28/2/2011
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Κατερίνα Ντόβα
www.musiccorner.gr

Το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου το Music Corner βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Tae-kwo-do στο Παλαιό Φάληρο, για να παρακολουθήσει από κοντά την τελευταία συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη για τον φετινό χειμώνα. Ο πολυαγαπημένος τραγουδιστής, εδώ και λίγες εβδομάδες είχε ξεκινήσει περιοδεία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή την κυκλοφορία του 5απλά πλατινένιου του δίσκου “Το καλύτερο ψέμα” και η πρωτεύουσα της χώρας μας ήταν ο τελευταίος σταθμός. Το …πάρτι για το κλείσιμο αυτής της περιοδείας κράτησε 2,5 ώρες σχεδόν και όλοι όσοι ήταν εκεί το καταδιασκέδασαν πραγματικά,χορεύοντας και τραγουδώντας ασταμάτητα με αρχηγό φυσικά τον ίδιο τον Μιχάλη!

 Η ώρα έναρξης ήταν για τις 8.30 το βράδυ. Ο κόσμος όπως ήταν αναμενόμενο ήταν συγκεντρωμένος στο χώρο της συναυλίας αρκετή ώρα πριν ανέβει ο Μιχάλης στη σκηνή και φώναζε τ’ όνομά του. Κρατώντας μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς στα χέρια και φωτάκια, χτυπούσαν παλαμάκια για να πείσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη ν’ ανέβει γρήγορα στο stage! Με μόνο 15λεπτά καθυστέρηση, ο Χατζηγιάννης κάνει την εμφάνισή του, προκαλώντας πανζουρλισμό στο κοινό. Ντυμένος απλά και με πλατύ χαμόγελο παίρνει το μικρόφωνο και δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσει το πάρτι, υπό τους ήχους του τραγουδιού “Αν είναι έτσι η αγάπη” που περιλαμβάνεται στον καινούριο του δίσκο. “Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, μαζί μου σήμερα. Μου είχατε λείψει πολύ κι έλπιζω να περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ απόψε…” είπε ο δημοφιλής καλλιτέχνης, καλωσορίζοντας τον κόσμο.

 Η διαφορά που είχε η συναυλία του αυτή σε σχέση με τις προηγούμενες ήταν ότι περιείχε πολλά από τα καινούρια του τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά μέσα από τα ραδιόφωνα. Φυσικά, δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει και πολλές από τις τεράστιες επιτυχίες του που τον έχουν καθιερώσει στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, από την αρχή της καριέρας του έως και σήμερα. “Μια από τα ίδια”, “Το καλύτερο ψέμα”, “Εμείς οι δυο σαν ένα”, “Είσαι εδώ”, “Χέρια ψηλά”, “Η πολυκατοικία”, “Ανάποδα”, “Δε φεύγω (Για πάντα)”, “Άννα”, “Δεν έχω χρόνο”, “Καπνός” είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες του που ακούσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δε σταμάτησε να δίνει το ρυθμό και να προτρέπει το κοινό να τραγουδάει μαζί του συνέχεια, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να έχει γίνει μια μεγάλη παρέα που χόρευε και τραγουδούσε μαζί. “Έτσι σας θέλω όλους σας! Να είστε μια μεγάλη …χορωδία” έλεγε ο Μιχάλης!

 Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε, ήταν βέβαια και η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού “Το καλοκαίρι μου”, όπου εκεί όπως ήταν λογικό, ολόκληρο το γήπεδο το χόρεψε μέχρι τελικής πτώσεως! Με το τραγούδι αυτό έκλεισε το πρώτο μέρος της συναυλίας. Μετά το τέλος του κομματιού, ο Χατζηγιάννης έδωσε το μικρόφωνο στην Μαρλέν Αγγελίδου (γνωστή από το συγκρότημα ΗΙ5), η οποία συνοδεύει τον τραγουδιστή σε όλες του τις συναυλίες τον τελευταίο χρόνο. Η Μαρλέν, είχε αναλάβει το ξένο ρεπερτόριο της συναυλίας, ερμηνεύοντας ποπ-ροκ κομμάτια, με τη μοναδική υπέροχη φωνή της. Τα “Sober” (της Pink), “Call me” (των Blondie), “It’s my life” (των Bon Jovi) είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που ακούσαμε από εκείνη. Πέρα όμως από τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που μας είπε, μας επεφύλασσε και μια έκπληξη. Μας παρουσίασε και το καινούριο της, ολο-δικό της τραγούδι που είχε τον τίτλο “Today”! Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της στο video wall πίσω της έπαιζε και το ομολογουμένως πολύ ωραίο video clip του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της, η Μαρλέν έδωσε και πάλι τη σκυτάλη στον Μιχάλη, ο οποίος ανέβηκε και πάλι στη σκηνή τραγουδώντας κυρίως πολλές από τις μπαλάντες που έχουμε λατρέψει από όλες τις δισκογραφικές του δουλειές. Το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο που επικρατούσε και στο πρώτο μέρος του προγράμματος. Ο κόσμος σε κερκίδες και σε αρένα τραγουδούσε ασταμάτητα μαζί του και χειροκροτούσε ακατάπαυστα. Η βραδιά έκλεισε με τον Μιχάλη να ερμηνεύει ένα από τα πολύ ξεχωριστά τραγούδια που περιέχονται στη νέα του δισκογραφική δουλειά: “Το παιδί της βροχής”!  “Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν εδώ απόψε… Ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, την αγάπη σας και την στήριξή σας… Να είστε όλοι καλά, καλό σας βράδυ και θα τα ξαναπούμε σύντομα…” δήλωσε κλείνοντας υποκλινόμενος στο κοινό, με τον κόσμο από κάτω να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί.

Στο τέλος της βραδιάς ακούγαμε το κόσμο να λέει τα καλύτερα και να συνοψίζει στο ότι ήταν μια μαγική συναυλία, έτσι όπως ακριβώς ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ξέρει να κάνει! Κι εμείς φυσικά δε διαφωνούμε σ’ αυτό… Κάτι τέτοιο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη δεν είναι τυχαίο γεγονός, αφού έχει αποδείξει και με το παραπάνω την αξία του όλα αυτά τα χρόνια!

 Αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 

 
 

 

———————-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here