13/1/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Δέσποινα Δραπανιώτη
www.musiccorner.gr

Την Κέλλυ Καλτσή την πρωτογνωρίσαμε μέσα από το talent show X-Factor, όπου ξεχώρισε. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μαζωνάκη ενώ τώρα τη βλέπουμε δίπλα στον Στέλιο Ρόκκο και τον Δήμο Αναστασιάδη. Ωστόσο, η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα δικά της βήματα και να μην «αυτονομηθεί» από τα …τετριμμένα του χώρου, δίνοντας το δικό της στίγμα στα μουσικά δρώμενα, σκηνοθετώντας μόνη της από το 2009 τις εμφανίσεις και παραστάσεις που δίνει με την μουσική της ομάδα, τους Special K’z.

Βρεθήκαμε από νωρίς στο ζεστό Faust Bar στο Μοναστηράκι, έναν όμορφο στυλιστικά χώρο στον οποίο η Κέλλυ εμφανίζεται κάθε Δευτέρα. Περιμένοντας να ξεκινήσει το πρόγραμμα απολαύσαμε τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του “Iznogood”, του DJ του μαγαζιού, κατά κόσμον Γιάννη Γεωργούλια. Λίγο αργότερα τα φώτα χαμήλωσαν για να ξεκινήσει η παράσταση με τίτλο «Follow The Light”.

Οι Special K’z, με ιδιαίτερες ενδυματολογικές επιλογές, ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν να παίζουν, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Κέλλυ, με ένα μακρύ γκρι φόρεμα με μωβ και μαύρες «πινελιές» και μάσκα στο πρόσωπο, εμφανίστηκε χωρίς να ανεβεί στη σκηνή και ξεκίνησε να ερμηνεύει ένα νέο της τραγούδι που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον, με τίτλο “Silent Operation”.

Λίγο αργότερα τραγούδησε τα «Ψάχνω» και “Empty April” και συνέχισε με μια δυναμική και πολύ διαφορετική ερμηνεία του “The Sound of Silence” και του “All That She Wants” πριν τραγουδήσει το νέο της κομμάτι “Nerd Song” αλλά και το “Black Velvet”. Όλα ερμηνευμένα με τον δικό της μοναδικό τρόπο και σε νέες ενορχηστρώσεις που εντυπωσιάζουν με τη δυναμικότητά τους.

Κάπου εκεί, στη σκηνή ανέβηκε η χορογράφος Τατιάνα Μίρκου και συνόδευσε την Κέλλυ χορογραφικά στο “You Make Me Feel”. Το πρώτο μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την Κέλλυ να ερμηνεύει το “Wanna Be Your Dog” κυρίως με την κίνησή της στη σκηνή και κατά δεύτερο λόγο με τη φωνή της, αφού πρώτα είχε …απελευθερωθεί από το μακρύ της φόρεμα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Τατιάνα να χορεύει στις μελωδίες του “Rapunzel” και την Κέλλυ να εμφανίζεται στη σκηνή με ένα λευκό μακρύ φόρεμα. Μετά από μια εξαιρετική ερμηνεία του “Mad About You” ακολούθησε το “The Roof Is On Fire” στο οποίο μεγάλη συμμετοχή είχε το video με τη σκεπή της Βουλής να καίγεται και τους αγανακτισμένους να «χαιρετάνε» με την κλασική ελληνική χειρονομία, εν μέσω σκηνών από τα επεισόδια και τις καταστροφές!

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του “Put Your Lights On”, στον τοίχο βλέπαμε video με «σκόρπιες» λέξεις που αντιπροσωπεύουν την έννοια της λέξης «φως» όπως τις αντιλαμβάνονται τα μέλη του συγκροτήματος, όπως ανέφερε η Κέλλυ.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τα “Hopellessly” και “Hide You” να ξεχωρίζουν και έκλεισε με το “Valerie” ενώ μετά από απαίτηση του κοινού η Κέλλυ τραγούδησε ξανά το «Ψάχνω».

Η Κέλλυ Καλτσή δεν είναι απλά μια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Είναι μια show woman που συνδυάζει αρμονικά φωνή, κίνηση και ένδυση με τα τραγούδια της, τις δικές της διασκευές γνωστών κομματιών και videos.

Οι Special K’z έχουν δέσει απόλυτα με τον μουσικό χαρακτήρα της τραγουδοποιού και σίγουρα έχουν βοηθήσει σημαντικά στις διασκευές που παρουσίασαν, ενώ η συμμετοχή της χορογράφου Τατιάνας Μίρκου δίνει άλλον αέρα στο πρόγραμμα που ξεφεύγει από τα όρια της συναυλίας και φτάνει αυτά της παράστασης!

