9/7/2010
www.musiccorner.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς «ταξιδεύει» φέτος το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ του Βύρωνα, σε ένα μεγάλο μουσικό ραντεβού, για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καββαδία.

Ήχοι αλησμόνητοι, που σηματοδοτούν μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων, με το «Σταυρό του Νότου», έργο-σταθμός στην ελληνική τραγουδοποιία. Έργο που σφράγισε τρεις ολόκληρες γενιές Ελλήνων, τραγουδιέται ασταμάτητα απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα  από όλες τις ηλικίες και εξελίσσεται μουσικά από το συνθέτη συνεχώς με διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις, έτσι ώστε το έργο να παραμένει φρέσκο και προσιτό στους νεώτερους. Ειδικά στις 19 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, θα αποδοθούν όλα τα τραγούδια του «Σταυρού του Νότου» στις νέες τους εκτελέσεις.

Ο ποιητής της φυγής και του ονείρου, Νίκος Καββαδίας και ο Θάνος Μικρούτσικος, μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και το Γιάννη Κούτρα, θα «χορέψουν πάνω στο φτερό του καρχαρία» και  θα μας ταξιδέψουν στα προσωπικά μας όνειρα και τις προσωπικές μας αγωνίες. «Το Μαχαίρι», το «Kuro Siwo», η «Θεσσαλονίκη», ο «Λύχνος του Αλλαδίνου», τραγούδια πιο ζωντανά και δυνατά παρά ποτέ.

Φυσικά, ο ξεχωριστός τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, θα ερμηνεύσει και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Τους τέσσερις καλλιτέχνες συνοδεύει μια ορχήστρα από επίλεκτους μουσικούς: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες), Χρήστος Βογιατζής (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα).

Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 9 μ.μ., στο Θέατρο Βράχων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βύρωνα.

Τηλ.: 801-11-60000

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πόσα χρόνια πια ο Μικρούτσικος θα εμφανίζεται με τα ίδια άτομα και με Καββαδία? Δε λέω, μέγιστο έργο, αλλά όλο τα ίδια και τα ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here