15/2/2010
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου
Φωτογράφηση: Νίκος Οικονόμου
www.musiccorner.gr

Λίγο πριν από το ημερολογιακό τέλος του χειμώνα, ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι τέλειος! Ένας κούκος, δεν φέρνει την άνοιξη, δύο αηδόνια όμως μπορούν… και αυτά τα αηδόνια είναι που με οδηγούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μάριος Φραγκούλης επέλεξαν την 14η Φεβρουαρίου, την ήμερα των ερωτευμένων για δώσουν συνέντευξη τύπου, εν’ όψει των live εμφανίσεών τους που θα ξεκινήσουν στις 16 του μήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η ώρα είναι δώδεκα και τέταρτο και ο κόσμος έχει αρχίσει και μαζεύεται. Στήνονται τα μικρόφωνα και οι κάμερες και σίγα-σιγά όλοι παίρνουν θέση για να ακούσουν τους δύο καλλιτέχνες, που σε λίγα θα μιλήσουν για την παράστασή τους που φέρει το όνομα «Ραντεβού στην Θεσσαλονίκη».

Η Άλκηστις και ο Μάριος κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης, μιλούν και φωτογραφίζονται με τον κόσμο. Στις δώδεκα και μισή ακριβώς, οι δύο τραγουδιστές κάθονται στις θέσεις τους και η συνέντευξη τύπου ξεκινάει. Με ένα πλατύ χαμόγελο η Άλκηστις χαιρέτησε τον κόσμο και ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν στη συνέντευξη και μπόρεσαν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους.

Πάντα χαμογελαστή μίλησε για το ραντεβού που δόθηκε μεταξύ των δύο καλλιτεχνών και που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και συνεχίζεται ακόμα. Βέβαια η ιδέα της συνεργασίας τους τριγυρνούσε στο μυαλό τους από το 2004 και να που πραγματοποιήθηκε 7 χρόνια μετά!

Ο Μάριος Φραγκούλης είπε ότι κάποια στιγμή μεταξύ αστείου και σοβαρού, πρότεινε στην Άλκηστη να συνεργαστούν, αλλά η πρότασή του ήταν τελείως στον αέρα. Λίγο καιρό αργότερα η Άλκηστις πήρε τηλέφωνο τον Μάριο και του είπε ότι ήθελε να μιλήσουν …σοβαρά! Έτσι έγινε και η αρχή της συνεργασίας τους.

«Κάναμε το γύρο του κόσμου 7 φορές για να επιλέξουμε τα τραγούδια της παράστασης» είπε η Άλκηστις και ο Μάριος τη συμπλήρωσε αστειευόμενος «Σε κάτι λιγότερο από 80 μέρες!».

Η Άλκηστις μιλώντας για τις ατελείωτες ώρες των προβών, παρ’ όλη τη κούραση υπέστη, ένιωθε απίστευτα χαρούμενη και ευτυχισμένη και ομολόγησε πως έκλεινε τα μάτια της και σκεφτόταν άλλοτε την πανσέληνο, άλλοτε τον ξάστερο ουρανό και εκείνες τις στιγμές η φωνή του Μάριου Φραγκούλη “έφεγγε” σαν ουράνιο τόξο στα αυτιά της. Όσον αφορά τη συνεργασία τους, είπαν πως αυτό που κάνουν έχει ξεπεράσει τα όρια της συνεργασίας και έχει μετατραπεί σε μια βαθιά φιλία, η οποία πετυχαίνει μαγικά πράγματα. Η επιτυχία τους, σύμφωνα με τους ίδιους, οφείλεται στην πεντακάθαρη και ξάστερη σχέση τους.

Ο Μάριος Φραγκούλης μίλησε μεταξύ των άλλων και για την οικονομική κρίση και αποκάλυψε πως όπλο τους ενάντια σε αυτή, είναι η τέχνη τους και μέσω αυτής της παράστασης θέλουν να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία στον κόσμο και να δείξουν ότι υπάρχουν και άλλα όμορφα πράγματα στη ζωή. Μάλιστα όταν ο Μάριος πήγε να πει κάποια πράγματα παραπάνω για την παράσταση, η Άλκηστις τον διέκοψε και αστειευομένη του ζήτησε να μην τα αποκαλύψει όλα! Ο Μάριος έκανε το χατίρι στη …«Θεία Ρένα» (σ.σ. η Ρένα Βλαχουπούλου ήταν θεία του Μάριου και έτσι πλέον αποκαλεί και την Άλκηστη, γιατί βρίσκει πως έχουν πολλά κοινά στοιχεία οι δύο γυναίκες!!!) και δεν αποκάλυψε τίποτα άλλο.

Αφού είπαν όσα ήθελαν να πουν για την παράσταση, αλλά και για την συνεργασία τους, με πολύ καλή διάθεση δέχθηκαν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκαν αν θα ταξιδέψουν και εκτός συνόρων την παράστασή τους, η Άλκηστις λίγο διστακτική, απάντησε πως υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορεί να το ανακοινώσει, εφόσον δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική συμφωνία. Ο Μάριος με αυθορμητισμό απάντησε πως σίγουρα θα ταξιδέψουν στην Αμερική τον Οκτώβριο (Βοστώνη. Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, Σικάγο) αλλά δεν γνωρίζει ακριβώς το πρόγραμμα. Η Άλκηστις υποσχέθηκε να μας ενημερώσει μόλις βγει ολοκληρωμένο το πρόγραμμα.

Οι δυο καλλιτέχνες στη συνέχεια προέβησαν σε μια ακόμη αποκάλυψη. Η παράστασή τους «Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη» έχει πάρει ήδη παράταση από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση, λόγω των ανειλημμένων τους υποχρεώσεων. Ωστόσο άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο ραντεβού ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μόνο ένα ερώτημα έμεινε αναπάντητο για το «Ραντεβού»: Είναι παράσταση; Είναι συναυλία; Είναι μιούζικαλ; Η Άλκηστις μας παρέπεμψε να το κρίνουμε και να το απαντήσουμε μόνοι μας, όταν θα το δούμε οι ίδιοι!

Το «Ραντεβού» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Μάριο Φραγκούλη ανανεώθηκε για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην πρεμιέρα της παράστασης.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα δοθούν συνολικά οκτώ παραστάσεις, 16 με 20 και 22 με 24 Φεβρουαρίου.

 Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου

 

 ***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here