Αφού τελείωσε λοιπόν η παράσταση, η Κέλλυ κατέβηκε στο καμαρίνι της για να αλλάξει και λίγα λεπτά αργότερα την ακολουθήσαμε για να μιλήσουμε μαζί της. Η πρώτη ερώτηση έγινε από την ίδια την καλλιτέχνιδα που ήθελε να μάθει αν μας άρεσε η εμφάνισή της…

Music Corner: Εμάς το πρόγραμμα μας άρεσε και εκτός από τα δικά σου τραγούδια, μας άρεσαν πολύ οι διασκευές που έχεις κάνει, ιδιαίτερα το “The Sound of Silence” των Simon & Garfunkel.
Κέλλυ Καλτσή: Ωραίο είναι, ναι. Κι εμένα μ’ αρέσει πολύ αυτό το κομμάτι.

Music Corner: Γενικότερα, έχεις περάσει το δικό σου ύφος σε όλα τα κομμάτια που έπαιξες.
Κέλλυ Καλτσή: Αυτό προσπαθώ και χαίρομαι που το συμπέρανες!

Music Corner: Εσύ τι πιστεύεις;
Κέλλυ Καλτσή: Ισχύει, αλλά το θέμα είναι να το διαπιστώνει κάποιος άλλος. Το να το λέω εγώ δεν έχει σημασία.

Music Corner: Όποιος έρχεται και παρακολουθεί το πρόγραμμα το καταλαβαίνει.
Κέλλυ Καλτσή: Αν ισχύει αυτό χαίρομαι.

Music Corner: Και τα παρουσιάζεις με πολύ ωραίο τρόπο και σκηνοθετικά και με τη μάσκα και με τη σκηνική σου παρουσία και την κίνησή σου, αλλά και με την κοπέλα που συμμετέχει χορογραφικά.
Κέλλυ Καλτσή: Η Τατιάνα Μίρκου είναι μια εξαιρετική χορογράφος και έχει κάνει πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Music Corner: Γνωρίζουμε τρία τραγούδια σου, που ακούσαμε μέσω internet. Πώς θα προχωρήσεις δισκογραφικά; Να περιμένουμε ένα άλμπουμ;
Κέλλυ Καλτσή: Δεν ξέρω αν θα είναι ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να παρουσιάσω 12 τραγούδια. Θα παρουσιάσω τώρα τα δύο και μετά ετοιμάζω δύο αγγλόφωνα. Είναι ουσιαστικά έτοιμα αλλά πρέπει να ολοκληρώσω την ενορχήστρωση και να προχωρήσουμε στο mastering, ενώ ξεκινάμε με τα παιδιά να γράφουμε δικά μας. Δε νομίζω ότι θα είναι ολοκληρωμένο άλμπουμ. Θα κυκλοφορούν ως singles. Ένα ένα, δύο δύο. Θα εξαρτηθεί.

Music Corner: Αυτά μπορεί να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή σε ένα άλμπουμ;
Κέλλυ Καλτσή: Δε νομίζω. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν πολυπιστεύω σ’ αυτό. Αν βρω ένα καλό λόγο να το κάνω, δεν αποκλείεται και να συμβεί.

Music Corner: Εκτός από την παράσταση που είδαμε σήμερα, ετοιμάζεις κάτι άλλο;
Κέλλυ Καλτσή: Όλο αυτό που είδατε το δουλεύουμε και το εμπλουτίζουμε συνεχώς. Σκηνοθετικά δουλεύω σε μια ιδέα, καθώς είμαι σε μια φάση που θέλω να παρουσιάσω κάτι πολύ ερωτικό, ηδονικό. Αλλά ταυτόχρονα να είναι όμορφο και αξιοπρεπές. Να είναι καλλιτεχνικό με πολύ έντονο το ερωτικό στοιχείο. Αλλά να μείνει ανέγγιχτο. Είναι κάτι που δουλεύω ακόμα στο μυαλό μου. Το χτίζω σιγά σιγά. Πρώτα σκηνοθετικά και στη συνέχεια μουσικά. Αυτό που είδατε σήμερα, στήθηκε σκηνοθετικά πάνω σε υπάρχουσα μουσική. Το επόμενο που σκέφτομαι είναι να δημιουργηθεί η μουσική μετά τη σκηνοθεσία.

Music Corner: Κάτι που μας έκανε εντύπωση ήταν η επιλογή των videos. Ειδικά η εικόνα της στέγης της Βουλής να καίγεται στο τραγούδι “The Roof Is On Fire”, ήταν εξαιρετική σύλληψη.
Κέλλυ Καλτσή: Τα περισσότερα videos είναι από το iPhone μου, όταν κατέβαινα στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους. Τα δουλέψαμε με την Τζόυ Μαραβέγια που έχει κάνει το μοντάζ, χωρίς άλλες παρεμβάσεις. Τα επόμενα θα είναι ακόμα πιο δυνατά.

