28/3/2011
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Μια ζεστή βραδιά ζήσαμε τη Πέμπτη που μας πέρασε στη μουσική σκηνή Πυρήνας, μια βραδιά που άνετα θα μπορούσε να ήταν σκηνή από ταινία του Μπενίνι! Ένα ακορντεόν, μια κιθάρα και εκείνο το κόκκινο φόρεμα που χόρευε μέσα από τις σκιές και τα κεριά…

Τα πλήκτρα και οι χορδές ξεκίνησαν σε γαλλικό ρυθμό και “pas si simple” από την ταινία Amelie. Εκείνη με την μπούκλα στο μαλλί και το υπέροχο χαμόγελο είναι η Ζωή Παπαδοπούλου που ξεκίνησε να τραγουδά και με την όμορφη φωνή της χαρίζει στο κοινό αγαπημένες διασκευές… Ότι το κοινό απολάμβανε όσα άκουγε δεν ήταν δύσκολο να το καταλάβεις, αρκεί να κοιτούσες τα στόματα συνόδευαν την ερμηνεύτρια, σιγοτραγουδώντας. “Σαν αερικό”, “το χειροκρότημα”, “φωτιά στα φρένα”, “πέρασε η μπόρα”, “Σιωπή” είναι ένα δείγμα από τις επιλογές των τραγουδιών. Ένα κομμάτι που έδωσε ακόμα πιο πολύ κέφι και τσαχπινιά στην βραδιά ήταν η «Σουλτάνα η Φωφώ». Η δυναμική διάθεση και το μπρίο εναλλάσσονταν όμορφα με πιο ερωτικές στιγμές.

Πολλά τα προσωπικά της τραγούδια, μεγάλο το χαμόγελο στο πρόσωπο της… και εκείνη η φωνή που δεν ξέρεις από ποια εποχή έχει ξεφύγει!

Δεν έλειψε η αναφορά στο κλείσιμο, για τον Μανώλη Ρασούλη και τη προσφορά του στην μουσική.

«Έχω χαράξει στο πλευρό μου, έναν άγριο δράκο που γελάει…» τραγούδησε με πολύ ευαισθησία η Ζωή. Ο στίχος είναι της Χαρούλας Αλεξίου, που στήριξε την ερμηνεύτρια και στη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, αναγνωρίζοντας τη ποιότητά της. Εκείνα τα “Κρύσταλλα Κόκκινα Φιλιά”, έγιναν ένα “Τατουάζ” και περιμένουμε τον τρίτο δίσκο μήπως …λύσουμε το αίνιγμα της Ζωής!

Φώτα, κεριά, κιθάρα, ακορντεόν… και το κοινό μαγεύεται και χειροκροτεί…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here