8/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με το πέμπτο άλμπουμ της καριέρας του, με τίτλο “Born and Raised”, επέστρεψε στην κορυφή των αμερικανικών charts ο John Mayer κι αυτή τη φορά όχι μόνο για μία εβδομάδα, αλλά σίγουρα για δύο, καθώς τα στοιχεία και της δεύτερης εβδομάδας τον φέρνουν ξανά στην κορυφή, κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Mayer με τις προηγούμενες δουλειές του.

Ο καλλιτέχνης που πριν δύο χρόνια υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης ογκιδίου πολύ κοντά στις φωνητικές χορδές, γεγονός που τον υποχρέωσε να διακόψει την καριέρα του μέχρι να αναρρώσει πλήρως, έκανε δυναμικό come back με το νέο του άλμπουμ, αλλά και μια στροφή στον ήχο του, καθώς είναι εμφανείς οι επιρροές από τη folk και Americana μουσική σκηνή, αλλά και καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Neil Young, David Crosby και Graham Nash.

Το περιοδικό American Songwriter εκθειάζει τη νέα δουλειά του Mayer γράφοντας : “Ο Mayer προσεγγίζει το “Born and Raised” σαν ηθοποιός, κάνοντας «κατάδυση» στο νέο του ήχο, μια ανάμειξη της folk μουσικής από την περιοχή Laurel Canyon και της country-rock μουσικής της California”. Το περιοδικό επιφυλάσσει διθυραμβικά σχόλια για την τεχνική του Mayer αλλά και για τη δουλειά του Don Was που υπογράφει την παραγωγή του άλμπουμ.

Το “Born and Raised”, εκτός από την πρωτιά στο γενικό chart των άλμπουμ, βρίσκεται στην κορυφή και στα rock αλλά και στα ψηφιακά άλμπουμ, ενώ παράλληλα βρέθηκε στην κορυφή στον Καναδά. Στη Βρετανία, πάντως, το άλμπουμ έμεινε στο Νο4 των charts. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια ενώ στην ψηφιακή έκδοση του iTunes παρέχεται ως bonus το “Fool to Love You”. Τα κομμάτια του “Born and Raised” :

Queen of California
The Age of Worry
Shadow Days
Speak for Me
Something Like Olivia
Born and Raised
If I Ever Get Around to Living
Love Is a Verb
Walt Grace’s Submarine Test, January 1967
Whiskey, Whiskey, Whiskey
A Face to Call Home
Born and Raise

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here