27/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Για το μέλλον των U2 φαίνεται ότι ανησυχεί ο Bono. Το συγκρότημα ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει το “Achtung Baby” του 1991 και παρά το γεγονός ότι όλα βαίνουν καλώς στο γκρουπ, ο Bono εμφανίζεται ανασφαλής σχετικά με το μέλλον.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι το μέλλον μας δεν έχει «στεγνώσει». Είναι πολύ πιθανό να ακούσετε για μας μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά τόσο πιθανό είναι και να μην ακούσετε τίποτα”, δήλωσε στο Rolling Stone.

Ο Bono αναφέρθηκε σε αρκετά νέα τραγούδια του γκρουπ, αλλά και στο γεγονός ότι θέλει να κάνει μια διακοπή στην καριέρα του και να περάσει χρόνο με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά τους. Έχουμε γράψει αρκετά νέα τραγούδια, από τα καλύτερά μας. Αλλά θέλω να μείνω λίγο καιρό μακριά από τη βιομηχανία και στη συνέχεια να επιστρέψω και να «χαθώ» μέσα στη μουσική. Θέλω να πάρω τα παιδιά και τη γυναίκα μου και να …εξαφανιστούμε μόνο με το iPod Nano μου, μερικά βιβλία και την κιθάρα μου”, συνέχισε ο Bono που δείχνει κουρασμένος από τη δουλειά στο “Achtung Baby”.

Οι Larry Mullen, The Edge και Adam Clayton, τα υπόλοιπα μέλη των U2, έχουν κουραστεί να ακούνε τον Bono να τους ρωτάει για το μέλλον, και του συνέστησαν να σταματήσει να τους μιλάει γι’ αυτό. Η δουλειά στην επανακυκλοφορία του πιο επιτυχημένου άλμπουμ τους, έκανε τον Bono να σκέφτεται ότι αν θέλει να συνεχίσει στη μουσική, πρέπει να «οδηγήσει» το συγκρότημα θέτοντας νέα όρια. Είναι ειρωνικό, ίσως, αλλά το γεγονός ότι «αναγκάστηκα» να ασχοληθώ ξανά με μια μακρινή περίοδο, με έκανε να σκεφτώ τι θα μπορούσε να προκύψει στην επόμενη φάση”, συνέχισε ο μουσικός. Κι αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φορέσουμε γυαλιά οξυγονοκόλλησης ή να φορέσουμε γυναικεία ρούχα για να πρωτοτυπήσουμε. Η καινοτομία είναι πολύ πιο σημαντική απ’ αυτά”, ολοκλήρωσε ο Bono.

Ο μουσικός, πάντως, ευχαριστήθηκε απόλυτα τη βράβευση των U2 ως καλύτερου συγκροτήματος της τελευταίας 25ετίας στα βραβεία του περιοδικού “Q”, και έκανε και κατάλληλη προετοιμασία. Στο πάρτι που έδωσε μετά την τελετή απονομής, με εκλεκτούς καλεσμένους, ανέφερε : “Ακύρωσα τα πάντα για μία εβδομάδα για να είμαι άνετος. Συγκέντρωσα πολλή ενέργεια γι’ αυτό”.

Από την πλευρά του ο Larry Mullen βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί : “Ξεκινήσαμε πριν από 25 χρόνια. Το διαζύγιο νομιμοποιήθηκε στην Ιρλανδία μόλις το 1997. Περισσότερα χρόνια εκτίει κάποιος για φόνο!”.

Σκεπτικός και προβληματισμένος για το μέλλον ο Bono, αλλά και έτοιμος να χαρεί τις όμορφες στιγμές της καριέρας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here