13/5/2011
www.musiccorner.gr

‘Ένας από τους πιο ταξιδιάρηδες «τραγουδοποιούς» της νέας γενιάς, ο Γιώργης Χριστοδούλου, και η τριμελής του μπάντα παρουσιάζουν μια βραδιά με τον τίτλο «flâneur*», που σημαίνει κατά τον μεγάλο γάλλο συγγραφέα Charles Baudelaire, «επαγγελματίας σουλατσαδόρος». Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εμφανίσεις του Γιώργη στο Γιασεμί ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η προσέλευση του κοινού τις καθιέρωσαν, ώστε να συμπληρώνονται πλέον 9 μήνες ζωντανών παραστάσεων.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου με δώδεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη δισκογραφία και συνεργασίες με σπουδαίους έλληνες ερμηνευτές, συνθέτες και σκηνοθέτες του θεάτρου παρουσιάζει επιλογές από τα πέντε προσωπικά του άλμπουμ, τον πρόσφατο ισπανο-γαλλόφωνο δίσκο «flâneur*», καθώς και κάποιες επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο στα ίδια ηχοχρώματα. Το νέο άλμπουμ «flâneur*», κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό και στον ένα μόλις μήνα της κυκλοφορίας του έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από κριτικούς και κοινό.

Οι ακουστικοί ήχοι, η φινέτσα και η ζεστασιά της φωνής του Γιώργη μεταφέρουν τον ακροατή σε κοσμοπολίτικα ηχητικά τοπία γεμάτα γοητεία. Για μία ώρα και κάτι, ρυθμοί όπως το swing, το tango και η bossa nova εναλλάσσονται με διηγήσεις γεμάτες ανεξερεύνητα αστικά τοπία και ιστορίες με χιούμορ, ρομαντισμό και θεατρικότητα.

Ταξιδέψτε σε μεσογειακά μονοπάτια, περιπλανηθείτε και ακούστε μουσική που μας μεταφέρει στις αλήτικες ramblas της Βαρκελώνης και στα κοσμοπολίτικα μπιστρό του Παρισιού.

Σουλατσάρουν μαζί στις μουσικές του κόσμου, ή αλλιώς, συνοδοιπόροι της «flâneur παράστασης», οι εξαιρετικοί τζαζίστες μουσικοί:
Alfredo Ruci – κιθάρες – φλάουτο
Άγγελος Παπαδάτος – duble bass
Claude Asisahí – τύμπανα.

Cafe-Bistro «Γιασεμί»
Μνησικλέους 23, Πλάκα
213 0417937

τις Πέμπτες: 12, 19  Μαΐου 2011
ώρα έναρξης: 22.00

είσοδος: ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here