19/10/2010
Ρεπορτάζ – Φωτογράφηση Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
Χορηγός Επικοινωνίας Μουσικής Σκηνής “Δίπλα Στο Ποτάμι”

Βράδυ Σαββάτου στα μέσα Οκτωβρίου και μία ακόμα μουσική σκηνή ξεκίνησε με  το νέο, χειμερινό της πρόγραμμα. «Δίπλα στο ποτάμι», λοιπόν, με Μίλτο Πασχαλίδη και Lexicon Project… Μη έχοντας ξανακούσει live κανέναν από τους δύο, αλλά γνωρίζοντας πολύ καλά από παλιά το ταλέντο του πρώτου και τη φρεσκάδα των δεύτερων, υπήρχαν οι απαραίτητες βάσεις για να κυλήσει ένα υπέροχο βράδυ. O χώρος που φιλοξενεί τους καλλιτέχνες ιδιαίτερα ζεστός με ωραία διακόσμηση στους τοίχους.

Η βραδιά ξεκινάει με τον Μίλτο Πασχαλίδη σε ένα από τα πλέον κλασσικά και αγαπημένα τραγούδια του, τις «Κακές Συνήθειες» και συνεχίζοντας με το «Ηράκλειο-Καλαμάτα» και την «Απουσία» που αφιερώνει στην 21 μηνών κόρη του, Ευγενία. Λίγο αργότερα σαν σωστός οικοδεσπότης της βραδιάς θα θελήσει να μας συστήσει τους υπόλοιπους μουσικούς της παρέας, οι οποίοι και θα …εξαφανιστούν αμέσως μετά για να ακούσουμε μια τελείως ακουστική εκδοχή του «Ακόμα σ’ αγαπώ».

Στη συνέχεια είναι η ώρα για τους Lexicon Project οι οποίοι αφού απαντήσουν σε σχετική ερώτηση του Μίλτου για την προέλευση του ονόματός τους (Lexicon=Λεξικό, γλωσσικά στοιχεία, Project=Πειραματισμός) θα τραγουδήσουν παρέα τα «Παράσταση θα δώσω» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, «Τα μπλουζ της άγριας νιότης» (το οποίο θα το αφιερώσουν στον Μάνο Ξυδούς, μιας και βρίσκονται στα παλιά του λημέρια) αλλά και τον «Νεόελληνα» του Πανούση. Κάπου στο ενδιάμεσο θα βρεθεί και η ευκαιρία να μας παρουσιάσουν μόνοι τους τα δικά τους κομμάτια όπως το «Ταξίδεψε» και το «Μαρία» σε μουσική του Λεωνίδα Μπαλάφα αλλά και τη διασκευή που έχουν κάνει στο «Γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα.

Το πρώτο μέρος της παράστασης θα κλείσει με ένα, επίσης, από τα πιο αγαπημένα και γνωστά τραγούδια του Μίλτου, τις «Βυθισμένες Άγκυρες».

Ξεκινώντας το δεύτερο μέρος, θα ακούσουμε μερικά ακόμη τραγούδια των Lexicon Project όπως τα «Χειμώνας» και «Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα», ενώ μαζί με τον Μίλτο θα διασκευάσουνε τα «Soldier of fortune» των Deep Purple, την «Πηνελόπη» αλλά και τον «Ηλεκτρικό Θησέα» του Παύλου Σιδηρόπουλου, ένα τραγούδι που όπως μας αποκάλυψε νιώθει περίεργα όταν το ερμηνεύει γιατί, εκτός του ότι είναι του Παύλου, οι στίχοι του που έχουν γραφτεί χρόνια πριν (από τον Δημήτρη Βάρο) συνεχίζουν να είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ.

Στη συνέχεια και αφού αποχαιρετήσουμε τον Μιχάλη, τον Κοσμά, τον Γιάννη και τον Πάνο των Lexicon Project, ο Μίλτος και οι άντρες που βρίσκονται στο μαγαζί θα θελήσουν να αποδείξουν την τρυφερότητα τους στις γυναίκες με το «Ανάθεμά σε» του Παντελή Θαλασσινού, ενώ στη συνέχεια θα μας εκμυστηρευτεί πόσο τον «τσαντίζει» το τραγούδι «Της λήθης το πηγάδι» που όταν το ερμήνευσε το ήξεραν μόνο οι συγγενείς του, και έπρεπε να το ερμηνεύσει και ο Γιάννης Χαρούλης για να το μάθουμε όλοι εμείς! Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί και το ερμηνεύει και ο ίδιος υπέροχα!

Αρκετές ήταν οι φορές που ο Μίλτος, μεταξύ των τραγουδιών, προκαλούσε το «ήσυχο κοινό» να κάνει παραγγελίες και να πει ποια τραγούδια ήθελε να ακούσει, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή το μετάνιωνε αφού άκουγε από τον καθένα και κάτι διαφορετικό! Τους περισσότερους, πάντως, τους κάλυψε και με το παραπάνω στις επιλογές του. Το μόνο που δεν ακούσαμε ήταν κάποιο από τα νέα τραγούδια που ετοιμάζει με τον Οδυσσέα Ιωάννου για το επόμενο cd που θα κυκλοφορήσει. Όπως μας προειδοποίησε στην αρχή θα το έκανε στο τέλος της παράστασης μόνο εάν ήταν αρκετά …μεθυσμένος! Ίσως σε κάποια από τις επόμενες παραστάσεις…

Με άρωμα Κρήτης θα φτάσουμε σιγά-σιγά στο τέλος της παράστασης «Σ’ τα είπα όλα», «Καπηλειό, «Συβαρίτισσα», «Ερωτόκριτος», το οποίο τέλος θα είναι ενωμένο με το encore της παράστασης «για να μη μπαίνει και ξαναβγαίνει»!

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα απολαυστικό, τρίωρο σχεδόν,  πρόγραμμα με τον Μίλτο Πασχαλίδη να ανήκει στους καλλιτέχνες που για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του πρέπει οπωσδήποτε να τον δεις και live. Έχοντας πολύ καλή χημεία και συνεργασία και με τους Lexicon Project (και όχι απλά να βγει ο καθένας να πει τα δικά του, όπως συνηθίζεται) σίγουρα θα περάσεις ένα βράδυ ακούγοντας καλή μουσική χωρίς να μετανιώσεις οικονομικά. Και αυτό φάνηκε να το υποστηρίζουν πολλοί, αφού το μαγαζί από τη δεύτερη μέρα του προγράμματος ήταν σχεδόν γεμάτο με άτομα ποικίλων ηλικιών.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο λοιπόν, ραντεβού «Δίπλα στο ποτάμι»…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ημουν κ γω εκει! Οντως ηταν ετσι ομορφα οπως τα περιγραψατε! Αποδειξη της καλης δουλειας το αρμονικο κ ομορφο αποτελεσμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here