ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Oxygen Music (12/2009)

Ο Στέλιος Βραχιόλογλου είναι ένας νέος τραγουδοποιός που ζεί στην Αλεξανδρούπολη. Έχει συνεργαστεί με τους Stavento και τώρα επιχειρεί το πρώτο του προσωπικό δισκογραφικό βήμα. Ο Στέλιος υπογράφει τα τραγούδια του άλμπουμ σε στίχους και μουσική.
Το μουσικό ταξίδι του Στέλιου ξεκινάει με το τραγούδι που ξεχωρίσαμε απο το album του που κυκλοφορεί 21/12 με τίτλο “Όνειρα” το οποίο είναι και ο γενικός τίτλος του δίσκου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Νίκος Αντωνίου – nikosantoniou@musiccorner.gr

To MusicCorner επέστρεψε ανανεωμένο και τι καλύτερο για νέα αρχή από φρέσκο «αίμα» στην ελληνική δισκογραφία! Το όνομα αυτού… Στέλιος Βραχιόλογλου.
Ο Στέλιος έρχεται με φρέσκο αέρα από τα βόρεια, μιας και ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Συνεργάστηκε πρόσφατα με τους Stavento και τώρα μας παρουσιάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Όνειρα”, στον οποίο ο ίδιος υπογράφει την μουσική και τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια.
Αφού ακούσαμε στα ραδιοφωνικά airplays το πρώτο single με τίτλο «Όνειρα», είδαμε και το video clip, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τον ομώνυμο δίσκο.
Ο Στέλιος Βραχιόλογλου, λοιπόν, μας παρουσιάζει τα «Όνειρά» του. Ένα άλμπουμ που περιέχει δεκατρία τραγούδια, εκ των οποίων δύο διασκευές και δύο remixes. Όσο για το ύφος των τραγουδιών; Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: Uptempo κομμάτια με ωραία μελωδία, έξυπνος στίχος, πρωτότυπη ενορχήστρωση και βραχνάδα στη φωνή.
Αν όλα αυτά σας κάνουν να νομίζετε ότι θα ακούσετε πάλι τα ίδια, κάνετε λάθος! Ο συγκεκριμένος δίσκος – αν και βασίζεται στην κλασσική συνταγή – διατηρεί την πρωτοτυπία του περιλαμβάνοντας κομμάτια που πραγματικά αξίζουν την προσοχή του ακροατή – όπως εξάλλου και ο δημιουργός τους.
Ξεχωρίσαμε τα «Όλα είσαι εσύ» και «Μάτια μου» που αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη – μιας και δεν περιμένεις να ακούσεις κομμάτια σαν αυτά – καθώς και το «Κράτα με» μία μελωδική μπαλάντα με στίχο που αναφέρεται στον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών.
Ο δίσκος περιλαμβάνει ακόμη και δύο πρωτότυπες διασκευές των γνωστών κομματιών «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα» του Νίκου Γούναρη και το «Απ’ το αεροπλάνο» του Κώστα Χατζή.
Μία πολύ καλή δουλειά ενός νέου καλλιτέχνη, το όνομα του οποίου μάλλον θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Όνειρα
02. Πάμε καρδιά μου
03. Για σένα
04. Γειά χαρά
05. Γλυκά μου μάτια αγαπημένα
06. Όλα είσαι εσύ
07. Φίλος
08. Παλιές φωτογραφίες
09. Μάτια μου
10. Απ’ το αεροπλάνο
11. Κράτα με
12. Όνειρα (Stratos S. rmx)
13. Μάτια μου (bengoa deepah dub mix)

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβάζοντας την δισκοκριτική, θεώρησα πως εδώ μιλάμε πραγματικά για έναν νέο, ταλαντούχο τραγουδοποιό. Και μάλιστα μια δισκοκριτική από το music corner, που όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητικό και αντικειμενικό είναι πάντα. Είδα λοιπόν το βίντεο που έχετε link.
    Δυστυχώς, δεν έχει καν τα φόντα για… κριτική. Δεν αποτελεί καν δισκογραφική δουλειά αυτό που άκουσα, αλλά ερασιτεχνικό demo.
    Οταν υπάρξει κάτι που να πληροί δισκογραφική δουλειά, τα ξανασυζητάμε.

  2. Εγώ πάντως συμφωνώ με την κριτική! Έχω ακούσει όλο το δίσκο και όντως είναι πάρα πολύ καλός! Το τραγούδι “Όνειρα” μπορώ να πω ότι είναι το χειρότερο από όλο το δίσκο! Ο υπόλοιπος είναι μια χαρά! Άλλωστε η κριτική δεν λέει καν για αυτό το τραγούδι!
    Αγαπητή Γεωργία άκου πρώτα τον δίσκο και μετά μίλα! Αμέσως μάθατε όλοι!!
    Μπράβο στο Music Corner και καλή αρχή εύχομαι!

  3. Συμφωνώ με την Γεωργία δυστυχώς και γω, ριχά – ντέμο τραγούδια και μια εντελώς αδιάφορη φωνή.Είδα και κάποιο βίντεο του στο διαδίκτυο που τραγουδάει live και είναι ακόμα χειρότερος.Και επίσης για το τραγούδι “Όνειρα” που λέει ο Δημήτρης, τίποτα το ιδιαίτερο και με ένα καρακίτς βιντεοκλίπ γυρισμένο σε ένα γυμναστήριο.Έλεος πια με τους άταλαντους και άφωνους. απορώ πόσα πλήρωσε για να κάνει δισκογραφία.

  4. Έχω ακούσει όλο το δίσκο του Στέλιου Βραχιόλογλου, ζωντανά και ηχογραφημένα.. και έχω διασκεδάσει, έχω συγκινηθεί, έχω θαυμάσει, έχω θυμιθεί και έχω αφήσει χρόνο που τον θεώρησα άξιο χάρισμα & όχι χάσιμο! Η προσπάθεια του & το αποτελεσμά της με έχουν αγγίξει. Ασχολούμαι με την μουσική, τον στίχο και έχω την ευκολία έμφυτη να ξεχωρίζω ποιά φωνή μπορεί.. και το “μπορώ” έιναι το πιο δύσκολο ρήμα μετά το “τολμώ” στο ελληνικό λεξιλόγιο.. Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει το “κρίνω” που είναι ίσως το πιο ευτελές , ειδικά όταν αυτό γίνεται χωρίς να έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα. Αν το βήμα του Στέλιου είναι ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό ας το αποφασίσει η καρδιά του καθενός, με κριτήριο πόσο την πλησίασε και όχι τα φόντα ή η επενδυση του όλου. Εύχομαι ακόμη περισσότερες επιτυχίες, να συνεχίσεις να χρωματίζεις τα βράδια μας και να μας χαρίζεις ωραίες μουσικές..! Είμαστε εδώ μαζί σου & είμαστε πολλοί και το βασικό… Φροντίζεις να μας γνωρίσεις ολούς..! Αγαπάμε Στελιο Βραχιόλογλου.

  5. To πληροι Κ.α Μιχαηλίδου γράφεται με η πληρή,είστε ανορθόγραφη και δεν θα έπρεπε κάν να σας παραχωρείται ο γράπτος ο λόγος..
    μα επείδη δεν έχω διαβάσει εκθέσεις σας δεν 8α έπρεπε να σας κρίνω κιόλας και επείδη δεν έχετε ακούσει κάν αυτό τον δίσκο και πόσο μάλλον δεν γνωρίζετε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη καλύτερα να μην μιλάτε άστοχα…εκτός άν είστε συνθέτης..σκηνοθέτης και δεν το έχουμε καταλάβει….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here