ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (12/2010)

«Αυτό που υπήρχε – μεταξύ μας ήταν μαγικό και τελικά αυτή η μαγεία δεν έχει πάψει να υπάρχει, συνεχίζεται…
Νέος ήχος, σημερινή γλώσσα από τη μουσική συνάντηση δύο παλιών ψυχών…
»
Άννα Βίσση

Το δίδυμο που έγραψε την δική του μοναδική ιστορία με τραγούδια που έχουν μείνει κλασικά για πάνω από 25 χρόνια επιστρέφει με ένα άλμπουμ αυτοβιογραφικό που σηματοδοτεί την πιο εκρηκτική συνάντηση της χρονιάς.

10 ολοκαίνουρια τραγούδια από τα οποία έχουν ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα το ομότιτλο «Αγάπη είναι εσύ», το χασάπικο «Προτεραιότητα», το mid tempo «Έτσι μόνο αξίζει» αλλά και η μπαλάντα «Δεν θα υπάρξει άλλο» όπου για πρώτη φορά η Άννα με ένα μοναδικό τρόπο “ραπάρει”.

Η Άννα Βίσση ερμηνεύει με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της μοναδικά τα τραγούδια «Στα κρυφά», «Βαμπίρ», «Ομπρέλα», «Για όλα φταίει ο Θεός».

Σαν «Όαση» κινείται σε αργούς ροκ ανατολίτικους ρυθμούς & μας ταξιδεύει η μαγική φωνή της απόλυτης ελληνίδας τραγουδίστριας.

Στο «Σαν το ντο και το σι» ο Νίκος Καρβέλας και η Άννα Βίσση σαν δύο νότες μαζί δημιουργούν την δική τους μελωδία.

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
«ΑΓΑΠΗ  ΕΙΝΑΙ  ΕΣΥ»
Στίχοι – Μουσική:  Νίκος Καρβέλας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία του ζεύγους Βίσση-Καρβέλα στο δίσκο «Nylon» και ύστερα από ένα μουσικό διάλειμμα με το «Απαγορευμένο», η Άννα Βίσση επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά υπογεγραμμένη, συνθετικά και στιχουργικά, εξ ολοκλήρου από τον Νίκο Καρβέλα, με τίτλο «Αγάπη είσαι εσύ». Βαδίζοντας στα χνάρια πολλών συναδέλφων της, η «απόλυτη ελληνίδα star» κυκλοφόρησε το album της μέσω εφημερίδας φτάνοντας τις 110.00 πωλήσεις. Εξίσου σημαντικό είναι όμως και το γεγονός, πως το CD έφτασε τον αριθμό πωλήσεων χρυσού δίσκου και μέσω της διάθεσής του από τα δισκοπωλεία.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα κομμάτια και ανοίγει με το ομότιτλο «Αγάπη είναι εσύ». Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτό το κομμάτι, καθώς δεν υπάρχει κάτι, είτε θετικό είτε αρνητικό, που να μην έχει γραφεί ή ειπωθεί. Για άλλη μια φορά ο Νίκος Καρβέλας με την καλλιτεχνική του εκκεντρικότητα, αλλά και η Άννα Βίσση με την επιλογή της να ερμηνεύσει το εν λόγω κομμάτι, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης μεταξύ των μουσικών, τηλεοπτικών, δημοσιογραφικών και άλλων κύκλων. Η συνέχεια του album, κινείται σε pop ρυθμούς με το «Για όλα φταίει ο Θεός», για να εκπλήξει με το «Δεν θα υπάρξει άλλο». Έχουμε ξαναδεί την Άννα Βίσση να πειραματίζεται με ανάλογο ήχο στο «Έρωτα ή πόλεμο», έχοντας όμως αφήσει τη rap ερμηνεία στο NIVO. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει και χρέη rapper, σε ένα αποτέλεσμα που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει. Συμμετοχή στα φωνητικά του κομματιού έχουν μεταξύ άλλων η Ρούλα Κορομηλά και η Αννίτα Πάνια!

Ακολουθεί το «Βαμπίρ», ένα κομμάτι που πρωτακούσαμε στο δίσκο «Αντίο Χειμώνα» του Νίκου Καρβέλα, πριν από δύο χρόνια. Εδώ έχουμε μία διαφορετική γυναικεία ερμηνευτική προσέγγιση, που απ’ ότι φαίνεται του ταιριάζει πολύ. Στη μέση του δίσκου συναντάμε την «Όαση». Για όσους προτιμάνε την Άννα Βίσση σε κομμάτια με ιδιαίτερο ήχο, απομακρυσμένα από pop κατευθύνσεις, αυτό το κομμάτι με την ανατολίτικη αίσθηση, είναι μάλλον μακράν το καλύτερο του album. Μετά την «Όαση» έρχεται μια «Ομπρέλα» αδιάφορη, με μονότονο επαναλαμβανόμενο ρεφραίν, ένα κομμάτι που ανήκει ίσως στην κατηγορία εκείνη των τραγουδιών, που προωθούνται υπέρ το δέον στα ραδιόφωνα ως τραγούδια-ατάκες.

Έβδομο στη σειρά το «Σαν το ντο και το σι», ένα τρυφερό τραγούδι, που αφήνει την αίσθηση ότι μιλάει για τη σχέση της Άννας Βίσση με τον Νίκο Καρβέλα μέσα από τους στίχους: “σαν το ντο και το σι / στης ζωής κολλητοί τα πεντάγραμμα / άλλο εγώ άλλο εσύ“.

