13/11/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Οι ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB & OMARA PORTUONDO & ELIADES OCHOA, επισκέπτονται την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Αθήνα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στο Βοτανικός Live Stage, στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων για το Cuba Festival.

Οι δύο σπουδαιότεροι ερμηνευτές  της Κούβας Omara Portuondo  & Eliades Ochoa και τα αυθεντικά μέλη  JesusAguajeRamos, Barbarito Torres και Guajiro Mirabal να συνοδεύονται από την «αφρόκρεμα» των κουβανών μουσικών: Pedro Pablo, Rolando Luna, Papi Oviedo, Idania Valdés, Carlos Calunga, Filiberto Sanchez, La Noche, Angel Terry, Luis Alemany, Guajirito Mirabal, η επιγραμματικά  οι Orquesta Buena Vista Social Club μας υπόσχονται μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσες και όσους την παρακολουθήσουν, γεμάτη, υπέροχες μελωδίες και χορό!

1998: Οι Buena Vista Social Club ® εμφανίζονται, για πρώτη φορά, στο κοινό του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, δίνοντας ένα εκρηκτικό live show με παγκόσμια αντήχηση!

2012: 15 χρόνια αργότερα η Orquesta Buena Vista Social Club ® περιοδεύει ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο διαδίδοντας τους μαγικούς ρυθμούς της Κούβας!

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της και έπειτα από sold out shows στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Orquesta Buena Vista Social Club ® έρχεται στην Ελλάδα -με 14 μουσικούς επί σκηνής- για 1 μοναδική συναυλία στην Αθήνα.

Tο περίφημο δημιούργημα των Ry Cooder και Wim Wenders, με την ονομασία Buena Vista Social Club ®, αναβίωσε τη δεκαετία του ’90 την παραδοσιακή μουσική της Κούβας (son, bolero, danzón, guajiro), ένα μουσικό είδος που έκτοτε εξαπλώθηκε παγκοσμίως και αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό.

orquesta_buena_vista_social_club_2013_08

Σήμερα, η Orquesta Buena Vista Social Club ® συνεχίζει το έργο της θρυλικής μπάντας με ένα line-up που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των κουβανών μουσικών, που συνεχίζουν επάξια την Buena Vista παράδοση, μαζί με τους πρωτεργάτες της διάσημης ορχήστρας.

Ο προτεινόμενος για βραβείο Grammy και Latin Grammy, Guajiro Mirabal, «Η Τρομπέτα της Κούβας» όπως τον αποκαλούν, ο Jesus ‘Aguaje’ Ramos, «ο άνθρωπος που κάνει το τρομπόνι να τραγουδάει», σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, και ο βιρτουόζος του laúd (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, είναι οι τρεις μυθικοί μουσικοί που έχουν συνεργαστεί στα περισσότερα albums της σειράς “Buena Vista Social Club Presents” και τις αντίστοιχες περιοδείες της, τα τελευταία 15 χρόνια.

Κάθε ένας από τους παραπάνω μουσικούς έχει συντελέσει σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε «Κουβανέζικη μουσική» έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε μουσικά είδη όπως τα son montunos, danzón, cha cha cha, boleros, και Cuban jazz.

Έχοντας ακονίσει τις δεξιότητές τους για πολλά χρόνια, το πάθος τους για τη μουσική δεν έχει μετριαστεί στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα αυτή η αξιοθαύμαστη ομάδα μουσικών γιγάντων να δίνει το πιο εκρηκτικό performance επί σκηνής!

Το βασικό στοιχείο της επερχόμενη εμφάνισης τους στην Ελλάδα, είναι η παρουσία στα φωνητικά των  Omara Portuondo  & Eliades Ochoa  2 ιδρυτικών μελών των Buena Vista Social Club που αποτελούν και τις σημαντικότερες φωνές της Κούβας.

Οι Orquesta Buena Vista Social Club ® μιλούν για τη μουσική της χώρας τους, τις περιοδείες και τη σχέση τους με το κοινό…

Jesus “Aguaje” Ramos: “Νιώθουμε πραγματικά τυχεροί που κάθε μας προσπάθεια, από την πρώτη μας ηχογράφηση ως Buena Vista Social Club μέχρι και σήμερα, έχει γίνει δεκτή από το κοινό με ενθουσιασμό.”

Manuel “Guajiro” Mirabal: “Το να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στο κοινό και να αισθανόμαστε την επιθυμία του απέναντι στη μουσική μας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.”

Jesús “Aguaje” Ramos: “Προετοιμαζόμαστε πάντοτε εντατικά για τις περιοδείες μας. Κάνουμε πολλές πρόβες στην Κούβα και προσπαθούμε να μεταδώσουμε τη μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό και το κοινό μας δείχνει την αγάπη του.”

Manuel ‘Guajiro’ Mirabal: “Η μουσική μας είναι πολύ όμορφη και πριν ξεκινήσουν οι Buena Vista δεν είχε διαδοθεί ιδιαίτερα. Είχα εκπλαγεί – και εξακολουθώ ακόμα – βλέποντας το πάθος που ξεσηκώνει στις τάξεις του κοινού. Εμείς οι Κουβανοί χρειαζόμαστε τη μουσική για να παραμείνουμε ζωντανοί! Είναι το πάθος της ζωής μας! Πιστεύουμε πως είναι το μέσο για να χαίρεσαι τη ζωή, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου! Πρέπει να την απολαμβάνεις για να ζεις!”

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB ® featuring OMARA PORTUONDO & ELIADES OCHOA (στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Cuba Festival)

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 20.00
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ LIVE STAGE
Κασσάνδρας 19/ Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων:
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-20€ στον Εξώστη, 25€ στην Αρένα και 30€ στην Κερκίδα

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: 25€ στον Εξώστη, 30€ στην Αρένα και 35€ στην Κερκίδα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)-Τηλ.: 210 72 34 567

Καταστήματα Public
Enzzo de Cuba – Αγ.Παρασκευής 70-72 / Μπουρνάζι / Τηλ.:210 5782610
Rock Around the Clock-Χάλκης 1-Πλ.Πετρούπολης

Εισιτήρια Online:
www.ticketservices.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here