Γράφει η Ιωάννα Ασλανίδου
Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου (Music Corner)
Μανώλης Χιώτης
28/4/2010
www.musiccorner.gr

Το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για τον νέο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Το Παιχνίδι Παίζεται» σε μουσική του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, όπως και η απονομή χρυσού δίσκου για το άλμπουμ «Ουράνια τόξα κυνηγώ». Όλα αυτά σε έναν από τους πιο ζεστούς χώρους της Αθήνας, το γνωστό πλέον σε όλους μας “Οξυγόνο Live”. Εγώ έφτασα αρκετά νωρίς κι όμως, ένα μεγάλο μέρος του πλήθους είχε ήδη γεμίσει την οδό Κορυζή και περίμενε να μπει στη μουσική σκηνή. Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το κοινό του εδώ και δεκαετίες που συνεχίζει να κρατάει καλά όπως φαίνεται!

Οι πόρτες άνοιξαν, ο χώρος γέμισε και στα αυτιά μας ηχούσαν τα καινούργια τραγούδια του Βασίλη που κάποια από αυτά έχουν ήδη ξεχωρίσει. Μέχρι που ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης ανέβηκε στην σκηνή. Όλοι μαζί δώσαμε ένα δυνατό χειροκρότημα κι εκείνος ανταπέδωσε με ένα θερμότατο χαιρετισμό. Μαζί του στη σκηνή η εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας Lyra κα Εφη Κανελλοπούλου η οποία βρισκόταν εκεί για την απονομή του χρυσού δίσκου «Ουράνια τόξα κυνηγώ» σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, τον οποίο παρέλαβε ο Βασίλης καθώς ο ίδιος απουσίαζε. Αμέσως μετά ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν, από τον χρυσό πλέον δίσκο, με τίτλο «Τυφλόμυγα». Λίγα λεπτά αργότερα, είπε λίγα λόγια για την καινούργια του δισκογραφική δουλειά ενώ στο πίσω μέρος της σκηνής προβάλλονταν τα τραγούδια του δίσκου. Ξεκίνησε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επί χρόνια συναδέλφους του όπως την Τάνια Κικίδη, μια υπέροχη φωνή που γνωρίσαμε χάρη στον Βασίλη. Συνέχισε με την παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου τραγουδιού από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται» παρακολουθώντας την ηχογράφησή του στο στούντιο. Το επόμενο τραγούδι με τίτλο «Το πάρτυ αρχίζει», μια διασκευή ιταλικού τραγουδιού, δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε άλλο παρά αγαπημένο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αφού μας ενημέρωσε πως ανάμεσα στις φωνές των παιδιών που ακούμε, βρίσκεται και της κόρης του Νικολέτας.

Μια ευχάριστη συνεύρεση που τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν περιμέναμε ήταν αυτή του Βασίλη με την υπέροχη λαϊκή φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου σε ένα τραγούδι με τίτλο «Σαν ναυαγός». Ο Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να μας πει δυο λόγια για την γνωριμία τους, η οποία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, ενώ λίγο αργότερα απολαύσαμε στο video wall αυτούς τους δύο μοναδικούς καλλιτέχνες σε στιγμές από το στούντιο.

Συνέχισε με μια υπέροχη μπαλάντα με τίτλο «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» που ομολογουμένως μας ταξίδεψε. Σειρά είχε το τραγούδι με τίτλο «Καρουσέλ» που σίγουρα ήταν ένα από τα πιο δυνατά τόσο στα φωνητικά όσο και στις κιθάρες. Ο Βασίλης μας παρουσίασε την δεύτερη μπαλάντα του δίσκου που λέγεται «Μη με αλλάξεις» με εικόνες από το στούντιο ηχογράφησης. Ένα τραγούδι με δυνατό χαρακτήρα και μοναδικούς στίχους που μόνο ο Οδυσσέας Ιωάννου μπορούσε να μας δώσει. Το τελευταίο τραγούδι από το οποίο απολαύσαμε στο video wall στιγμιότυπα από το στούντιο ήταν το «Χρόνια φορτώνω» που όπως προδίδει και ο τίτλος του, πρόκειται για έναν ήχο σκληρό που θυμίζει λίγο από τον παλιό Βασίλη, ενώ οι στίχοι του Οδυσσέα Ιωάννου ταιριάζουν απόλυτα στο σημερινό κλίμα «ευθυνοφοβίας» που επικρατεί.

Ο Βασίλης επέστρεψε και πάλι στην σκηνή ερμηνεύοντας αυτή την φορά ζωντανά, μία από τις δύο μπαλάντες που είχε κρατήσει για το κοινό του με τίτλο «Πεταλούδα», ένα τραγούδι που αγαπήσαμε αμέσως. Για το τέλος, άφησε ίσως ένα από τα καλύτερα τραγούδια που ερμήνευσε ποτέ με τίτλο «Μαμά», μια διασκευή ενός ιταλικού τραγουδιού των Charles Aznavour και Robert Gall το οποίο έχει αφήσει ιστορία στα μουσικά δεδομένα. Μας καληνύχτισε με την γνωστή του κουβέντα – για όσους τον παρακολουθούν στα live – «Πάντα τέτοια!» και αποχώρησε από τη σκηνή. Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο δίσκος θα μείνει ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του.

Περισσότερες φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here