11/7/2012
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
www.musiccorner.gr

Όπως είναι πλέον γνωστό, στις 4 Ιουνίου κυκλοφόρησε επιτέλους ο πολυαναμενόμενος δίσκος της Νατάσσας Μποφίλιου, σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη. Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, τη συναντάμε στο Reload, στο κέντρο της Αθήνας, για να μας παρουσιάσει τις «Μέρες του φωτός». Σε έναν εντελώς φρέσκο χώρο, όπως αυτό του Reload, η Νατάσσα Μποφίλιου μαζί με τους συνεργάτες της, μας παρουσίασε κάποια κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο, χωρίς να ξεχνά φυσικά και παλιότερες αγαπημένες επιτυχίες.

Ενώ η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και σχεδόν αποπνικτική, όλοι ήταν ακριβείς στο ραντεβού τους, το οποίο είχε τεθεί για λίγο μετά τις 20:00. Το νέο δισκοπωλείο είχε ήδη γεμίσει, ενώ στο δρόμο βρισκόταν επίσης πολύς κόσμος που περίμενε να ξεκινήσει η παρουσίαση. Ευτυχώς, για όσους δεν πρόλαβαν να πιάσουν θέση μπροστά μπροστά, το δισκοπωλείο είχε μεριμνήσει για αυτό το λόγο και οθόνες είχαν τοποθετηθεί έξω από το Reload, ώστε να μεταδίδεται οτιδήποτε συμβαίνει μέσα.

Όντως, λίγο μετά τις 20:00, η Νατάσσα εμφανίστηκε πάνω στη μικρή σκηνή που στήθηκε στη μέση του δισκοπωλείου. Δίπλα της, όπως πάντα, στο πιάνο βρισκόταν ο Θέμης Καραμουρατίδης. Αφού ο ίδιος, μαζί με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο, ευχαρίστησαν τον κόσμο και εξέφρασαν πόσο χαίρονται για τον εν λόγω δίσκο, αλλά και τη παρουσίασή του, η Νατάσσα πήρε το μικρόφωνο και, παρασέρνοντας τον κόσμο με το χαμόγελό της, όπως μόνο αυτή ξέρει, ξεκίνησε να τραγουδά…

Πρώτο κομμάτι δε θα μπορούσε να ήταν άλλο από το «Οι μέρες του φωτός», χαρακτηριστικό κομμάτι του ομώνυμου δίσκου, που ήδη έχει αγαπηθεί και σημειώνει επιτυχία στα ραδιόφωνα της χώρας. Από τον καινούργιο δίσκο, η Νατάσσα ερμήνευσε επίσης τα κομμάτια «Δεμένη», «Συνέχεια στα όρια» και «Εγώ μεγάλωνα για σένα». Πρόκειται για κομμάτια ιδιαίτερα συναισθηματικά, συνοδευμένα από μια φωνή μοναδική και δυο μάτια μελαγχολικά, που γέμισαν συγκίνηση τον κόσμο που βρισκόταν μέσα και έξω από το Reload.

Φυσικά, όπως είπαμε, δεν έλειψαν και οι παλιότερες επιτυχίες, που έχουν σημαδέψει τις εμφανίσεις της Νατάσσας. Η «Παρέα» της ήρθε να δώσει μια πιο εύθυμη νότα στη ζεστή νύχτα της Δευτέρας, ενώ αμέσως μετά το βιολί άρχισε να παίζει τις πρώτες νότες του «Σ’ έχω βρει και σε χάνω». Λίγο αργότερα, η Νατάσσα ερμήνευσε και το «Κοίτα εγώ», ένα κομμάτι για το οποίο νιώθει μεγάλη χαρά, καθώς το έχει τραγουδήσει και στο πλευρό του Γιάννη Χαρούλη.

Κάνοντας μια αναφορά στις αρχές της, διάλεξε «Το δίχτυ» για την παρουσίαση του δίσκου. Αφήνοντας το μικρόφωνο στην άκρη και κατεβαίνοντας από τη σκηνή, περπάτησε αργά ανάμεσα στον κόσμο, ως την έξοδο, και τραγούδησε a capella μαζί του, αυτό το μεγάλο τραγούδι, που τόσο έχουμε αγαπήσει και από τη δική της φωνή, μέσα από τις νύχτες αφιερώματος με το Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και σε μετέπειτα εμφανίσεις.

