12/11/2012
Γράφει ο Γιάννης Νανίδης
Φωτογράφηση: Νατάσσα Ασημακοπούλου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, τη νύχτα του μνημονίου και της καταιγίδας, βρεθήκαμε στο Shamone, όπου η Εβελίνα Παπούλια με τους Zand The Band μας έκαναν να αφήσουμε τις έγνοιες πίσω και να χορέψουμε ξέφρενα μαζί τους! Η Ειρήνη και ο Απόστολος Ψυχράμης συμπληρώνουν το σχήμα προσφέροντας διασκέδαση και πολύ γέλιο.

Πριν από την εμφάνιση της, η Εβελίνα Παπούλια απάντησε σε μερικές από τις ερωτήσεις μας.

Music Corner: Τι παρουσιάζετε σε αυτές τις εμφανίσεις σας στο Shamone bar;
Εβελίνα Παπούλια: Κάνουμε live με τους Zand The Band, μία μπάντα που έχουμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτά τα live έχουν πάντα μία τρέλα θεατρική. Είναι διαδραστικά και ανάλογα με τη διάθεση του κοινού, συμμετέχουν και εκείνοι.

Music Corner: Τελευταία ανεβαίνουν όλο και περισσότερες παραστάσεις που περιέχουν και το θεατρικό στοιχείο, περιλαμβάνουν λίγη πρόζα. Πιστεύετε ότι αυτό προκύπτει από τις ανάγκες των καλλιτεχνών ή οι καλλιτέχνες απλά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού;
Εβελίνα Παπούλια: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Όταν εμείς το ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια, που δεν υπήρχαν τέτοιες παραστάσεις, ήταν προσωπική μας ανάγκη. Ξεκίνησε πολύ αυθόρμητα. Από εκεί και έπειτα, νομίζω ότι, αφού έπιασε αυτό πριν τέσσερα χρόνια, προφανώς ήταν ανάγκη και του κοινού, αλλά και των καλλιτεχνών να μπουν σε μία άλλη διαδικασία να παρουσιάσουν κάτι όχι αποκλειστικά τραγουδιστικό ή θεατρικό.

Music Corner: Μετά από την πολύχρονη καριέρα σας, σε πολλά πράγματα, υπάρχει ακόμη κάτι καινούριο το οποίο σας ελκύει να κάνετε;
Εβελίνα Παπούλια: Γενικά δεν είμαι από τους ανθρώπους που μένουν στάσιμοι. Δεν κάνω μόνο πράγματα που έχουν να κάνουν με αυτά που με απασχολούν, σε σχέση με το χορό, το τραγούδι και το θέατρο. Είμαι πάντα σε μία εγρήγορση να διδάσκομαι κι όλας. Δεν θέλω μόνο να διδάσκω υποκριτική και χορό. Μου αρέσει να με διδάσκουν τραγούδι και χορό. Σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο χορός, όπου θέλω πάντα να εξελίσσομαι.

Music Corner: Μετά από τις εμφανίσεις σας στο Shamone, ποια είναι τα σχέδια σας;
Εβελίνα Παπούλια: Καταρχάς, οι τέσσερις εμφανίσεις μας εδώ συνεχίζονται μέχρι την επόμενη Τετάρτη 14/11, όμως πιθανότατα θα παραταθούν. Γενικά όποιος θέλει να ενημερώνεται για το τι κάνουμε με τους Zand The Band και που θα βρισκόμαστε, το καλύτερο είναι να ενημερώνεται μέσω του Facebook των Zand The Band. Σίγουρα θα έχουμε εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών και στην Κύπρο. Επίσης θα κάνουμε μία παράσταση με τους Άγαμους Θύτες στο θέατρο Badminton από τέλη Ιανουαρίου και για ένα μήνα.

Music Corner: Καθαρά θεατρικά, ετοιμάζετε κάτι;
Εβελίνα Παπούλια: Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρόκειται να γίνουν, αλλά ακόμη είναι ρευστά, γιατί ό,τι έχει σχέση με θεατρικά δρώμενα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με τις παραγωγές. Οπότε ακόμη δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί αυτά τα πλάνα.

Αμέσως μετά ήρθε η ώρα να μιλήσει η μουσική! Η Ειρήνη Ψυχράμη κάθεται στην κούνια πάνω από το μπαρ, ενώ παίζουν οι πρώτες νότες του “Hot Stuff”. Η Εβελίνα Παπούλια ανεβαίνει στη σκηνή και μαζί τραγουδούν τον disco ύμνο της Donna Summer. Ο Απόστολος Ψυχράμης εμφανίζεται και αυτός από ψηλά, όσο ακούγεται το “It’s Raining Men”.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει ένα πάρτυ! Οι θαμώνες του Shamone χορεύουν και τραγουδούν, υπό τους ήχους γνωστών κομματιών όπως το “Let the sunshine in” και το “Oye como va”. Το setlist περιέχει τα πάντα, από pop, disco και latin, μέχρι ξένο και ελληνικό ροκ (βλέπε “Νιώθω ενοχές”) και μπαλάντες. Η Ειρήνη Ψυχράμη μας χάρισε μία απίστευτη ερμηνεία του “Rolling In The Deep”, με την εξαιρετική φωνή της.

Φυσικά, δεν έλειψε το θεατρικό στοιχείο. Κρατώντας συνεχώς επαφή με το κοινό, προσθέτουν στην εμφάνιση τους περίτεχνα καπέλα, πουπουλένια φτερά και γυαλιά! Μετά την ερώτηση “Τι θα ρωτούσατε τον Θεό, αν ήταν εδώ μαζί μας;”, η Εβελίνα Παπούλια ανεβάζει στη σκηνή ένα ζευγάρι από το κοινό και του ζητά να χορέψουν όσο εκείνη μας αναλύει “what if God was one of us”.

Ο χορός όμως δεν σταματά. Δυναμώνει… Στο “Jailhouse Rock” οι πρωταγωνιστές κατεβαίνουν και χορεύουν μαζί με το κοινό ενώ για το “Beat It” προσφέρονται και δωρεάν μαθήματα χορού! Υπό τις οδηγίες της Εβελίνας Παπούλιας (ποια θα ήταν καλύτερη άλλωστε;) ο κόσμος μαθαίνει την χορογραφία του Michael Jackson.

Αναπάντεχο highlight της βραδιάς ήταν η παρέμβαση της Ειρήνης Ψυχράμη, που, ενώ ο αδερφός της με την Εβελίνα Παπούλια ρόκαραν με το “Should I Stay or Should I Go”, ανέβηκε πάνω στη σκηνή με κομπολόι και μας εξήγησε πως είναι “Γυναίκα του Γλεντιού”. Αλλά και ο Απόστολος Ψυχράμης μας προσέφερε γέλιο, ντυμένος …Μαρινέλλα, όταν ερμήνευσε το “Άνοιξε Πέτρα”!

Η νύχτα κλείνει με ένα medley ελληνικού και ξένου swing και οι συντελεστές κατεβαίνουν από τη σκηνή, αφήνοντας μας να θέλουμε κι άλλο. Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και πρέπει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Αλλά δεν ήταν τυχαίο που ακόμη και η βροχή είχε σταματήσει όταν βγήκαμε από το μαγαζί…! (το Μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!)

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here