8/1/2014
www.musiccorner.gr

Το μεγάλο μειονέκτημα των Ελλήνων, ο αιώνιος διχασμός. Σπαρτιάτες εναντίον Αθηναίων, ολιγαρχία – δημοκρατία, δεξιοί – αριστεροί, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, Έντεχνο – Λαϊκό. Από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη στις 23:00 στο Tas Stage, η μουσική, σατυρική παράσταση ΕΝΣΚΥΛΟΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ”, έρχεται να δώσει γροθιά στο κατεστημένο της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Της παλαιάς αλλά και της νέας. Θέμα της παράστασης είναι ο διχασμός του Έλληνα και στην τέχνη. Ένας χρόνιος διχασμός που προκάλεσε έναν “ανελέητο” πόλεμο, ο οποίος μαίνεται μέχρι σήμερα. Παλιά το “Ελαφρύ” τραγούδι μάχονταν το λαϊκό, αργότερα το “Έντεχνο” συνέχισε την επίθεση μέχρι και σήμερα στο “Σκυλάδικο”. Άρα όποιος δεν είναι έντεχνος είναι ένσκυλος; Ποια είναι η διαχωριστική γραμμή και ποιος την ορίζει; Μήπως τελικά το Αληθινό και το Αυθεντικό, από όποια πλευρά κι αν προέρχεται, έχοντας σύμμαχο το χρόνο, είναι αυτό που κερδίζει τη μάχη;

Μάχονται οι Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρίζα Κώχ, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Βογιατζής, η Καίτη Γκρέυ, η Μαρινέλλα, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, οι Αφοί Κατσιμίχα, η Ρίτα Σακελαρίου, η Κατερίνα Στανίση, ο Στράτος Διονυσίου, ο Νίκος Ξυλούρης, η Τζένη Βάνου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Καρράς, ο Βruce Springsteen, ο Παντελής Παντελίδης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Σταν, η Γωγώ Τσαμπά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, Δέσποινα Βανδή, ο Νίκος Καρβέλας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Έφη Θώδη, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Τάμτα, ο Χρηστάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Βασίλης Λέκκας, η Ευσταθία, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Πάολα.

Το “ΕΝΣΚΥΛΟΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ” σας παραθέτει τα στοιχεία και τα συμπεράσματα, δικά σας.

katsoulis_maggira_2014_01

Παίζουν και τραγουδούν οι Ματθίλδη Μαγγίρα, Κρατερός Κατσούλης, Γιάννης Αγγελάκης, Προκόπης Πολίτης. Τα κείμενα γράφουν οι Ματθίλδη Μαγγίρα και Γιάννης Αγγελάκης. Σκηνοθετεί η Ματθίλδη Μαγγίρα. Τη μουσική της παράστασης επιμελείται και διευθύνει ο Δημήτρης Λαμπριανός. Στα πλήκτρα και φωνητικά, ο Γιώργος Τσοκάνης. Στα ντράμς ο Βασίλης Φατούρος. Στα keyboards, μπουζουκι, φλάουτο, σαξόφωνο, βιολί, κιθάρα, ο Δημήτρης Λαμπριανός. Τα video της παράστασης σκηνοθετεί και επιμελείται, ο Γιώργος Λυρώνης. Μοντάζ ο Θανάσης Παπαθανασίου κι ο Γιώργος Λυρώνης. Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού Σταύρος Καναβάκης.

Φιλική συμμετοχή στο video ο Κώστας Βουτσάς.

TAS Stage
Βουτάδων 6, Γκάζι, τηλ. 210 3411306

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here