Επανερχόμαστε σε πιο rock ήχο με το κομμάτι «Στα κρυφά». Όμορφη εισαγωγή, ιδιαίτερη μελωδία και εξίσου ιδιαίτερη θεματική, που δημιουργεί μια έντονη ατμόσφαιρα σκοτεινού και απαγορευμένου. Το κλίμα αλλάζει όταν παίρνει σειρά το «Έτσι μόνο αξίζει», που «παντρεύει» ηλεκτρικούς ήχους με ρυθμό τσιφτετελιού. Ο δίσκος κλείνει με μια λαϊκή νότα, το χασάπικο «Προτεραιότητα», ένα όμορφο κομμάτι, που ήδη ακούγεται έντονα στα ραδιόφωνα.

Το ολίγον σκοτεινό ένθετο του δίσκου, περιέχει τους στίχους των τραγουδιών καθώς και φωτογραφίες της ερμηνεύτριας. Ο δίσκος «Αγάπη είναι εσύ», παρ’ όλες τις αντιδράσεις που ήγειρε, είναι μια δουλειά, που μπορεί κάποιες στιγμές να μην ξεφεύγει από πεπατημένες φόρμες, αλλά έχει να προσφέρει όμορφες και ιδιαίτερες μουσικές στιγμές σε όσους τον επιλέξουν.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Αγάπη είναι εσύ
02. Για όλα φταίει ο Θεός
03. Δεν θα υπάρξει άλλο
04. Βαμπίρ
05. Όαση
06. Ομπρέλα
07. Σαν το ντο και το σι
08. Στα κρυφά
09. Έτσι μόνο αξίζει
10. Προτεραιότητα

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φειδωλή η Μαριάννα στα σχόλια της, σεβαστό!! 🙂
    Θα ήθελα και εγὠ να κάνω κάποια σχόλια.
    Όσο αφορά στο στίχο, θεωρώ ότι είναι μέσα στα πολυ συν του δίσκου, καθότι σε πολλά σημεία είναι πανέξυπνος και πρωτότυπος.
    1) “Σαν το Ντο και το Σι”: Αυτές οι 2 νότες είναι δίπλα δίπλα στο πιάνο (στης ζωής κολλητοί τα πεντάγραμμα) και όταν τις παίξεις μαζί είναι άθλιες (άλλο εγώ άλλο εσύ ή 2 νότες μαζί που υποφέρουνε). Όμως δεν παύουν να αποτελούν 2 νότες από την οκτάβα (μα στο ίδιο μαζί σχεδιάγραμμα) που παράγει μουσική.
    2) “Βαμπίρ”: Πολύ παραστατικός και πρωτότυπος ο τρόπος παρομείωσης του κακού μας εαυτού και γενικά όλων των αρνητικών στοιχείων μιας σχέσης, με Βαμπίρ (η αγάπη πίνει αίμα, διψάει για αίμα, ζει με αίμα ή πρέπει το βαμπίρ μέσα μας που ζει να πεθάνει).
    3) “Οαση”: Δεν είναι τσιφτετέλι! Είναι υπέροχος εθνικ ήχος που θα μπορούσε κατ’εμένα να φιγουράρει σε International Oriental Compilation Album. Καθώς επίσης και το “Ετσι μόνο αξίζει” (επίσης πολύ ωραίος και τόσο αληθινός στίχος).
    4) “Στα κρυφά”: Μεγάλη ροκιά. Απλά το πιο ωραίο κομμάτι του album.
    5) “Προτεραιότητα”: Πόσες χιλιάδες χασάπικα έχουμε ακούσει. Κι όμως κατάφεραν κι έδωσαν μια νότα διαφορετική καί με την εισαγωγή αλλά κάποιος που καταλάβει 5 πράγματα από ερμηνεία, θα νιώσει την διαφορά της ερμηνείας της Άννας. Ο τρόπος που σέρνει τη φωνή της, ο τρόπος που τονίζει κάποιες συλλαβές κλπ.

    Ευχαριστώ

  2. Ό,τι χειρότερο έχει βγάλει ποτέ η Άννα Βίσση. Ειδικά όταν ο προηγούμενος δίσκος “Απαγορευμένο” αποτελεί (κατα την προσωπική μου άποψη, φυσικά) τον κορυφαίο της καριέρας της, ο δίσκος αυτός δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στην καριέρα της Άννας. Το γεγονός ότι κατάφερε να γίνει χρυσός έχει να κάνει καθαρά και μόνο με το πολυάριθμο fan club της Άννας και όχι με την αξία του δίσκου. Τα κομμάτια που έχουν κάτι να πουν είναι μόνο τα “Για όλα φταίει ο Θεός”, “”Δε θα υπάρξει άλλο” (χάλια το ραπάρισμα από Άννα), “Όαση”, “Στα κρυφά” (μακράν το καλύτερο του δίσκου), “Έτσι μόνο αξίζει”. Τα υπόλοιπα κυμαίνονται από μέτρια (Σαν το ντο και το σι, Προτεραιότητα” ως χάλια (Αγάπη είναι εσύ, Βαμπίρ, Ομπρέλα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here