30/9/2011
www.musiccorner.gr
Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Τις φιλόξενες ΔΡΑΧΜΕΣ, στην Πλατεία Αμερικής, επέλεξαν φέτος τα Παιδιά από την Πάτρα με την παρέα τους για να μας διασκεδάσουν!

Μια παρέα λίγο «περίεργη», καθώς εκτός από τα “Παιδιά από τη Πάτρα” και τους νέους ερμηνευτές Νίκο Δαμάλα και Κώστα Αγέρη, αποτελείται και από δύο ηθοποιούς που η παρουσία τους στο πρόγραμμα αρχικά μας ξένισε. Μιλάμε για την πασίγνωστη ηθοποιό Ελένη Φιλίνη και τον επίσης αγαπημένο κωμικό μας, Παύλο Χαϊκάλη, που απέδειξαν έμπρακτα ότι η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα δεν ήταν τυχαία και ίσως μια …νέα καριέρα αρχίζει και για τους δύο!

Ο προσεγμένος χώρος των Δραχμών, μας ήταν γνωστός από την εποχή των νεανικών μας χρόνων, όταν ακόμα λειτουργούσε ως …ντισκοτέκ τη δεκαετία του ’80! Αυτό που ήταν «νέο» για μας στον χώρο, ήταν το προσεγμένο service.

Δευτέρα βράδυ και παρά την οικονομική στενότητα και το «δύσκολο» της ημέρας, στο μαγαζί βρέθηκε πολύς κόσμος, κάτι που δεν περιμέναμε τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων αρκετοί ηθοποιοί και μουσικοί, απόλαυσαν όλο το πρόγραμμα, χόρεψαν και έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι με την απόδοση που είχαν όλοι οι καλλιτέχνες στην πίστα.

Την έναρξη του προγράμματος ανέλαβαν οι δύο νέοι ερμηνευτές. Ο Κώστας Αγέρης και ο Νίκος Δαμάλας έδειξαν το ταλέντο τους με απλό τρόπο, όπως αρμόζει σε νέους καλλιτέχνες, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια σύγχρονα και παλιότερα.

Τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Φιλίνη, η πρώτη έκπληξη της βραδιάς! Την γνωρίσαμε ως ηθοποιό, την αγαπήσαμε ως «γυναικάρα με τα πράσινα», τη χαρήκαμε σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα ανταπεξέλθει στο τραγούδι. Οι αμφιβολίες μας γρήγορα απεδείχθησαν άνευ ουσίας, καθώς η Ελένη ερμήνευσε άριστα όλα τα κομμάτια της, με στόφα και στιλ επαγγελματία τραγουδιστή, χωρίς να μας «αποπροσανατολίσει» με το λευκό φόρεμά της!

Στη συνέχεια την πίστα «κατέλαβαν» τα Παιδιά από την Πάτρα που ξεκίνησαν δυνατά το πρόγραμμά τους, με τον Λάμπρο Καρελά να δίνει τον δικό του τόνο και ύφος στα κομμάτια που ερμήνευσαν όλοι μαζί. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στην πίστα η Ελένη Φιλίνη με ένα εντυπωσιακό, αλλά πάντα σεμνό, κόκκινο φόρεμα.

Όλοι μαζί κάλεσαν στην πίστα τον γνωστό συνθέτη Πέτρο Βαγιόπουλο, ο οποίος τραγούδησε μερικές από τις επιτυχίες που έχει δημιουργήσει όπως το «Πότε Βούδας, Πότε Κούδας» και «Το Καλύτερο Μπεγλέρι».

Το τέλος του προγράμματος μας επεφύλασσε ακόμα μια έκπληξη. Τον Παύλο Χαϊκάλη να ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο μεγάλες επιτυχίες παλιές και νέες, χωρίς να ξεφεύγει ούτε τόνο, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο του είναι τελικά πολύπλευρο! Εντύπωση μας έκανε η «στροφή» της φωνής του όταν ερμήνευσε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες από τον Τόλη Βοσκόπουλο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ «κοντά», φωνητικά, στο στιλ και τη χροιά του μεγάλου τραγουδιστή! Ο Παύλος, άλλωστε, είναι γνωστός για τις επιτυχημένες μιμήσεις του…

Στο τέλος του προγράμματος και αφού παρατηρήσαμε στην Ελένη Φιλίνη ότι δεν έχει περάσει μέρα από πάνω της, τη ρωτήσαμε για την απόφασή της να ενταχθεί σε ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα: “Από παλιά τραγουδούσα στο θέατρο και ήταν γνωστό. Η ιδέα μου μπήκε όταν πριν λίγα χρόνια έκανα μια επέμβαση στις φωνητικές χορδές και ο γιατρός μου είπε ότι πήγε τόσο καλά που θα μπορούσα να γίνω και τραγουδίστρια! Πριν 2 – 3 περίπου χρόνια, από ένα τυχαίο γεγονός, άρχισα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά, οπότε η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα δεν είναι έκπληξη για μένα”.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι παρακολουθήσαμε μια μεγάλη, αγαπημένη παρέα, δεμένη αρμονικά, με διευρυμένο ρεπορτόριο που σκορπά το κέφι στους θαμώνες. Εμείς το ευχαριστηθήκαμε κι ας ήταν Δευτέρα βράδυ. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner.gr από το πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here