9/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και επειδή πολλά ακούμε, μετά τις εκλογές, τα όποια αν τα λάβουμε όλα υπόψη μας θα μας οδηγήσουν στην παράνοια, ενώ κανονικά εμείς πρέπει να τους τρελάνουμε μια φορά, σήμερα είπα να σας φτιάξω το κέφι με 2 πολύ καλές χρονιές για την Ελλάδα ή μάλλον πιο σωστά, οι καλύτερες χρονιές για την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision! Πάμε να χαμογελάσουμε λιγάκι…!!!

2005

50 χρόνια Eurovision συμπληρώθηκαν το 2005 και έμελλε να είναι η χρονιά μας, η χρονιά που πάντα περιμέναμε, να δούμε επιτέλους την Ελλάδα στην 1η θέση! Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η λαμπερή Έλενα Παπαρίζου με το ‘My number one’ του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού μας έκανε να πανηγυρίσουμε, και να βγούμε στους δρόμους να φωνάζουμε για αυτή την πολυπόθητη νίκη!

Ερχόμενη πρώτη με 230 βαθμούς, άφησε 2η πίσω της την Μάλτα και την Chiara με την αγγελική της φωνή με 192 βαθμούς, και την Ρουμανία 3η με 158. Συνολικά 10 χώρες μας χάρισαν τα χρυσά 12αρια τους, ενώ την Μάλτα μόνο η Ρωσία την τίμησε με το 12αρι. Αν και στην αρχή δεν τα πηγαίναμε τόσο καλά βαθμολογικά, σιγά σιγά ανεβήκαμε, και αρκετά πριν το τέλος γνωρίζαμε πως θα ήμασταν πρώτοι. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που δεν ακούσαμε την φωνή της Δάφνης Μπόκοτα. Τη μετάδοση έφερε εις πέρας η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Θυμηθείτε ξανά την πανέμορφη Έλενα Παπαρίζου στο τελικό, με φόρεμα Roberto Cavalli!

1st
Ελλάδα: Έλενα Παπαρίζου – “My number one”
Σύνθεση: Χρήστος Δάντης
Στίχοι: Ναταλία Γερμανού
———————-
2nd
Μάλτα: Chiara – “Angel”
Σύνθεση: Chiara Siracusa
Στίχοι: Chiara Siracusa
———————-
3rd
Ρουμανία: Luminita Anghel & Sistem “Let Me Try”
Σύνθεση: Cristian Faur
Στίχοι: Cristian Faur 

2008

Όταν ακούσαμε τότε τους υποψήφιους για το διαγωνισμό, αναρωτιόμασταν όλοι ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος. Χρύσπα, Κώστας Μαρτάκης και Καλομοίρα διεκδικούσαν το εισιτήριο για τον τελικό της Σερβίας. Νικήτρια η Καλομοίρα με το ‘My secret combination’  σε σύνθεση Κωνσταντίνου Παντζή και Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Δε θα ξεχάσουμε όσοι παρακολουθήσαμε τότε, τον Zeljko Joksimovic,παρουσιαστή της βραδιάς, να λέει στον ημιτελικό την ώρα των αποτελεσμάτων ‘Καλή επιτυχία Ελλάδα!’ Αν και περάσαμε πρώτοι στον ημιτελικό μας, δεν καταφέραμε να κάνουμε το ίδιο και στον τελικό, αφού εκεί νίκησε η Ρωσία με τον Dima Bilan και το ‘Believe’ με 272 βαθμούς (ενώ είχε έρθει 2ος στον ημιτελικό μετά από εμάς), με 2η την Ουκρανία και την εκρηκτική Ani Lorak με 230 και τρίτη την γλυκιά μας Καλομοίρα με 218 βαθμούς. Όσο περίεργο και αν ακουστεί τα περισσότερα 12αρια τα πήρε η Αρμενία, που τερμάτισε 4η!

Στα φωνητικά ήταν η Βικτώρια Χαλκίτη, που θα είναι και φέτος με την Ελευθερία Ελευθερίου. Παρόλα αυτά με μια πολύ καλή παρουσία, με την γλυκύτητα της και με ένα έξυπνο χορευτικό η Καλομοίρα κατάφερε να γίνει η 2η καλύτερη συμμετοχή βαθμολογικά για την Ελλάδα!

1st
Ρωσία: Dima Bilan – “Believe
Σύνθεση: Jim Beanz, Dima Bilan
Στίχοι: Jim Beanz, Dima Bilan
———————-
2nd
Ουκρανία: Ani Lorak – “Shady lady
Σύνθεση: Philipp Kirkorov
Στίχοι: Karen Kavaleryan 
———————-
3rd
Ελλάδα: Καλομοίρα – “Secret Combination
Σύνθεση: Κωνσταντίνος Παντζής
Στίχοι: Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

Ραντεβού την Παρασκευή! Ως τότε να περνάτε τέλεια!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here