21/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με μια δήλωση που υπογράφουν και τα τέσσερα μέλη των Westlife, το συγκρότημα από την Ιρλανδία ανακοίνωσε την απόφασή του να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη.

Μετά από 14 χρόνια, 26 top ten hits, 14 singles στο Νο1, 11 άλμπουμ στο Top 5, εκ των οποίων 7 έφτασαν στην κορυφή, μετά από πωλήσεις 44.000.000 δίσκων, 10 τουρνέ που έσπασαν ταμεία και αμέτρητες αναμνήσεις που για πάντα θα μοιραζόμαστε, ανακοινώνουμε σήμερα την απόφασή μας να χωρίσουμε τους δρόμους μας μετά από ένα Greatest Hits άλμπουμ τα Χριστούγεννα και μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία τον επόμενο χρόνο”, ξεκινάει η επίσημη ανακοίνωση διάλυσης των Westlife.

Η απόφαση λήφθηκε φιλικά και αφού περάσαμε τόσα από τον ενήλικο χρόνο μας μαζί, θέλαμε να έχουμε ένα καλό τέλος και να ασχοληθούμε με άλλα σχέδια. Βλέπουμε το άλμπουμ και την αποχαιρετιστήρια περιοδεία ως τον ιδανικό τρόπο να γιορτάσουμε την απίστευτη καριέρα μας μαζί με τους θαυμαστές μας. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την περιοδεία αυτή και να δούμε τους φίλους μας για τελευταία φορά. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια που πέρασαν, οι Westlife αποδείχθηκαν πολύ περισσότερα από ένα συγκρότημα. Οι Westlife είναι οικογένεια. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους θαυμαστές μας που ήταν δίπλα μας σ’ αυτή την υπέροχη πορεία και αποτελούν κι αυτοί μέλη της οικογένειας αυτής. Ποτέ δεν φανταζόμασταν όταν ξεκινήσαμε ότι μετά από 14 χρόνια θα συνεχίζαμε να ηχογραφούμε, να δίνουμε συναυλίες και να δημιουργούμε επιτυχίες όλοι μαζί. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για όλους μας.
Kian, Mark, Nicky και Shane”.

Με την ανακοίνωση αυτή , λοιπόν, οι Westlife έδωσαν τέλος στην καριέρα τους ως συγκρότημα, αν και η αυλαία θα πέσει επίσημα στις 27 Μαΐου, με την τελευταία συναυλία που θα δώσουν στη Γλασκώβη.

Το “Greatest Hits” θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα θα βγει στην αγορά το νέο τους single με τίτλο “Lighthouse”.

Η ανακοίνωση των Westlife ήρθε περίπου ως κεραυνός εν αιθρία. Καμία ένδειξη, καμία φήμη δεν είχε κυκλοφορήσει που να αναφέρεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το συγκρότημα είχε αποχωρήσει πέρυσι από την εταιρεία του Simon Cowell, που τους ανακάλυψε και τους προώθησε, αλλά αυτό δε φαίνεται να είναι αρκετό από μόνο του να τους οδηγήσει στη διάλυση.

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, φήμες ανέφεραν ότι ο Brian McFadden, που είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 2004, εξέταζε την πιθανότητα να ενωθεί και πάλι με το γκρουπ είτε για ορισμένες συναυλίες, είτε και για πλήρη επιστροφή του. Ωστόσο, τα μέλη των Westlife είχαν απορρίψει το ενδεχόμενο πλήρους επιστροφής του McFadden στο γκρουπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here