Δεν ξεχνάμε, φυσικά, ότι στο δίσκο συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη συνεργασία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Ο «Λοχαγός έρωτας» ακούστηκε στο Reload με τη συνοδεία του Θέμη Καραμουρατίδη, μιας και ο Αλκίνοος δεν ήταν παρών στη βραδιά της παρουσίασης.

Για το τέλος, η Νατάσσα αποχαιρέτησε τον κόσμο που ήρθε να την ακούσει, με το κομμάτι «Η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει», ένα κομμάτι που, όπως μας είπε και η ίδια, αφιερώνει και χαρίζει στο κοινό της μέσα από την καρδιά της.

Στη συνέχεια, δέχθηκε όλο τον κόσμο καθισμένη σε ένα πιάνο, έτοιμη για κουβέντα αλλά και προσωπικές υπογραφές στο δίσκο, τον οποίο διέθετε το δισκοπωλείο σε μειωμένη τιμή, λόγω της παρουσίασης. Αφού τελείωσε με τις αφιερώσεις και τον κόσμο που της έδινε συνεχώς συγχαρητήρια, η Νατάσσα μας μίλησε λίγο για τον καινούργιο της δίσκο και τη μια ακόμη συνεργασία της με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη.

Music Corner: Σήμερα οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες. Υπήρχε πάρα πολλή ζέστη και ο χώρος δεν ευνόησε ιδιαίτερα. Πώς αισθάνεσαι που, παρόλα αυτά, ήρθε τόσος κόσμος να σας δει και που επιτέλους κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε ένας δίσκος που περιμέναμε από το Δεκέμβριο;
Νατάσσα Μποφίλιου: Αισθάνομαι πάρα πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που μας στηρίζει πάντα. Πραγματικά το λέω αυτό, μέσα από την καρδιά μου. Κάθε φορά συγκινούμαι σα να είναι η πρώτη φορά! Αυτό συνδυάζεται με τη συγκίνηση και τη χαρά που έχουμε για τη σημερινή μας παρουσίαση. Χαίρομαι γιατί επιστρέφω στο σημείο που έγινε η αρχή μας, στο δίπλα ακριβώς μαγαζί! Χαίρομαι που υπάρχει ένας άνθρωπος να πάρει μια πρωτοβουλία σε τόσο δύσκολες εποχές, που όλα τα δισκοπωλεία κλείνουν. Άνοιξε, λοιπόν, αυτό το δισκοπωλείο, το Reload, και αυτό νομίζω είναι πολύ συγκινητικό. Σήμερα, παρόλη την τόση ζέστη και την ταλαιπωρία, νομίζω ότι τελικά το πόρισμα είναι θετικό και φεύγω πολύ ευχαριστημένη.

Music Corner: Επίσης, παρόλο που μιλάμε για ένα δίσκο πολύ φρέσκο, ο κόσμος ξέρει ήδη όλα τα κομμάτια απ’ έξω!
Νατάσσα Μποφίλιου: Αυτό συμβαίνει γιατί τα παίζαμε όλο το χειμώνα και στην Αθήνα και στην επαρχία. Όσοι αγαπούν τα τραγούδια μας, συνδέθηκαν κι απέκτησαν μια σχέση μαζί τους πριν βγει το cd. Μάλιστα, νομίζω ότι ήταν και έκπληξη μερικά τραγούδια για αυτούς, γιατί τα είχαν συνηθίσει με ένα συγκεκριμένο τρόπο από τα live. Αυτό είναι κάτι που μας άρεσε και το ξέραμε ότι θα συμβεί. Ήταν μέσα στις προθέσεις μας. Ούτως ή άλλως το δίσκο θα τον βγάζαμε αφότου ξεκινούσαν οι παραστάσεις, απλά όχι τόσο μετά! Βγήκαμε λίγο εκτός χρονικών περιθωρίων… Είναι μια εποχή δύσκολη, που, αν θέλεις μια δουλειά να βγει ακριβώς όπως την έχεις σκεφτεί, το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να χρονοτριβήσεις.

Music Corner: Είναι αυτό που λέμε όμως, ότι άξιζε η αναμονή…
Νατάσσα Μποφίλιου: Για μας πάρα πολύ! Ελπίζω και για τον κόσμο!

