27/5/2010
Χορηγός επικοινωνίας:
www.musiccorner.gr

Σύμφωνα με πρόσφατες …επιστημονικές έρευνες όλοι οι κάτοικοι της ταλαιπωρημένης αυτής χώρας έχουν λικνιστεί ή έχουν πρόθεση να λικνιστούν στους ήχους του DISCO PARTIZANI. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Shantel είναι ο αγαπημένος όλων μας!

Ο Shantel ξεκίνησε από τα decks των γερμανικών κλαμπ, ως DJ, για να καταλάβει γρήγορα ότι οι αντιδράσεις του κόσμου σε καθαρόαιμες βαλκανικές τσιγγάνικες μελωδίες παιγμένες από μπάντες με χάλκινα (Fanfare Ciocarlia, Boban Marcovic κ.λ.π.) του έδειχναν το δρόμο. Κι αυτόν ακολούθησε. Μέχρι να στεφτεί “Βασιλιάς του βαλκανικού dancefloor” και να κερδίσει το βραβείο του BBC Radio 3 στη world music το 2006, είχαν μεσολαβήσει αμέτρητα DJ set στα οποία ο Shantel “πάντρευε” βαλκανικές μελωδίες, τούρκικους αμανέδες, βουλγάρικα παραδοσιακά τραγούδια, ελληνικά λαϊκά με techno & disco beat. Ένα ξέφρενο πάρτι που σ’ έκανε να χορεύεις μέχρι τελικής πτώσης, με την υπογραφή του “Shantel Bucovina Club”. Κι έτσι, η παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής έγινε γνωστή σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και χορεύτηκε στα μεγαλύτερα κλαμπ της. Κι ύστερα, ένα ακόμη όνειρο του Shantel έγινε πραγματικότητα. Η Bucovina Club έδωσε τη θέση της στην Bucovina Club Orkestar. Ένα γκρουπ με χάλκινα, κρουστά και παραδοσιακά όργανα ήταν το επόμενο βήμα. Το τελευταίο του άλμπουμ έχει τον τίτλο “Planet Paprika” κι ο ίδιος λέει ότι το ονόμασε έτσι γιατί αισθάνεται πολίτης του κόσμου, χωρίς δεσμεύσεις, σύνορα και διαβατήρια. Αισθάνεται ότι κατάγεται από τον πλανήτη πάπρικα (sic).

CABARET BALKAN
Cabaret: είναι μια μορφή ψυχαγωγίας που διαθέτει τραγούδι, χορό, θέατρο και κωμωδία.
(Υπάρχει σοβαρή υποψία ότι ορισμός που σκέφτηκε το 99% των αναγνωστών δεν ήταν αυτός.)
Balkan: Τα Βαλκάνια είναι μια γεωπολιτική και πολιτιστική περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης.
Η σύνδεση αυτών των δύο όπως προκύπτει από την παραπάνω επιστημονική ανάλυση είναι οι …CABARET BALKAN. Οι μπάντα με τον βαλκανικό ήχο και τα τρελά κέφια που ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση!
Μια μπάντα-party με ατόφια μεσογειακή τρέλα, αναρχοαυτόνομη διάθεση και βαλκανικές πινελίες που μπορούν να εξηγήσουν με τον δικό τους τρόπο σε πιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος το «walk this way» των Aerosmith συναντά το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου» του Στέλιου Καζαντζίδη!

Σημαντική θητεία, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της πάνω στο αθώο, κατά τα άλλα, βλέμμα των CABARET BALKAN ήταν ένας χειμώνας και μια άνοιξη με το αποδεκτό από όλες τις κοινωνικό-πολιτικό-θρησκευτικές τάξεις συγκρότημα που ακούει στο όνομα «ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ». Αν προσθέσουμε και  την βοήθεια από τους φίλους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes, αλλά και τον Lilo Laurent-Limeul τότε η έχουμε όλη την διάταξη της εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενης με ηχηρές μεταγραφές Balkan coza nostra.

Και επειδή μια coza nostra που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει στους κόλπους της έναν άντρα με πραγματικό …εκτόπισμα, μια ιδιαίτερα προβληματισμένη εώς προβληματική φυσιογνωμία, έναν πατέρα πάνω από όλα, γι’ αυτό ο Δημήτρης Σταρόβας θα είναι μαζί με την βαλκανική παρέα σε μια παράσταση για υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα!

Όλα αυτά θα λάβουν χώρα στο Principal, στις 11 Ιουνίου!
Εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (Χαλκιδικής)
Τηλ. 2310-428088

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here