Γράφει ο Μάριος Γκούβας
1/2/2010 

Beyonce

Με την Beyonce να σπάει το ρεκόρ των περισσότερων Grammy σε μία απονομή και την Taylor Swift να κατακτά τέσσερα βραβεία, η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Grammy είχε έντονο “άρωμα γυναίκας”! 

Η Beyonce Knowles, η ήδη πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, απέσπασε έξι βραβεία στην 52η απονομή και έγινε κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων βραβείων στην ίδια απονομή, ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστεί σύντομα. Όπως είχαμε προβλέψει, η Beyonce χρειάστηκε να φύγει με …βαλίτσα από την τελετή, προκειμένου να χωρέσουν τα πολύτιμα βραβεία. 

 Η Beyonce είχε επιτυχία …μόλις 60%, καθώς οι συνολικές υποψηφιότητες που είχε συγκεντρώσει ήταν δέκα και τελικά κέρδισε : το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού στην γενική κατηγορία, καλύτερου R & B τραγουδιού και καλύτερης γυναικείας R & B ερμηνείας για το Single Ladies (Put A Ring On It), της καλύτερης γυναικείας ποπ ερμηνείας για το Halo, της καλύτερης παραδοσιακής R & B ερμηνείας για το At Last και του καλύτερου σύγχρονου R & B άλμπουμ για το I Am…Sasha Fierce. 

Την Beyonce ακολούθησε στα βραβεία, όπως και στις υποψηφιότητες, η Taylor Swift. Η γλυκύτατη τραγουδίστρια της country κέρδισε στις τέσσερις από τις οκτώ κατηγορίες που ήταν υποψήφια, με πιο σημαντική την απόσπαση του βραβείου για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς της γενικής κατηγορίας για το Fearless. Το Fearless κέρδισε και στην κατηγορία του καλύτερου country άλμπουμ, ενώ με το τραγούδι White Horse κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου country τραγουδιού και της καλύτερης γυναικείας country ερμηνείας. 

Taylor Swift

 Από τρία Grammy κέρδισαν οι Kings of Leon και οι Black Eyed Peas. Οι αδελφοί Followill νίκησαν στην κατηγορία της καλύτερης ηχογράφησης της χρονιάς, καλύτερης ροκ ερμηνείας από γκρουπ και καλύτερου ροκ τραγουδιού για το Use Somebody. Από την πλευρά τους, οι Black Eyed Peas κέρδισαν την κατηγορία του καλύτερου ποπ άλμπουμ με το The E.N.D., με το I Gotta Feeling τo βραβείo της ηχογράφησης της χρονιάς και της καλύτερης ποπ ερμηνείας από συγκρότημα, ενώ με το Boom Boom Pow το βραβείο του καλύτερου video clip. 

 Η Lady Gaga, που είχε πέντε υποψηφιότητες, κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου χορευτικού άλμπουμ για το The Fame, ενώ με το Poker Face το βραβείο του καλύτερης χορευτικής ηχογράφησης. Δύο βραβεία κέρδισε και ο Eminem. Το Relapse αναδείχθηκε καλύτερο ραπ άλμπουμ, ενώ με το Crack A Bottle, το βραβείο της καλύτερης ραπ ερμηνείας από ντουέτο ή γκρουπ. Θυμίζουμε ότι στο Crack A Bottle συμμετέχουν ο Dr. Dre και ο 50 Cent. Δύο Grammy μοιράστηκαν οι Jay–Z, Rihanna και Kanye West για την συνεργασία τους στο Run This Time, ενώ από δύο κέρδισαν επίσης οι Bela Fleck, Michael Giacchino, Maxwell, Jason Mraz και Michael Tilson. 

 Κατά τα λοιπά, το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη κέρδισαν οι Zac Brown Band, ο Bruce Springsteen το βραβείο της καλύτερης ανδρικής ροκ ερμηνείας για το Working On A Dream, οι AC/DC το βραβείο της καλύτερης Hard Rock ερμηνείας για το War Machine, ο Jeff Beck της καλύτερης ροκ instrumental ερμηνείας, οι Green Day το καλύτερο ροκ άλμπουμ για το 21st Century Breakdown και ο Jay – Z της καλύτερης ραπ ερμηνείας. 

Εντυπωσιακό live από τη Pink!

 Στην τελετή ερμήνευσαν live οι Jamie Foxx, T-Pain, Slash, Drake, Eminem, Lil Wayne, Travis Barker, Jeff Beck, Imelda May, Green Day, Roberta Flack, Elton John, Beyonce, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Lady Gaga, Pink, Maxwell, Taylor Swift και άλλοι. Οι Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood και Usher, απότισαν φόρο τιμής στον Michael Jackson, ενώ τα παιδιά του παρέλαβαν το τιμητικό βραβείο που του αφιέρωσε η αμερικανική δισκογραφική βιομηχανία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here