11/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ακόμα δεν την είδαμε, σε φωτογραφίες, το όνομά της τώρα προσπαθούμε να το απομνημονεύσουμε, η φωνή της όμως κυκλοφόρησε!

Ο λόγος για την Blue Ivy Carter, την κόρη του Jay-Z και της Beyonce που γεννήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νέα Υόρκη με έναν τοκετό το κόστος του οποίου …ζαλίζει. 1.300.000 δολάρια ξόδεψαν οι γονείς για να έχουν την ησυχία τους, αφού έκλεισαν ολόκληρο όροφο στο μαιευτήριο! Και αμέσως μετά τον τοκετό, ο Jay-Z κυκλοφόρησε ένα νέα κομμάτι στο οποίο ακούγονται τα κλάματα της νεογέννητης κόρης του, κάτι που θεωρεί τη σπουδαιότερη δημιουργία του!

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Glory” και είναι ένας ύμνος προς το νεογέννητο, καθώς αποκαλύπτεται στους στίχους ότι η διάσημη τραγουδίστρια είχε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν να τεκνοποιήσει αλλά είχε αποβάλει. Την τελευταία φορά η αποβολή ήταν τόσο τραγική που φοβόμασταν ότι θα χανόσουν κι εσύ”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο στίχος του ράπερ που συμπληρώνεται και από αναφορές σε «εσφαλμένους συναγερμούς». Όλος ο πόνος της τελευταίας στιγμής, προσευχόμουνα να είναι ο τελευταίος. Το πιο υπέροχο συναίσθημα που νιώθω, οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν. Μωρό μου θα βάψω τον ουρανό γαλάζιο, η μεγαλύτερη δημιουργία μου είσαι εσύ”.

Στο κομμάτι υπάρχουν και άλλες αποκαλύψεις, όπως ότι η σύλληψη έγινε στο Παρίσι με το όνομα “Blue” να υποδεικνύει μια «νεώτερη, εξυπνότερη και γρηγορότερη» έκδοση του ίδιου, αλλά και ότι το μωρό μοιάζει στη Beyonce. Το κλάμα και τα γουργουρητά της μικρής Blue Ive Carter ακούγονται στο τέλος του τραγουδιού, που έγραψε ο Jay-Z αμέσως μετά τη γέννηση και την παραγωγή του ανέλαβε ο Pharrell Williams.

Το δεύτερο συνθετικό του ονόματος, το Ivy, προέρχεται από τον αριθμό «4», στη λατινική του έκφραση, δηλαδή “IV”. Το «4» είναι «τυχερός» αριθμός και για τους δύο καλλιτέχνες.

Στις 4 Σεπτεμβρίου είναι τα γενέθλια της Beyonce, στις 4 Δεκεμβρίου αυτά του Jay-Z, ενώ ο γάμος τους έγινε στις 4 Απριλίου. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν tattoo με το “IV” στο δάχτυλο που φοράνε τις βέρες τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here