί στίχοι δένουν εξαιρετικά με την διακριτική αλλά υποβλητική μουσική επένδυση.

Μελαγχολική η «Κυριακή», ένα τραγούδι για την απώλεια και σε ανάλογες διαθέσεις ο «Χορός» με έντονο το πιάνο στην ενορχήστρωση ανάμεσα στα κουπλέ. Ο δίσκος διαθέτει ένα bonus track – διασκευή των «Αιώνιων Ρομάντζων» με το πιάνο ως μόνη συνοδεία.

Σε καμία  περίπτωση δίσκος εκπλήξεων, αλλά σίγουρα μια έντιμη προσπάθεια…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πέντε
02. Όμορφη Ζώη
03. Πέρσα
04. Όνειρα
05. Αιώνια ρομάντζα
06. Δεν αξίζει
07. Εξάρχεια
08. Γενιά του 60
09. Κυριακή
10. Χορός
11. Bonus track

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here