2/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το rock musical “American Idiot” των Green Day, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Broadway, παίρνει το δρόμο για τη Βρετανία με ένα εκλεκτό cast αμερικανών καλλιτεχνών!

Το σενάριο αναφέρεται σε τρεις φίλους που αναζητούν το νόημα της ζωής σε ηλικία 9–11 ετών. Το musical «εκμεταλλεύεται» τα τραγούδια του συγκροτήματος ενώ το σενάριο έγραψαν ο τραγουδιστής του γκρουπ Billie Joe Armstrong και ο σκηνοθέτης Michael Mayer που ανέλαβε και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Τα κομμάτια που ακούγονται είναι τα “Boulevard of Broken Dreams”, “21 Guns”, “Wake me up when September Ends”, “Holiday” αλλά και το ομώνυμο “American Idiot”, από το ομότιτλο άλμπουμ των Green Day.

Εκτός από τα τραγούδια του “American Idiot” ακούγονται και κάποια από το άλμπουμ του συγκροτήματος “21st Century Breakdown” του 2009, αλλά και ένα νέο ερωτικό τραγούδι με τίτλο “When It’s Time” που ακόμα δεν έχει δισκογραφηθεί.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η παράσταση αυτή μεταφέρεται σε Βρετανία και Ιρλανδία”, δήλωσε ο Billie Joe Armstrong, που αναφέρθηκε και στην επιτυχία του στην Αμερική. Το παρουσιάσαμε στα πιο ενθουσιώδη κοινά όταν κάναμε περιοδεία της παράστασης στην Αμερική και ανυπομονούμε να έρθουν οι θαυμαστές μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να το παρακολουθήσουν”.

Τη χορογραφία του μιούζικαλ υπογράφει ο Steven Hoggett, τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Tom Kitt, τα σκηνικά η Christine Jones και τους φωτισμούς ο Kevin Adams, όλοι τιμημένοι με βραβεία για προηγούμενες δουλειές τους.

Το “American Idiot” ανέβηκε για πρώτη φορά στο Berkeley το Σεπτέμβριο του 2009, ενώ τον Απρίλιο του 2010 έκανε την πρεμιέρα του στο Broadway, όπου παίχτηκε για έναν ολόκληρο χρόνο, δεχόμενο πολύ καλές κριτικές. Οι πόλεις στις οποίες θα παρουσιαστεί στη Βρετανία είναι με τη σειρά το Southampton, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο, η Γλασκώβη, το Δουβλίνο, το Μάντσεστερ, και το Birmingham, πριν καταλήξει για τις τελευταίες παραστάσεις στο Λονδίνο.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2012. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από φέτος, στις 9 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here