4/5/2012
Γράφει ο Αποστόλης Ντόντος
Φωτογράφηση: Νίκος Μπουζιτσέπης
www.musiccorner.gr

Σάββατο 28 Απριλίου στο Gagarin οι Σουηδοί Looptroop Rockers (ΟΧΙ η Σουηδία δεν είναι μόνο γνωστή για το Death Metal) μας χάρισαν μια εκπληκτικοί βραδιά, η αλήθεια βέβαια είναι ότι και τα support έβαλαν το χεράκι τους για να είναι ακόμα καλύτερη!

Το live άρχισε κατά τις δέκα και μισή, πρώτοι επί σκηνής εμφανίστηκαν οι αξιολογότατοι, τρεις σωματοφύλακες χωρίς τον Ντ’ Αρτανιάν -είναι και στίχος αυτό!-, Pad Trio δηλαδή ο dj Kill Emil, o dj J. Melik και ο dj Billa Qause. Τα παιδιά αυτά για μένα είναι ό,τι καλύτερο για να ανοίξει μια τέτοιου είδους συναυλία, 1ον γιατί ξέρουν από ωραία μουσική, 2ον γιατί ξέρουν να παίζουν ωραία μουσική και 3ον σε προετοιμάζουν για κάτι ‘‘σένιο’’. Ένα set πολύπλευρο θα έλεγα, αφού ακούστηκαν από Nina Simone μέχρι  Wutang (σκάει συναυλία, ψαχτείτε όλοι!) αν θυμάμαι καλά, μιξαρισμένα άψογα!

Μετά και παράλληλα με τους Pad Trio ανέβηκε ο εξίσου πάρα πολύ καλός Elephant Phinix, (έβγαλε και ένα cd πρόσφατα, καλό θα ήταν να ψαχτείτε λίγο και να το αποκτήσετε γιατί ‘‘μετράει’’) γνωστός για τον αγγλικό του στίχο. Να πω την αλήθεια δε ξέρω αν η ‘‘σκούφια’’ του  κρατάει και από κάπου αλλού αλλά έχει τρελό flow και πολύ καλή προφορά. Υπάρχουν και άλλοι στην εγχώρια μουσική με αγγλικό στίχο αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι ο Ελέφαντας είναι ένα-δύο επίπεδα παραπάνω.

Τελευταίοι κατά σειρά, όχι καταϊδρωμένοι σίγουρα οι Flowjob. Η πρώτη φόρα που είχα δει τα παιδιά αυτά ήταν πριν από μερικά χρόνια σε μια συναυλία που έκαναν support στο Necro, από τότε έχω να λέω ότι είναι από τους καλύτερους αυτής της σκηνής και δε με απογοήτευσαν και τις επόμενες φορές που τους είδα. Βέβαια το παράπονο μου θα το εκφράσω και θα πω ότι η σκηνική τους παρουσία αυτή τη φορά δεν ήταν εξίσου ‘‘ζωντανή’’ με τις άλλες φορές. Όταν βλέπω τύπους όχι με ένα, ούτε με δύο αλλά με τέσσερα μικρόφωνα και άλλους δύο από ‘‘πίσω’’, όπως και να το κάνουμε θέλω να βάζουν ‘‘φωτιά’’ στη σκηνή, συγνώμη αλλά νομίζω ότι έτσι πάει.

Αφού τέλειωσαν όλα τα support  ήρθε η ώρα για το main όνομα Looptroop Rockers κυρίες και κύριοι, να πω την αλήθεια δυσκολευόμουν και δυσκολεύομαι μέχρι και την ώρα που γράφω αυτό το άρθρο, πως και τι να γράψω για αυτή τη συναυλία, γιατί πολύ απλά δε ξέρω να περιγράφω σε κάποιον κάτι αντικειμενικά φανταστικό. Σίγουρα όποιος ήθελε να έρθει και δεν ήρθε ΕΧΑΣΕ, ακόμα πιο σίγουρα όποιος ήταν εκεί, όχι πέρασε απλά καλά αλλά έφυγε υπερευχαριστημένος μετά από ένα ‘‘αεικίνητο’’ live, με δύο encore και τέσσερεις φανταστικούς τύπους να το νιώθουν από τη πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω αυτό το live κατ’ αυτό τον τρόπο…

Συνταγή για το cocktail “LooptroopRockers:

‘‘Ποτά’’ που θα χρειαστούν: 1) Παγωμένος Promoe να παραπέμπει σε τζαμαϊκανό ρασταφάρι, 2) ώριμος Supreme για να βγει δυνατό, 3) ταλαντούχος Embee (προσοχή! όχι MD) για να αιτιολογεί τη χρόνια Σουηδική συνταγή και 4)μια δόση από CosM.I.C για να σου αφήσει την απαραίτητη γλυκάδα για να θες να ξανά ‘‘πιεις’’

Επιπλέον υλικά : 3/5 Hip-Hop, 2/5 Reggae, μια essence funk και ηλεκτρονικής και μπόλικο revolutionary στίχο για να σε πείσει ότι, αν ο barman είναι καλός μη ρωτάς, απλά πίνε.

Αναδεύεται για περίπου δύο ώρες, σερβίρεται σε οποιοδήποτε ποτήρι και προσφέρεται σε διψασμένο κοινό.

Ελπίζω λοιπόν να σας άνοιξα την όρεξη και την επόμενη φορά να το δοκιμάσετε όλοι, αφού περίσσευε για πολλούς ακόμα και εδώ εννοώ ότι το μαγαζί χωρούσε αρκετά  παραπάνω άτομα. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω τα τελευταία λόγια του Promoe και νομίζω ότι τα κατάλαβα μιας και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κατανοούν τα πολιτικά δρώμενα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά όλης της Ευρώπης. ‘‘We have no enemies, we are free’’! 

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here