ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Polymusic (12/2009)

…χίλια χρόνια μια ζωή θα σε αναζητώ
για αυτούς που κυνηγάνε τα όνειρα τους…

Το συγκρότημα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ δημιουργήθηκε μέσα από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης που το 2008 κέρδισε το τρίτο βραβείο. Ο Κων/νος Κάλλιας, συνθέτης του ομώνυμου τραγουδιού Χίλια Χρόνια, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ, συνεργάζεται με τον τραγουδιστή Δημήτρη Πατσαβούδη, αποφασίζοντας να δημιουργήσουν το γκρουπ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και έτσι ξεκινούν τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών, στο Underground Sound Studio, τα οποία κινούνται σε Pop-Rock δρόμους. Τον Ιούλιο του 2009 υπογράφουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την POLYMUSIC, καθώς ο παραγωγός Βίκτωρας Πολυδώρου, εμπιστεύεται το ύφος και τον ήχο που βγάζουν τα τραγούδια του γκρουπ.

Από το πρώτο τους cd ξεχωρίζει το “Φωτιά μου η Αγάπη” με την συμμετοχή του ΚΟΜΗ Χ. Είναι ένα κομμάτι με πολλή ενέργεια αφού αναμιγνύονται με ένα δυναμικό τρόπο το Rock με το Hip Hop. Ακούστε επίσης “Το σ’ αγαπώ μία σφαίρα”, “Τι κρύβεται στα αστέρια” μια μελωδική μπαλάντα με την συμμετοχή της Σταυριάννας Παπαδάκη, «Αν με κρατάς», «Χίλια χρόνια».

Το συγκρότημα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ έχει έρθει να ταράξει και να ταρακουνήσει την μουσική σκηνή της Ελλάδας με έναν διαφορετικό και μοναδικό ήχο και ύφος. Ακούστε τους και απολαύστε τους!!!

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κώστας Φροντιστής – fr_kostas@musiccorner.gr

Με αφετηρία το μέχρι πρότινος ξεχασμένο «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και μια τρίτη θέση στον συγκεκριμένο θεσμό το 2008, δημιουργήθηκε το συγκρότημα «Χίλια χρόνια».

Θετική η συμμετοχή τους σαν εμπειρία, αλλά για την δισκογραφία, το συγκρότημα δεν παύει να είναι ακόμα φρέσκο. Στην πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά λοιπόν, παρουσιάζουν 11 κομμάτια (δύο εκ των οποίων είναι remix) σε έναν καθαρόαιμο ποπ-ροκ δίσκο. Στο τραγούδι «Φωτιά μου η αγάπη» που δίνει το όνομα στον δίσκο, συνεργάζονται με τον rapper Κόμη Χ, ο οποίος βάζει την δική του rap πινελιά (κάτι που πλέον το θεωρώ κλισέ, αφού δεν υπάρχει δίσκος που να μην έχει μια rap συμμετοχή, αλλά και περιττό γιατί το τραγούδι θα ήταν εξίσου καλό και χωρίς αυτή τη συμμετοχή). Το συγκεκριμένο κομμάτι παραμένει πολύ δυναμικό (ίσως η πιο «σίγουρη» επιτυχία του δίσκου) με έντονα ροκ στοιχεία και μουσική που εύκολα θα την σιγοψιθυρίζεις.

Ακολουθούν τα «Για μια ειρήνη», «Χίλια χρόνια» και «Το σʼ αγαπώ μια σφαίρα», κομμάτια που κινούνται στο ίδιο μοτίβο, ωραία μεν, που θα σε κάνουν να τα θυμάσαι, αλλά χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Ειδικά σε επίπεδο ενορχηστρώσεων είναι σχεδόν πανομοιότυπα και ίσως γενικά στον ήχο να κρύβεται και το μειονέκτημα του δίσκου. Έχω την αίσθηση ότι έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο να βγει κάτι με έντονο δυναμισμό προς τα έξω, πέφτοντας όμως στην παγίδα του να βγει κάτι παραφορτωμένο ηχητικά σε σημείο που να κουράζει και να σε κάνει να θες να χαμηλώσεις λίγο την ένταση.

Το «ατόπημα» αυτό όμως, δε μειώνει σε τίποτα το ταλέντο των μελών του group, καθώς είναι μια δουλειά την οποία έχουν αναλάβει πλήρως σε επίπεδο μουσικής, στίχων και τραγουδιού και τέτοιες προσπάθειες είναι σίγουρα αξιοσημείωτες. Με μια ολοκληρωμένη ακρόαση, ξεχωρίζει το «Τι περιμένω» (ίσως και γιατί διαφέρει ηχητικά από το συνολικό ύφος), ένα άκρως καλοκαιρινό ανεβαστικό funky τραγούδι, όπως και η μπαλάντα «Όλα έχουν τέλος», η πιο ευαίσθητη πλευρά ενός ποπ-ροκ δίσκου.

Συνοπτικά λοιπόν, στην περίπτωση των «Χίλια χρόνια» τα δείγματα είναι καλά σαν μια πρώτη επαφή μαζί τους και ελπίζουμε να είναι ακόμη καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Πιο ολοκληρωμένη άποψη θα ήταν ασφαλέστερη από τον δεύτερο δίσκο τους, όπου θα μπορούμε να έχουμε ένα ξεκάθαρο στίγμα για τη μουσική τους. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το ταλέντο που σίγουρα υπάρχει στο συγκρότημα, θα αρχίσει να φουντώνει …σαν «Φωτιά»!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Φωτιά μου η αγάπη (συμμετέχει ο Κόμης Χ)
02. Το σ’ αγαπώ μια σφαίρα
03. Αν με κρατάς
04. Για μια ειρήνη
05. Χίλια χρόνια
06. Μικρές χαρές
07. Τι περιμένω (συμμετέχει ο Βαγγέλης Ταρτανής)
08. Τι κρύβεται στα αστέρια (τραγουδά η Σταυριάννα Παπαδάκη)
09. Όλα έχουν τέλος
10. Χίλια χρόνια (radio mix)
11. Φωτιά μου η αγάπη (dance remix)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here