Music Corner: Η αλήθεια είναι ότι, πριν προκύψουν οι «Μέρες του φωτός», είχατε συμφωνήσει με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο, να πάρετε μια απόσταση για λίγο. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν αντέξατε χωριστά!
Νατάσσα Μποφίλιου: Νομίζω ότι αυτό βασίζεται στο ότι έχουμε την εξής αγωνία: δε θέλουμε η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας και η ασφάλεια που νιώθουμε ο ένας με τον άλλον, και καλλιτεχνικά και προσωπικά, να μη μας αφήσει να δούμε ότι μπορεί να μην έχουμε να πούμε κάτι ίδιο και οι τρεις μαζί. Έτσι, γινόμαστε πάρα πολύ «ψείρες» στο υλικό. Μετά τα «Εισιτήρια διπλά» δεν είχε γραφτεί κάποιο τραγούδι. Μόνο ένα, το οποίο κι όλας δε μπήκε στις «Μέρες του φωτός». Θεωρούσαμε, λοιπόν, ότι μάλλον πρέπει να πάρουμε αποστάσεις. Όταν είπαμε ότι θα το κάνουμε αυτό …μέσα σε δύο μέρες είχε γραφτεί υλικό παραπάνω από τον μισό δίσκο!

Music Corner:Και τελικά νιώθετε δικαιωμένοι και οι τρεις που συνεργαστήκατε!
Νατάσσα Μποφίλιου: Νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί είχαμε την αντίληψη να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει. Παρόλο που είπαμε ότι έχουμε τελειώσει για λίγο χρονικό διάστημα, καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε κάτι καινούργιο, όπως και έγινε.

Music Corner:  Για το καλοκαίρι ποια είναι τα σχέδια; Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές περιοδείες;
Νατάσσα Μποφίλιου: Οι καλοκαιρινές περιοδείες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, από τα μέσα Μαΐου, και τώρα ξεκινάει ουσιαστικά το πολύ τρέξιμο…

Music Corner: Μετά από όλον αυτό τον γεμάτο για σένα χειμώνα, δεν αισθάνθηκες καθόλου κουρασμένη;
Νατάσσα Μποφίλιου: Πολύ! Είναι όμως τόσο μεγάλη η λαχτάρα μου και τόση πολλή η αγάπη μου για το live, που, όταν ανεβαίνω πάνω στη σκηνή, δεν το νιώθω αυτό. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή η κούραση φεύγει και, όταν κατεβαίνω, θέλω να κάνω κι άλλο live. Νομίζω ότι αυτό μου δίνει τέτοια ενέργεια. Είμαι κι από μόνη μου πολύ ενεργητικός άνθρωπος, δε μπορώ να καθίσω στο σπίτι. Μπορεί να πω ότι είμαι κουρασμένη και δε θέλω να κάνω τίποτα, αλλά, αν κάτσω δύο μέρες, έχω τρελαθεί, έχω πάει στο ψυχιατρείο! Και δεν είναι για να πηγαίνουμε ακόμα στα ψυχιατρεία…! Ας κρατήσουμε μια απόσταση!

Music Corner: Ποιο κομμάτι θα διάλεγες από τον καινούργιο δίσκο για να χαρίσεις στον κόσμο;
Νατάσσα Μποφίλιου: «Η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει» , ασυζητητί!

Music Corner: Είναι από τα αγαπημένα σου;
Νατάσσα Μποφίλιου: Όχι. Βασικά, όλος ο δίσκος είναι λατρεμένος. Δεν υπάρχει τραγούδι που να μη μου αρέσει υπερβολικά. Τα αγαπημένα μου τραγούδια τα ξεχωρίζω κυρίως γιατί τα συνδέω με κάτι πιο προσωπικό. Το «Η καρδιά πονάει πάντα όταν ψηλώνει» νομίζω είναι πιο ευρύ. Νομίζω ότι όλοι νιώθουν αυτό το πράγμα. Επίσης, σαν τραγούδι συνοψίζει όλη την αίσθηση του δίσκου. Ο δίσκος αυτός είναι πάρα πολύ γονεϊκοκεντρικός, έχει την αίσθηση του μεγαλώματος και έντονη την παρουσία της μάνας. Έτσι, το κομμάτι αυτό συνοψίζει όλο το συναίσθημα και όλη την ιδέα αυτού του δίσκου…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη παρουσίαση

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here