7/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο λόγος για τη Rita Ora, την 21χρονη βρετανίδα τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Κόσοβο, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ μέσα στη χρονιά, μετά την υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με τη Roc Nation του Jay-Z.

Η πρώτη της επαφή με το χώρο της διασκέδασης έγινε το 2004, όταν συμμετείχε στην ταινία “Spivs”. Το 2007 κάνει την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση συμμετέχοντας στο τραγούδι “Awkward” του Craig David και το 2008 εμφανίζεται στο πλευρό του Tinchy Stryder στο “Where’s Your Love”. Το 2009 παίρνει μέρος στα προκριματικά για την εκπροσώπηση της Βρετανίας στη Eurovision, αλλά αποχωρεί από το διαγωνισμό και λίγο αργότερα υπογράφει στη Roc Nation, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στα clips των τραγουδιών “Young Forever” του Jay-Z και “Over” του Drake.

Η Rita κυκλοφόρησε στο YouTube το “Hot Right Now” στα τέλη του 2011, με το video να έχει ξεπεράσει τα 20.000.000 views. Το πρώτο της «επίσημο» single, με τίτλο “How We Do (Party)” κυκλοφόρησε στα μέσα Μαρτίου χωρίς να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, την οποία ευελπιστεί να κάνει με το “R.I.P.”, το κομμάτι που ηχογράφησε μαζί με τον Tinnie Tempah. Το κομμάτι έχει γράψει ο Drake και την παραγωγή υπογράφουν οι Chase & Status.

Η τραγουδίστρια, βρίσκεται από πολύ καιρό στο studio, ηχογραφώντας με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι will.i.am, Ester Dean, Drake, The-Dream, Kanye West, Stargate και, φυσικά, τη Beyonce που βρίσκεται δίπλα της : “Η Beyonce παρακολουθεί τις ηχογραφήσεις και είναι εκεί για να μου δώσει συμβουλές και λύσεις κάθε φορά που αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Την εκτιμώ και την αγαπώ, αλλά μερικές φορές αισθάνομαι περίεργα επειδή είναι το «αφεντικό» μου”, ανέφερε η Rita Ora.

Το άλμπουμ είναι ποπ, αλλά θα ακούσετε και επιρροές από jazz, Monica, Aaliyah, ακόμα και Gwen Stefani”, δήλωσε η τραγουδίστρια στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Grazia, στο οποίο επιβεβαίωσε τους τίτλους ακόμα δύο τραγουδιών, Roc The Life και Love at War. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here