13/5/2011
www.musiccorner.gr

Τον Τελικό του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει το Σάββατο 14 Μαΐου στις 22:00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση με το κλειστό γήπεδο Fortuna Arena του Ντίσελντορφ. Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας και από την ERT HD, στο πλαίσιο των πιλοτικών μεταδόσεων της δημόσιας τηλεόρασης σε υψηλή ευκρίνεια.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό μετά την επιτυχή εμφάνιση των Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, που ερμήνευσαν το «Watch My dance» στον Πρώτο Ημιτελικό, την περασμένη Τρίτη, και πήραν το εισιτήριο για τη βραδιά του τελικού. Yπενθυμίζεται ότι τη μουσική της ελληνικής συμμετοχής έγραψε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη, η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου και συμμετέχουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Ο τελικός θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και δορυφορικά από την ERTworld. Τη διοργάνωση καλύπτει και ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της ΕΡΤ (www.ert.gr). Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Όπως και πριν από τους Ημιτελικούς, η Λένα Αρώνη παρουσιάζει αύριο στις 20.00 μια ειδική εκπομπή με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών που διαγωνίζονται στον Τελικό.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), ενώ απευθείας συμμετέχουν και οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Στον αυριανό Τελικό η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί στην ένατη θέση. Η σειρά εμφάνισης των χωρών – κατόπιν κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας του κάθε Ημιτελικού – θα είναι η ακόλουθη:

01. Φινλανδία
02. Βοσνία – Ερζεγοβίνη
03. Δανία
04. Λιθουανία
05. Ουγγαρία
06. Ιρλανδία
07. Σουηδία
08. Εσθονία
09. Ελλάδα
10. Ρωσία
11. Γαλλία
12. Ιταλία
13. Ελβετία
14. Βρετανία
15. Μολδαβία
16. Γερμανία
17. Ρουμάνια
18. Αυστρία
19. Αζερμπαϊτζάν
20. Σλοβενία
21. Ισλανδία
22. Ισπανία
23. Ουκρανία
24. Σερβία
25. Γεωργία

Η Λένα Αρώνη θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του Τελικού.

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι τηλεθεατές που ψηφίζουν από την Ελλάδα, ΔΕΝ μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here