Music Corner: Ήταν κάποια κομμάτια που δέσανε πάρα πολύ με το στίχο. Το συγκεκριμένο μου άρεσε ιδιαίτερα.
Κέλλυ Καλτσή: Φαίνεται καλά ο κόσμος που μουτζώνει στο στίχο “wave your hands in the air”;

Music Corner: Δεν το προσέξαμε, αλλά και μόνο που έβαλες τη φωτιά εκεί που έπρεπε ήταν εξαιρετικό!
Κέλλυ Καλτσή: Ήθελα να βάλω και καπνούς να βγαίνουν απ’ τα παράθυρα, αλλά η Τζόυ μου έκοψε τη φόρα (γέλια)! Εγώ επέμεινα αλλά η Τζόυ μου είπε ότι δεν γίνεται. Ξαφνικά εγώ ήθελα να γίνω Κόπολα (γέλια).

Music Corner: Η σύλληψη όμως ήταν πολύ καλή. Και το κοινό έμεινε ενθουσιασμένο από την εμφάνισή σου, γενικότερα.
Κέλλυ Καλτσή: Το κοινό είναι κάθε φορά διαφορετικό. Υπάρχουν βραδιές που το μαγαζί να είναι ασφυκτικά γεμάτο αλλά το κοινό δεν είναι πεπαιδευμένο. Σήμερα ήταν πολύ καλά. Ήταν σα να τους είχες εκπαιδεύσει έναν έναν να ακούνε αυτό που λες. Έχει τύχει να μιλάω και από κάτω να ακούγονται συζητήσεις. Σήμερα όλοι έδιναν προσοχή.

Music Corner: Και είναι κάτι που σε «ανεβάζει» και σου δίνει άλλη ενέργεια.
Κέλλυ Καλτσή: Ασφαλώς.

Music Corner: Πες μας ποιοί είναι οι Special K’z, και από πού προέρχεται το όνομα.
Κέλλυ Καλτσή: Το όνομα είναι κάτι δικό μας, προσωπικό.

Music Corner: Και δεν θέλεις να το αποκαλύψεις. ΟΚ. Δε θα σε πιέσω.
Κέλλυ Καλτσή: Στο μπάσο είναι ο Πάνος Δημόπουλος, στα τύμπανα ο Μιχάλης Ντουρλουντάδος, και τα αδέλφια Παύλος Μόρφης στα πλήκτρα / πιάνο και Διονύσης Μόρφης στην κιθάρα.

Η Κέλλυ δεν μας αποκάλυψε το μυστικό που έχει με τη μπάντα της, αλλά μας αποκάλυψε τον λόγο που χρησιμοποιεί μάσκα!

Κέλλυ Καλτσή: Νιώθω πολύ πιο άνετα να τραγουδάω με τη μάσκα. Αν μπορούσα, θα τραγουδούσα χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό μου. Δεν είναι στρουθοκαμηλισμός, απλά νιώθω πιο άνετα. Κι αν μπορούσα να φοράω μια μάσκα που να μη βλέπω αλλά μόνο ν’ ακούω, θα ήταν πολύ καλύτερα για μένα! Αισθάνομαι πολύ άνετα πολλές φορές όταν δεν κοιτάζω. Μου δίνεται η ψευδαίσθηση ότι δεν με κοιτάζουν.

Music Corner: Σίγουρα όποιος έρχεται στις παραστάσεις σου εσένα κοιτάζει. Το να μην τον βλέπεις εσύ, από τη στιγμή που σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, δεν είναι αρνητικό.
Κέλλυ Καλτσή: Ενίοτε ναι. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω ότι με «διαπερνάνε» τα βλέμματα του κοινού. Επειδή πάνω στη σκηνή βγάζω ψυχή, είμαι «ανοιχτή» και λαμβάνω διάφορα. Κι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Μερικές φορές ανυπόφορο, γιατί δεν έχω μάθει να αμύνομαι και λαμβάνω τα πάντα. Όταν υπάρχει ωραία ενέργεια όπως σήμερα, τη βγάζω τη μάσκα, αν και γενικά δεν το συνηθίζω.

Music Corner: Εμείς νομίζαμε ότι η μάσκα ήταν στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας, αλλά τελικά προκύπτει από δική σου εσωτερική ανάγκη;
Κέλλυ Καλτσή: Ναι. Αν μπορούσα θα χρησιμοποιούσα μάσκα χωρίς τρύπες για τα μάτια. Όχι πάντα, αλλά μερικές φορές νιώθω ότι το χρειάζομαι. Γι’ αυτό και βάλαμε το τραγούδι “Rapunzel” που λέει ότι μπορείς να φτιάξεις εικόνες μόνο από τους ήχους που ακούς.

Ευχαριστήσαμε την Κέλλυ για την παράσταση και τις δηλώσεις και αποχωρήσαμε δίνοντας υπόσχεση στον εαυτό μας να επιστρέψουμε σύντομα για να την ξαναδούμε χωρίς το «βάρος» του ρεπορτάζ… Η Κέλλυ εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στο Faust Bar στο Μοναστηράκι…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here