7/10/2010
www.musiccorner.gr

Απάντησε στις κατηγορίες περί αντισημιτισμού ο Rogers Waters, κατηγορίες που του αποδόθηκαν σχετικά με τα σκηνικά που χρησιμοποιεί στην περιοδεία του album “The Wall” των Pink Floyd.

Οι κατηγορίες προήλθαν από την μη κυβερνητική οργάνωση Anti-Defamation League, η οποία υποστηρίζει ότι τα σκηνικά που χρησιμοποιεί ο Waters περιλαμβάνουν στερεοτυπικές εικόνες που συγχέουν την εβραϊκή φυλή με τα χρήματα.

«Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο Κύριος Foxman, δεν υφίστανται κρυφά νοήματα όσον αφορά στην ακολουθία ή στην παράθεση αυτών των συμβόλων», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο τραγουδιστής, ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της οργάνωσης, θα έπρεπε να παρακολουθήσει ολόκληρη τη συναυλία πριν «βγάλει συμπεράσματα και σχολιάσει δημόσια».

«Αυτό που θέλω να τονίσω με την παρουσίαση αυτού του τραγουδιού είναι ότι ο βομβαρδισμός που δεχόμαστε όλοι από αντικρουόμενες θρησκευτικές, πολιτικές και οικονομικές ιδεολογίες απλά μας ενθαρρύνει στο να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου και πενθώ για την συνακόλουθη απώλεια της ζωής».

Επιπλέον είπε πως αν η συναυλία περιείχε κάποιο πολιτικό μήνυμα, αυτό θα ήταν «να ενθαρρύνει την ειρήνη και την κατανόηση, και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here